شورای نگهبان در موعد تعیین شده در ششم بهمن نتایج ارزیابی اولیه صلاحیت داوطلبان نامزدی در مجلس خبرگان را ارائه کرد. از تعداد ۸۰۱ داوطلب، ۱۶۶ نفر تایید صلاحیت شده و مجوز شرکت در رقابت های انتخاباتی را پیدا کردند. هفت نفر به دلیل نقص مدارک و ۱۵۲ نفر به دلیل عدم شرکت در آزمون کتبی رد صلاحیت شدند. همچنین ۱۵۸ نفر از رقابت در انتخابات خبرگان انصراف دادند و نامنویسی ۱۱۱نفر نیز غیر مجاز شناخته شد.
شورای نگهبان پیشتر تقریبا از ۵۵۰ نفر از ثبتنام کنندگان خواسته بود تا در آزمون اجتهادی شرکت کنند. تعداد کاندیداهای تایید صلاحیت شده در این دوره ۱۳ درصد بیش از دوره قبل و کمی بیشتر از دوره سوم انتخابات مجلس خبرگان است ولی بیشترین فاصله بین تعداد کاندیداهای ثبت نام کرده و حاضر در صحنه رقابتهای انتخاباتی را دارد. در دوره پنجم فقط ۲۱ درصد داوطلبان ثبت نام کرده از غربال شورای نگهبان گذشتند. البته هنوز نتایج قطعی شورای نگهبان برای مجلس خبرگان مشخص نشده است و کاندیداهای مردود و یا احراز صلاحیت نشده، سه روز فقط دارند تا شکایت کنند. ممکن است تعداد کمی از آنها برگردند اما بعید به نظر میرسد تغییر بزرگی در آرایش نهایی افراد تایید صلاحیتشده پدید آید.
پراکنش جغرافیایی کاندیداهای تایید صلاحیتشده
شورای نگهبان همانطور که انتظار میرفت محدوده رقابتی انتخابات را تقریبا به صفر رساند. انتخابات به شکل بسته برگزار میشود و همانند دورههای گذشته رقابت معنیدار در آن وجود ندارد. به سختی میتوان نام چنین فرایندی را انتخابات گذاشت بلکه این بیشتر شبیه بیعت با منتخبان شورای نگهبان است.
جدول زیر توزیع استانی کاندیداهای تایید صلاحیت شده و ثبتنام کرده را نشان میدهد:
همانگونه که مشاهده میشود بیشترین رد صلاحیتها به ترتیب در استانهای تهران، اصفهان، آذربایجان و گیلان صورت گرفته است. محدوده رقابتی محدود بوده و بیشترین رقابتها به طور نسبی به ترتیب در استانهای اصفهان ، البرز،یزد،مرکزی و تهران است که نسبتهای رقایتی بالاتری دارند. در استانهای آذربایجان غربی، اردبیل، بوشهر،خراسان شمالی،سمنان و هرمزگان هیچ رقابتی وجود ندارد و کاندیداهای تایید صلاحیت شده بدون رقیب و به شکل اتوماتیک و به لطف نظارت استصوابی شورای نگهبان وارد مجلس پنجم خبرگان میشوند.
ارزیابی عملکرد شورای نگهبان
شورای نگهبان در این دوره رد صلاحیتهای گستردهای انجام داد. اکثر تاییدشدگان نیرو های اصولگرای نزدیک و همسو با جامعه مدرسین حوزه علمیه قم هستند و چیدمان کاندیداها بهگونهای است که موقعیت مسلط این نهاد و اصولگرایان سنتی و میانه در خبرگان با تغییری مواجه نمیشود. بلوک اعتدالی- اصلاحطلب و حلقه یاران رفسنجانی و اصولگرایان منتقد، بیشترین رد صلاحیت شدهها را دارند. کاندیداهای تایید صلاحیت شده این جریان حداکثر ۱۰ نفر است که بالقوه امکان تشکیل یک فراکسیون اقلیت ضعیف را دارند.
به احتمال زیاد آنها بخشی از اصولگرایان میانه و کسانی را که در فهرست اصلی جامعتین نمیگنجند در فهرست انتخاباتی خود قرار خواهند داد. ولی نیرو های اختصاصی آنها مشابه خبرگان چهارم موقعیت ضعیفی در خبرگان پنجم خواهند داشت و نمیتوانند نقشآفرینی تعیین کنندهای برای افزایش ویژگی نظارتی مجلس خبرگان و اثر گذاری بر فرایند انتخاب جانشین خامنهای داشته باشند.
مجلس خبرگان ۸۸ کرسی دارد و تعداد کاندیداهایی که مجاز به شرکت در رقابتهای انتخاباتی هستند ۱/۹ برابر این تعداد است. به طور متوسط تقریبا دو کاندیدا برای هر کرسی رقابت میکنند.
نمودار زیر عملکرد شورای نگهبان در ادوار مختلف مجلس خبرگان را نشان میدهد.
البته شورای نگهبان برخی از کاندیداهای اصولگرایان افراطی و نزدیکان مصباح یزدی را نیز رد صلاحیت کرده است. کاندیداهای منفرد (مدرسین مستقل حوزههای علمیه) نیز که سابقه سیاسی نداشتند و عضو دو جناح اصلی حکومت نبودند، عمدتا رد صلاحیت شدهاند. همچنین شورای نگهبان صلاحیت تمامی ۱۶ داوطلب زن را نیز تایید نکرد. برای بار دیگر در عرصه عمل معلوم شد که شورای نگهبان اجتهاد زنان را در حد حضور در مجلس خبرگان به رسمیت نمیشناسد. البته این شورا در عرصه نظر این موضع را ندارد و ثبت نام “زنان مجتهده” را بلا اشکال دانسته ولی در کل پنج دوره گذشته زنان کاندیدا را رد صلاحیت کرده است. برخی از کاندیداهای زن رد صلاحیت شده گرایش اصولگرا داشتند.
همچنین در این دوره ۲۰ نفر مکلا در انتخابات ثبت نام کرده بودند که به نظر میرسد فقط محسن اسماعیلی از اعضاء حقوقدان شورای نگهبان از جمع آنها تایید صلاحیت شده است. محمد غرضی از رد صلاحیت شدههای مشهور غیر روحانی است. اهل سنت نیز ۳۰ نفر از داوطلبان ثبت نام کرده را تشکیل میدادند که به نظر میرسد صلاحیت ۵ نفر از آنها تایید شده است.
رد صلاحیت حسن خمینی
غلط نیست اگر گفته شود حسن خمینی مشهور ترین کاندیدایی است که از فیلتر شورای نگهبان عبور نکرد. کاندیداتوری او از مهمترین رویدادهای این دوره از انتخابات بود و جنجالی شد. در نگاه اول به نظر میرسد عدم شرکت او در امتحان فقه دلیل عدم احراز صلاحیتش باشد. اما تایید کاندیداهایی که طبق اعلامیه شورای نگهبان باید در آزمون اجتهادی شرکت میکردند این فرضیه را رد میکند. محمد غروی، ابراهیم امینی، علیرضا اعرافی، نصرالله شاهآبادی و محمد سعیدی از کاندیداهای تایید صلاحیت شدهای هستند که شورای نگهبان اجتهاد آنها را از طریق دیگری غیر از امتحان احراز کرده است.
به نظر میرسد تبعات سیاسی حضور او در خبرگان و تقویت احتمال بازگشت ردای ولایت به خاندان خمینی در آینده دلیل اصلی رد صلاحیت او باشد.
تلاش حسن خمینی برای تایید اجتهاد از سوی مراجع و فقهایی چون عبدالکریم موسوی اردبیلی، عبدالله جوادی آملی، موسی شبیری زنجانی، راستی کاشانی، سید جعفر کریمی، سید علی و سید مصطفی محقق داماد، محفوظی و … پاسخ نداد. شورای نگهبان در عمل ثابت کرد که بر نظر خودش مصر است و احراز اجتهاد را بر اساس شیوه مرسوم حوزهها مبنی بر تایید مراجع تقلید قبول ندارد، بلکه بر احراز توسط فقهای شورای نگهبان اصرار داد. البته تکذیب تایید اجتهاد حسن خمینی از سوی آیتالله سیستانی به او ضربه زد. بر خلاف تبلیغات حامیان حسن خمینی، آیتالله وحید نیز اجتهاد او را تایید نکرد بلکه صرفا رعایت حرمت آیتالله خمینی را به تکریم فرزندان و نوادگان او پیوند زد.
حسن خمینی گفته است که در روزهای آینده موضعش را اعلام میکند. اما بر اساس شعری که در ذیل پست پسرش در حساب تلگرام ذکر کرده است،بعید به نظر می رسد اعتراض خاصی در این زمینه نشان دهد.
چشمانداز آینده
اگر تغییری در تصمیم نهایی شورای نگهبان در فهرست کاندیداهای مجاز به شرکت در انتخابات خبرگان پیش نیاید، میتوان گفت پروژه تغییر ترکیب مجلس خبرگان و خروج این نهاد از مشی تشریفاتی و خنثی و فعال کردن نظارت بر عملکرد رهبری و نهادهای زیر مجموعهاش به بنبست برخورده است و اکثریت کنونی مجلس خبرگان موقعیتش را در مجلس آینده حفظ میکند. تنها کاری که معترضان به وضع موحود میتوانند بالقوه انجام دهند، جلوگیری از حضور ژنرالهای اصولگرایان است.
رای دادن گسترده به کاندیداهای اصلاحطلب- اعتدالی باقی مانده، منفردها و اصولگرایان میانه و درجه دو می تواند مانع ورود کسانی چون احمد جنتی، محمد یزدی، سید احمد خاتمی، صادق لاریجانی، محمد تقی مصباح یزدی، علی فلاحیان و … شود. تحقق چنین امکانی نیاز به سازماندهی موثر و اقناع جنبش اعتراضی دارد. عدم تایید صلاحیت حسن خمینی نیز بر شکاف بین نظام و حوزه های علمیه و مراجع تقلید میافزاید.
صلاحیت اکبر هاشمی رفسنجانی نیز علیرغم تحرکات بخش تندروی نظام تایید شد و مصلحتسنجی رهبری و رویکرد حفظ ضعیف او در بلوک قدرت در دستور کار قرار گرفت. این اتفاق باعث میشود رفسنجانی در موقعیت اخراج از حاکمیت قرار نگیرد و دامنه محدودی برای فعالیت داشته باشد.
در این دوره بار دیگر مشکل ساختاری سپردن فرایند بررسی و تعیین صلاحیت کاندیداهای مجلس خبرگان به شورای نگهبان و سیکل معیوب انتخابات مجلس خبرگان مشخص شد. نظارت منصوبان بلا فصل رهبری بر کسانی که وظیفهشان نظارت، سوال، استیضاح و یا نصب و یا عزل اوست، کاری بیهوده بوده و کارکرد نظارتی مجلس خبرگان را به صورت نهادی فلج میسازد.
بخش مسلط حکومت میکوشد رد صلاحیتهای گسترده را در چارچوب رعایت “حقالناس” به معنای ممانعت از ورود افرادی که به زعم آن نااهل هستند، توجیه کند. دولت روحانی اختیارات و اراده لازم برای مقاومت در برابر شورای نگهبان و باز کردن عرصه رقابتهای انتخاباتی را ندارد. نظام نشان داد با توجه به حساسیتهای مجلس خبرگان پنجم، اجازه نقش آفرینی به جناح فرودست حکومت ونیرو های منتقد را نمیدهد و بر حفظ ترکیب کنونی مجلس خبرگان اصرار دارد.
—————————————————————-
• پرونده ویژه: چرا خامنهای موقع انتخابات به یاد مخالفان میافتد؟
هدف این است که مقدمات رهبری فرزند خبیث خامنه ای که نقش اساسی در جنایات و غارتگریهای دهه اخیر را به عهده داشته را فراهم کنند.
فریبرز / 27 January 2016
با مشخص شدن رد اکثریت کاندیداهای اصلاح طلب و مستقل، نشان داد رژیم/نظام ظالم و فاسد جمهوری سلامی (دروغین) ولایت فقیه، همان راه جهنمی دیگر دیکتاتوری ها سابق و حال حاضر همچو صدام و قذافی و سعودی و اسد.. در پیش گرفته است. راه قهقرایی که رژیم گرته، تنها با سرنگونگی قهرآمیز ممکن است.
همه شواهد حاکی است این جکومت فساد و ناکارامدی در تمام ابعاد وجودی اش ریشه دوانده و ظلم و فساد و ناکارمدی اش ساختاری است. پس گمان خوش بینانه که مثلا حدااقل مثلا دیکتاتوری چین سرنوشت چین بشود خیالی خواب است ایران هرگز چین کمونیست نمیشود.
دیکتاتوری مثل چین استثناء هستند و فرق ماهوی با نظام استبداد مذهبی دارند. پس دیگران و اکثریت مردم خیال خواب دارند. مثلا:
پین، درست است یک نظام توتالیتر و میلیاتاریستی است، ولی در واقع یک نظام سکولار است، چین هیچ ایدئولوژی صدئور انقلاب و تروریست پروری ندارد، نگاه دیکتاتوری چین بر ااس منافع ملی چینی ها استف جتی این حکومت حاضر نیست زا اقلیتهای چینی در کشورهای یدگر بعنوان اهرم فشار و تروریسم استافده کند. نظام ملحد و سکولار چین، اصول مترقی تفکیک قواریال سکولاریسم و خرد جمعی را پذیرفته. نظام چنین یک نظام گسترده شورایی است و حاکمان باری دوره محدود معین میشود. قدرت مطلقه در دست اقلیت یا فرد خاصی نیست. این خرد جمعی کمونیستی و حزبی است که متشکل و نماینده ملیون ها کمون در سارسر کشور است. چین اصول واقعی نظام اقتاصد بازار آزاد اقتصادی پذیرقته است. با جهان بخصوص غرب تعامل سازنده داشته و جز شرکای آن است…
هیچ کدام ویزگی های مثبت نظام چین در ایران نیست.
در ایارن با سواستفاده مذهب و تحریف و جعل شیعه که مذهب قرون وسطایی و پر از تنتاقضت گاه مغایر عقل امروز است در راستای امیال اقلیتی اخوند و نظامی و نوکسگان بازاری رانت خوار است.
این ولایت فقیه دو تحریف و جعل بزرگ کرده در شیعه.
در شیعه اجرای حدود- با معیارهای عقل و حقوق بشر امروز در تعارض است دارد اجرا میکند یعنی حدود خشن مثل اعدام و قصاص، سنگسار، قطع دست صرفا باری رقابیت باوهابیت و ایجاد رعب و وحشت همان کاری که وهابیونو سلفیها و داعشی ها یمکنند. در حالی در عرف شیعه اجرای حدود فقط در زمان امام معصوم ()امام زمان جایز است. چرا که اشتباه در اجرای حدود غیر قابل جران است این کاملا عقلی است و قفقط حاکم شرع معصوم میتواند این کار انجام دهد . دوم جعل و تحری در معنای لایت فقیه ات که رفا ولایت یعنی سرپرستی انسانهای یتیم و مجنون است تا اآن که به بلوغ یا عقل برسند. ولی اینان انگار تمام جامعه یتیم و مجنون فرض کرده ادند. این یک تحریفوجعل ددر شیعه استو اتفاقا همین دو عرف میتوانست امتیازی بر شیعه و تبلیغ در میان مثسمانان باشد ولی این رژیم برای ایجاد رعب و رقابت با وهابیت و سنیها این دو امتیاز شیعه نابود کرد!
امروز نشان داد نظام جمهوری دروغین و اسلام پان شیعی ولایت فقیه، راه تخریب و نابودی ایران و جهان ادامه خواهد داد.
سرنگونگی تنها راه رهایی میردم ایارن است و نه حسن روحانی و نه دیگر آخوند و شبه اخوندهای مثل احمدی نزاد هیچ یک ئنبال تغییر یا صالاح نظام نیستند. اصلاح طلبان و اعدالین هم صرفا سهمشان از خان یغمای و چپاول خواهند گرد و سکوت خواهند کرد و کسانی مثب صادق زیباکلام تنها رنگ و لعاب فریفتن مردم برای صندق رای هستند.
هیچ امیدی به بهبود نیست. روزگار بدرت از پسش خواهد رفت. فقرا هم چنان فقیر خواهند بود اغنای فرصت طلب داخلی و شرکای خارچی پروارتر.
نسل امورز و شاید یکی دو نسل دیگر باید بسوزند تا بالاخره نسل شچاع و اگتاه که یک صدا سکولار دمورکاسی فریاد بزنزد به صجنه وارد شده و به طور قهرامیز این نظام ننگین و جنایکار ار صجنه روزگار محور کنند.
البته این سرنوگونگی طلانی خواهد بود. چون رزیم ثروتهای باداورده نفت ئو مصادرات سرمایه رزیم بلی، صدهزارها جیره خوار به نام بسیجی و سپاهی و اطلاعاتی درست کرده. در هر کوی و برزنی مسجدها پایگاههی نظامی و اطلاعاتی کرده. در هر خاندان ایارنی یک جتسوس شاید داشته باش. از جمله زنها و مذهبی ها تلقین کرده که اگر نظام برود بی بندباری و بی حجابی رایج شده و نوامیس و دینتان بر باد میروئ. چون هنور بخش بزرگی از ایرانی ها در دو خصلت تعصب ارند یکی ناموس و دیگری مذهب. این اخوندهعا و عوامل فاسدشان خوب رئانشناسی کرده اندو من یمی از رازهای عمر طولانی و نکبتبار و پر جنایت و فسا این رز/یم می گیوم که این رژیم روی تعصب تاریخ ایارنیان سرمایه گذاری کرده و تا حالا نتیجه رفته، احساست مین پرستی، ناموس ئپرستی و مذهب. سوکلار دموکراتها باید دقتد کنند و. به مردم ایران اطمنان بدهند این تغییرات سکولار دموکراسی علیه مدهب انان مورد تعرض قرار نمیگرد. سکولار دموکراتها میخواهند ایران را از شر ظلم و فساد و نابرابری بی عدالتی و وطن فروشی نظام آخوندی-نظامی جمهوری اسلامی نجات دهند و سکولار دموکراتهای ایران حافظ تمامیت ارضی ایران و ناموس ایرانی هسند و مذهب را در حد حریم خصوصی محترم میشمارند.
اولین راه سرنونگی این رزیم نیرنگ مذهبی و ضد ایارنی مهوری اسلامی/ولایت فقیه، نافرانی مدنی و عدم شرکت در انتخابات است.
مانی / 27 January 2016
ین انتخابات افند ریاست جمهوری نیست که کسی مثل روحانی نماد نه گفتن شود. ایت انتخابات فر مایشی-نمایشی است. هیچ نه گفتن با رای دادن محقق نمی شود. نه گفتن واقعی تحریم است. ان بالای ۸۰ یا ۹۰ دردصد. چنان عدم شرگت گشترده باشد رزیم از در.ون پایه هایش بلزرد. چون هیچ شانسی حتی برای اصلاح طلبان درون حکومتی قائل نشده. تحریم بزرگرتین نه به جومت است.
هر رایی که به این اتخابات نمایشی هر کس دهد در گناه و جنایات رزِم شریک است.
مانی / 27 January 2016
دنیا که بکام ناکسان راضی شد
گوساله رئیس و کره خر قاضی شد.
عاقبت کارِ ما ایرونی ها بجایی رسیده
که با وجود اونهمه وکلای مستقل و
تحصیلکرده مشتی کله پوک وخشک مغزِ
بی سواد سرنوشت مارو با زور بدستند گرفته
و میخورند و میکشند و میبرند …
کدام کشور را سراغ دارید که اصحاب اندیشه اش
بدون داشتن مدرک دانشگاهی و تجربهء کشورداری
با اون لباسِ زننده ومسخره ایی که متعلق به دوران
توحش ست به ملتی با فرهنگی غنی حکومت کند ؟؟؟
reza / 27 January 2016
ایرانی ها باید به عکس بالا نگاه کنند و بروند خودکشی کنند. خاک بر سر ما که با چندین هزار سال سابقه ی تمدنی این کرمهای افعی را سرکار آوردیم. *** بر ملت شریف و خلق قهرمان و هزار اسم بی محتوای دیگر. این مردم به پاخیزیدو ای مردم از خانه هاتان بیرون آیید. تازه پسر شهید همت عربده کشیده که باید رگهای گردن گلفت بزند بیرون. واقعا خاک بر سر ما ملت که چنین **** هایی را بر خود تحمل می کنیم.
ناصری بسیجی سابق / 27 January 2016
من خواستم در یگی از پستای زمانه تعدادی سوال اصلی طرح کنم دیدم شاید اینجا خوب باشد. لطفا رسانه وزین زمانه اگر مطلب این ناچیز مقبول دانستید به صورت مستقل باز نشر دهید.
عنوان مطلب:
چرا حکومت ظالم، تبعیش آمیز ، فاسد، پر جانیت و….و ضد ایرانی در ایران با نام رسمی “جمهوری اسلامی ایران” همچنان پا برجا است و سرنوگون نمیشود؟ البته عنوان جمهوری یک دروغ است و خیلی مضحک با اسلام (شیعه) آمده. تازه شیع اینها تحریف شده است.
مثلا در رعف صد ساله شیعه، هرگز روحانی مچاز در دخالت در سیاست نبودند. اجرای حدود- که خلی خشن و ضد انسالنی هست مانند سنگسار و شلاق و ….- فقط مختص ظهور امام عصر معصوم است. یا ولایت فقط بر بتیم و بچه ضعیر است و در کل جامعه. در روایات شیعی گفته شده امام عصر، با تبلیغ صلح و دوستیريال مردم هدایت کرده و صلح چهانی به پا مکیند با نه چنگ و بمب اتم! خمینی و وارثان جانی و ظالم او این روایات شیعه را جعل و تحریف کردند و مردم شیعه را گول زدند!
دلایل ماندن به نظر من:
1- دست یابی به منابع شرشار نفتی . منابع سرشار دیگر چون قاچاق…
2- جذب نیروهای جیره خوار مثلا این حکومت حدود چهار میلیون کارمند دارد- که به دروغ میگوید اگر التزام به نظام نداشته باشید اخراج میشوید و بلاهایی بدی برسرتان می آوریم!- ولی در واقع این حکومت هرگز نمیتواند چهار ملیون کارمند را اخراج یا زندانی کند. یا اینکه حدود چند صد هزار سپاهی و بسیجی مزدبگیر دارد با حقوق و مزایا و وام…. من مطلع هستم همه افسران سپاهی دست کم یک خانه و ماشین و حقوق بالای دو میلیون تومان دارند!
البته رزیم ادعای بسیج ند میلیونی دارد، ولی بدانید اینها تبلیغات است. بسیاری از انخا صرفا برای گفتن امتیاز و وجهه ریاکاری است و قلبا اعتقدی به نظام ندارند. کمتز از ده درصد نیروی بسیج واقعی است.
3- شتشوی مغزی قشر میانسال به بالا بخصوص پیرزنها. این نکته مهم است این پیرمدها و پیرزنهای متعصب شیعه- که گمان میکنند آخوندها بخصوص خامنه ای نایب امام زمانشان است-جمعیت اینها ده درصد است. اینها بنا بر فرهنگ ایرانی حرمت زیادی در نزد نسل جوان دارند و مانع حرکت حوانان میشوند . این قشر پیرها همیشه در صحنه نماز جمعه و تظارات حکومتی و رای گیری نمایشی هستند!
4- نیروی سپاه و بسیج، در راستای توضیحات بالا، به شدت شتشوی مغزی داده شده اند، به همان انداره و لاکه بیتشز ازداعش، جریه خوار هم هستند! جمعیت واقعی سپاهی ها و بسیجی و ارتشی های سپاهی-بسیجی شاید کمتر ایک میلیون باشد. ولی ان قدر هست که نیروی سرکوب فراهم کند. بخش بزرگی از بدنه سپاه و ارتش از این حکومت نارضی هستند ولی مترسند حکومت قوط کند مردم با /انها همان کنند که سال 57 کردند!
5- سازمان گسترده اطلاعاتی- تمامی حراستها مراکز مختلفی جیزئی ازوزرات اطلاعات هستند. وزرات اطلاعات فقط اسمش وزرات است ولی یک سازمان تحت کنترل کامل رهبری و نظامیان حامی او است.
6- وجود میلونها جوان از درون پوچ شده تسط عقدده های جنسی و مواد مخدر. به نظرم رژیم عامدا مواد مخدر و بیکاری در جوانان رایج میکند و برخلاف اداعایش عاما سعی مکیند رواج مدرک گرایی سن ازدواج مردها بالا ببرد. رژیم از گسنرش خودراضایی میخواهد اکثریت جوانان مرد جوان ایرانی را جبون و ترسو کند.
الان در ایران فحشا چه به شکل صیغه و به چه شکل دیگر است ولی برای توریستهای پولدار خارجی یا داخلی. ولی عمدا دخترها از داشتن دوست دختر باز میدارد با دروغهایی چون بکارت پرستی و ایدز در حالی راه حل دارد.
7- دلایل زیاد دیگذی هم میتواند گفت، ولی سیستم تبلیغاتی رژیم همانند نظان نازیها و شوروی.. از حربه رعب و وحشت در نزد مردم نهایت اسفاده میکند. هزارن مسجد تبدی بهپایگاه اسوسی شده. مردم چنان وحشت دارند کا در محاقل خصوصی جرات نقد حکومت نمکینند. در حالی که بیش از 90 درصد مردم ناراضی اند. از این 90 درصد بیش از نیمی از آنها عمیقا غیز مذهبی هستند (در یکی آمارهایی که درز کرده اعلام شد بیش از نیمی جوانان نماز نمی خوانند!) و به نظام سکولاردمکراسی اعتقاد دارند. ولی همانها هنوز درک و دانش کافی از نظام سکولار دموکراسی ندارند. مذهبی ها دیگر اکثرا عتقادی به رژیم ندارند ولی هیچ آلترناتیوی نمی شناسند که حداقل اسایش زندگی شان تامین کند.
چون رژیم بیش از سال است از دوران کودکی و مدرسه بچه های مردم طوری شتشوی مغزی میدهد که اگر سکولار باشید یعنی بی دین و بی خدا هستید. از این دروغها بزرگ در کتابهای مدارس ایران پر است. نکنته جالب این رژیم همیشه سکولاریسم نقد میکند و کمتز اشاره میکند به سکولار دمورکاسی و اینکه در همان کشورهای سکولار دموراسی انواه مختلفی است. از سوسیال دمکرات شمال اروپا…. خود این رز/یم دوست حکومتهای سکولار دکتاتوری مثل چین و روسیه و ونزوئلا و بولیوی.. است!
حال باید ما تمام اینها مبارزه کرده
8- فعالیت و افزایش گروههای قومیت گرا و تجزیه طلب. یکی از بزرگترین کمکهای این گروهها با اعمال گاه تروریتسی میکنند، ساختن دشمن است و ترساندن مردم از تجزیه کشور و جنگ داخلی و تبدیل شدن کشور مثل سوریه!. من حذس میزنم خود رژیم در افزایش اختلافات قومی و مذهبی و محلی نقش دارد. همین اتفاقت اخیر در صدا و سما خودش گواه است. کارهای برخی از نوسندگان و گارگ دانان و تهیه کنندگان (که حالب است ***) از جمله همین اقدام هاست
مانی / 28 January 2016
از سایت رادیو زمانه خواهش میکنم از درج کامنت هایی که غلط املایی و دستوری دارند جلوگیری کند خیلی اعصاب خورد کن هستند.
سعید / 28 January 2016
از اشتباهات تایپی عذرخواهی میکنم
مثلا درسترش اینست:
مثلا در عرف چند صد ساله شیعه، هرگز روحانی مجاز دخالت در سیاست نبودند. اجرای حدود- که خیلی خشن و ضد انسالنی هست مانند سنگسار و شلاق و ….- فقط مختص ظهور امام عصر معصوم است. یا ولایت فقط بر بتیم و بچه ضعیر است و نه در کل جامعه. در روایات شیعی گفته شده امام عصر، با تبلیغ صلح و دوستی مردم هدایت کرده و صلح جهانی به پا مکیند با نه چنگ و بمب اتم! خمینی و وارثان جانی و ظالم او این روایات شیعه را جعل و تحریف کردند و مردم شیعه را گول زدند!
نشر بدهید نظرات آزادی خواهان را. من امیدم به شما رسانه های ازاد مثل رادیو زمانه است. متاسفانه بعد برجام رسانه های فارسی زبان مشهور خیلی به نفع رژیم ایران سانسور می کنند.
مانی / 28 January 2016