در روزهای اخیر، هرگاه سخن از تعقیب و بازداشت و آزار نویسندگان عرب به میان میآید، افکار عمومی متوجه رائف بدوی وبلاگنویس عربستانی میشود که به ۱۰ سال زندان و ۱۰۰۰ ضربه شلاق و پرداخت حدود ۲۶۶ هزار و ۶۰۰ دلار آمریکایی محکوم شده است. او که جرمش به راه اندختن وبلاگی با نام «شبکه لیبرالهای سعودی» است، در سال ۲۰۱۵ جایزه «ساخاروف» پارلمان اروپا را دریافت کرد و هنوز هم در زندان به سر میبرد و تلاشها برای آزادیاش تاکنون بینتیجه مانده است.
بیشتر بخوانید: حکم زندان و شلاق رائف بدوی، وبلاگنویس سعودی تأیید شد
پس از رائف بدوی، مورد دیگری که نظر افکار عمومی را به خود جلب کرده، اشرف فیاض، شاعر فلسطینیتبار مقیم عربستان سعودی است که مجموعهی شعر «راهنمای درون» او را به «ارتداد» تفسیر کردهاند و در ۱۷ نوامبر سال ۲۰۱۵ به همین اتهام هم دادگاه تجدید نظر در عربستان سعودی او را محکوم به اعدام کرده است.
جشنواره بینالمللی ادبیات در برلین، برای نجات جان رائف بدوی، طی فراخوانی از شخصیتها، نهادها، مدارس و رسانهها خواسته بود که با برگزاری برنامههای شعرخوانی و داستانخوانی و مقالهخوانی در سراسر جهان، خواستار آزادی این شاعر ۳۵ ساله شوند.
بیشتر بخوانید: فراخوان جشنواره ادبیات برلین به حمایت از اشرف فیاض، شاعر محکوم به اعدام
انجمن قلم آلمان نیز در ادامه تلاشها برای نجان جان این شاعر، دوم دسامبر ۲۰۱۵ اعلام کرد که اشرف فیاض عضو افتخاری این انجمن است و حکم اعدام او، حکم اعدام یکی از اعضای این انجمن به شمار میآید.
بازداشت یک شاعر مصری در فرودگاه
یکی از تازهترین موارد، بازداشت عمر حاذق، شاعر مصری در فرودگاه قاهره است.
به گزارش روزنامه اتریشی «استاندارد» ( ۱۴ ژانویه ۲۰۱۶) به نقل از انجمن قلم اتریش، عمر برای دریافت جایزه آکسفام، عازم آمستردام بود که در فرودگاه قاهره بازداشت شد.
حاذق، در سال ۲۰۱۳ به خاطر شرکت در یک «تظاهرات غیر قانونی» برای همبستگی با خالد سعید، وبلاگنویس، که توسط پلیس به قتل رسیده بود، به دو سال زندان محکوم شده بود. او در سپتامبر ۲۰۱۵ از زندان آزاد شده و میخواست به دعوت انجمن قلم اتریش به این کشور سفر کند، اما کشور اتریش از دادن ویزا به او خودداری کرده بود.
حاذق قرار بود پس از شعرخوانی و سخنرانی در هلند به اتریش و آلمان سفر کند.
انجمنهای قلم اتریش، آلمان و انجمن نویسندگان شهر گراتس خواهان آزادی عمر حاذق شدهاند.
چند نویسنده زندانی دیگر
ایلیا ترویانوف، عضو انجمن قلم آلمان در تاریخ ۳۰ دسامبر ۲۰۱۵، طی مقالهای در روزنامه «تاتس» آلمان، در رابطه با تعقیب نویسندگان در کشورهای عرب، از موارد دیگری نام برده که افکار عمومی چندان خبری از آنها ندارد.
ترویانوف نوشته است که اشرف فیاض تنها شاعری نیست که در یک کشور عربی زندانیست. در اغلب موارد اتهام کفر و ارتداد بهانههایی بیش نیستند. ترویانوف مینویسد نویسندگان و وبلاگنویسان بیش از همه این دلیل تحت تعقیب قرار میگیرند که خواستار حقوق شهروندی میشوند و از فساد و سوءاستفاده از قدرت انتقاد و یا از خیزشهای مردمی در دیگر کشورهای عربی ستایش میکنند.
به نوشته او، معاویه ال رواهی، شاعری از عمان، سالها پیش به خاطر کفرگویی در تیمارستانی بسته شد. امروزه او، به اتهام توهین به خاندان حاکم، در زندانی در امارات متحده عربی بهسر میبرد و منتظر محاکمه است.
محمد ال عجمی، شاعری از قطر هم به اتهام مشابهی به مدت ۱۵ سال راهی زندان شده است. علت خصومت حاکمان قطر را میتوان با خواندن «شعر یاسمین» این شاعر دریافت که نوشته بود: «حکومتهای عرب و آمرانشان/ تبهکارانی هستند که غارتمان میکنند.»
خبرگزاری کار ایران (ایلنا) نیز اول دی ۱۳۹۴، با استناد به خبرگزاری فرانسه، از محکومیت زهیر کتبی، نویسنده اصلاحطلب عربستان سعودی، به چهار سال زندان خبر داد که به گفته وکیل مدافعش نیمی از مجازات موکلش تعلیقی است. به گفته این وکیل، نویسنده ۶۱ ساله افزون بر آن به پرداخت ۱۰۰ هزار ریال عربستان سعودی محکوم شده و همچنین به مدت پنج سال هم ممنوعالخروج است. دیدهبان حقوق بشر خواستار آزادی او شده است.
سخنان براندازانه و سرنوشت حلاج
ایلیا ترویانوف، در ادامه مقالهاش در روزنامه «تاتس» آلمان یادآور شده که اتهام کفرگویی برای تعقیب و حتی کشتن عتاصر نامطلوب سیاسی در کشورهای عربی پیشینهای دراز دارد. حلاج، عارف بزرگ در ۲۶ مارس ۹۲۲ میلادی در بغداد، به اتهام کفر مصلوب شد. اما در واقع او حکام بغداد را به خاطر سخنان براندازانهاش- فراخوان برای قیام علیه خلفای عباسی- و به خاطر ارتباطات سیاسیاش، از جمله با قرمطیها، علیه خود برانگیخته بود.
افترازنی برای سرکوب دگراندیشان در تمام طول تاریخ تا زمان ما ادامه یافته است. همچنان که نصر حامد ابوزید، اسلامشناس معروف مصری پس از کارزار سهمگینی که علیه او به راه افتاده و او را متهم به ارتداد کرده بود، مجبور شد راه مهاجرت در پیش گیرد. او نه به خاطر نوشتههای علمیاش، بلکه بیشتر به خاطر شارلاتان خواندن صندوقهای سرمایهگذاری اسلامی متهم به ارتداد شد. این البته برای علمای الازهر که با صندوق سرمایهگذاری اسلامی پول خوبی به جیب میزدند، خوشایند نبود. خدا همواره سپر دفاعی مناسبی برای آزمندان، از جمله آزمندان قدرت است.
مرگ بر اسلام و مرگ بر تشیع و تسنن را فراموش نکگنید. این دین تا مرگش نگویید رفورم پذیر نیست. و اما دریغ از یک همبستگی ملی بین ایرانیان و همبستگی جهانی بین مرتدان!
شکوه خانم از تهران / 19 January 2016
سلام
اصلا مرگ بر کلیه ادیان گفتیم آیا مشکل انسان حل میشود؟
آیا در پس پشت این طبیعت ماوراء طبیعتی نیست؟
آیا ما انسانها از تمام جوانب سر سلسله موجودات طبیعی هستیم؟ بعبارت دیگر آیا قسمتی از وجودمان غیر طبیعی
نیست؟ که آنرا روح مینامیم؟
ادیان اصیل و منحرف نشده از عالم ماوراء طبیعت عالمی از جنس روح ما هستند…حاصل ارتباط آن عالم با انسانهای پاک روح …
ادیان اصیل با حیله و نیرنگ قدرتمندان تحریف میشوند گرفتاریهای انسان رخ میدهد. بجای مقابله با قدرتمندان و فهم صحیح ادیان چرا بر ادیان می تازیم؟
ادیان خود وسیله پیوند و همبستگی انسانهای جویای پاکی روح هستند…
والسلام
***
—
زمانه: کاربر گرامی از انتشار لینکهایی که امنیت آنها را نمیتوانیم مستقلا تأیید کنیم، معذوریم. سپاس از شما.
اسکندر مرادی / 19 January 2016
آقای اسکندر مرادی من بعنوان یک بی دین لا مذهب به. تمامی سئوالهای. شما جواب نه میدهم.
آقای محترم. قدری راجع به منشا حیات و تکامل انواع. و ریشه های تاریخی پیدایش ادیان و تکامل جوامع بشری مطالعه بفرمایید. .
روزبه / 20 January 2016
من درود می فرستم یز گزدانندگان رادیو زمانه و افسوس مس خوزمريال این رسانه مثل شیکه های من ئ تئ یا جم تس وس ذر میان ببیندگان ملیونی داخل ایران مخطلطب ندارد.
ای کاش می شد رادیو زمانه ساعاتس از بخش رسانه هاس من و تو جم تی وی یا فارسی وان… اجاره می کرردند تا حقایق ضد بشری و ضد انسانی دین و مذاهب مخوف اسلام برای متعبدان به این ادیان توضیح می دادند.
می گفتند مسلمان و شیعیان تا چه خد ضلالت و گمراهی هستند و آخوندهای مرتجع و طمع کار آنها را ارجیفشان چگونه زندگی جهنمی برایشان درست کرده اند.
وحدت شیعه و سنی دروغ است.
چندی پیش یکی در مشهد بود جلوی سر در مرکز فنی حرفه ای مشهد بنری نصب شذه یود که عمر بن اخطاب قاتل دختر پیامبر اسلام معرفی میرکد در همان روزها کنفرانس وحدت اسلامی برگزار شد در تهران و روحانی دروغگو می گفت ما بهلال شیعه و سنی نداریم. این دروغگوها علیه هم -شیه و سنی- تبلیغ می کنند همیدگر تکفیر می کنند. اینها حتی همئیگر تکفیر و قتل یک دیگر میعرفی می کنند تکلیف بقیه مردم چهان مشخص است.
از مان سهروردی و خیام و … تمام سعی بر این بود این دین و مذاهب شیعه و سنی را اصلاح کنند و از خرافت ضذ النسانی رها کنند ولی موجودات مفت خور و زالو صفتی به نام فقیه و رمشذ ئ صوغفی نگذاشتند رسالنسی ذر اروپا شکل گرفت در شرق مسلنامن نشین روی دعد.
ببنید چه بر عشق و ازدواح در اورده اند. عشق و ازدواج را به رابطه معاملع پولی در اورده اند. باید سکه بدهید تا رسما با زنی ازدواج کنید. عملا ازدواج را در تحت فحشا پایین آوردده اند. چون وضع اقتصاد بدتر شده سن ازدواج بالار فته. طلاق زیاد شده. دختران و پسران مجبور به خود راضایی و رابطه خارج ازدواج روی اوردند چون مهریه تبدیل به وجه تن فروشی رسمی شده است.
رستگار / 20 January 2016
سلام
آقای روزبه
شما لطف بفرمایید فقط یک سوال بنده را توضیحا جواب دهید.آیا انسان میتواند در ردیف آخرین نوع حیوان باشد؟
البته قبول است که از لحاظ جسمانی و مادی در یک سلسله قراردارند ولی در ظرفیت غیر جسمانی و مادی چطور؟
شما خلاقیت انسان را در حیوانی می بینید؟ ناتمامیت استدلال انسان و توان خلاقانه انسان در جلوبردن استدلال و گسترده تر ساختن سیستم استدلال را در حیوانی سراغ دارید؟
دوست عزیز شما چرا میخواهید انسان را تا حد حیوان پایین بیاورید؟ شما هم بهتر است در مورد ناتمامیت منطق و استدلال و…بخوانید.این مباحث جدیدتر از نظریه تکامل هستند…
با تشکر
اسکندر مرادی / 20 January 2016