بنیاد غیردولتی آکسفام که در زمینه ریشهکن کردن فقر، نابرابری و بیعدالتی فعالیت میکند در گزارش تازه خود اعلام کرد دارایی ۶۲ نفر در جهان معادل مجموع ثروت ۳/۵ میلیارد نفر، حدود نصف مردم جهان است.
آکسفام در این گزارش که امروز دوشنبه ۱۸ ژانویه / ۲۸ دی منتشر شده گفته که فاصله طبقاتی و نابرابری توزیع ثروت بین مردم جهان در فاصله سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ بیشتر شده و پنج سال پیش دارایی ۳۸۸ نفر معادل ثروت حدود نصف مردم جهان بود.
این نهاد بینالمللی پیشبینی کرده بود که دارایی انباشته یک درصد از ثروتمندترین افراد جهان، امسال، یعنی در سال ۲۰۱۶ از مجموع دارایی ۹۹ درصد مردم جهان بیشتر خواهد شد اما این نابرابری توزیع ثروت یک سال زودتر در سال ۲۰۱۵ رقم خورد.
در این گزارش آمده است: «شکاف بین ثروتمندترین افراد و بقیه جمعیت جهان در ۱۲ ماه اخیر بهطور چشمگیری عمیقتر شده است.»
بر این اساس دارایی ۶۲ نفر از ثروتمندترین افراد از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵، ۴۴ درصد افزایش داشته در حالی که دارایی نیمی از مردم فقیر جهان در این بازه زمانی ۴۱ درصد افزایش را نشان میدهد.
۵۳ تن از ۶۲ ثروتمند مورد مطالعه آکسفام مرد هستند.
بیشتر بخوانید: یک درصد مردم دنیا ثروت جهانی را قبضه کردهاند
برای مقابله با این رشد نابرابری، دفتر آکسفام بر پایان دادن به «عصر پناهگاههای مالیاتی» تأکید کرده و گفته است که ۹ شرکت از ۱۰ شرکت شریک استراتژیک مجمع جهانی اقتصاد (WEF) در حال حاضر از پرداخت مالیات بر ثروت میگریزند. بر اساس این گزارش، برای مثال نزدیک به یک سوم از ثروت آفریقا در چنین «پناهگاههای مالیاتی» برداشت میشود و ثروت زیرزمینی معادل ۷/۶ تریلیون دلار جهان دور از چشم سیستمهای مالیاتی دولتهای گوناگون انباشته میشود.
گزارش آکسفام در آستانه برگزاری نشست سالانه اقتصادی در داووس سوئیس منتشر شده است.
آکسفام از رهبران جهانی شرکتکننده در داووس خواسته است تا برای کاهش نابرابری اقتصادی، رفع شکاف دستمزدی بین زنان و مردان و نیز پایان دادن به معضل دیرپای پناهگاههای مالیاتی و گریز از پرداخت مالیات به برنامهای منظم بیندیشند.
آنوقت بگيد دمكراسي نيست. آنقدر آزادي هست كه تعداد انگشت شماري ميتوانند قوانين كشوري و بين المللي را به نفع خود وضع كنند يا حتي بردارند و تابع آن ثروت اندوزي كنند. شكافي كه حاصل آمده نتيجه برداشتن مقررات سرمايه گذاري در بازارهاي سهام از دهه هشتاد قرن گذشته است. از آن زمان به اين سو و با سلطه سرمايه مالي عملاكنترل كشورهاي دنيا به دست سرمايه افتاد و مردم نقششان كمتر از هميشه شد. دولتها هم بيشتر شدند دلال سرمايه.
آذر / 18 January 2016
اینها دزدهای سر گردنه هستند. نمونه همه می دانید.پیامبر اسلام است
farhad / 19 January 2016