روسای جمهوری آمریکا و ایران روز یکشنبه ۱۷ ژانویه از به جریان افتادن برجام استقبال کردند هر چند تحریمهای جدید واشنگتن پرونده دیگری را گشود که خوشبینی روزهای اخیر را کمرنگ کرد. حسن روحانی از «آغاز فصل جدید در روابط بین ایران و جهان و برگ تازه» پس از لغو تحریمهای بینالمللی سخن گفت و اوباما رییس جمهوری ایالات متحده نیز ایرانیان به ویژه جوانان را به «استفاده از فرصت تازه برای پیوند با جهان» و «پیشرفت تاریخی»دعوت کرد.
در آستانه اجرای برجام، یازده زندانی، از جمله خبرنگار واشنگتن پست «جیسون رضاییان» که بیش از ۵۰۰ روز در تهران زندانی بود، آزاد شدند. کوتاه پس از تصمیم وزارت خزانهداری آمریکا در مورد تحریمهای جدید ایران، جان کری، وزیر خارجه آمریکا از آزادی ۱/۷میلیارد دلار پولهای بلوکه شده ایران خبر داد. با وجود این تحولات، باراک اوباما در سخنان خود، به تفاوتهای عمیق بین ایران و آمریکا اشاره کرد از جمله «رفتار بیثبات کننده ایران در منطقه و حمایت از تروریسم»، «نقض حقوق بشردر ایران» و «برنامه موشکهای بالستیک». در این راستا تحریمهای تازه خزانهداری آمریکا گویای این واقعیت است که بیاعتمادی بین دو کشور همچنان ادامه دارد.
رادیو زمانه در بررسی بیشتر انجام برجام و پس از آن، پرسشهایی را با دکتر شاهین فاطمی و مهران مصطفوی مطرح میکند که از این قرارند:
*- اجرایی شدن برجام و دوران پس از آن چه مفهومی دارند؟
* – برداشته شدن تحریمهای بین المللی چه تاثیری بر اوضاع داخلی ایران دارد؟
* – آیا حسن روحانی میتواند با لغو تحریمها، برنامه اقتصادی موفقی پیش ببرد آن هم در شرایطی که به نظر میرسد مجلسی درست میکنند شبیه مجلس کنونی. یعنی دستهای روحانی بسته خواهد شد؟