علی مطهری، نماینده تهران در مجلس ایران ضمن حمله به حکومت عربستان سعودی به دلیل اعدام شیخ النمر، روحانی شیعه، مسئول اصلی حمله به سفارت سعودی در تهران را نیروی انتظامی دانست.

علی مطهری، نماینده تهران در مجلس ایران
علی مطهری، نماینده تهران در مجلس ایران

علی مطهری، امروز دوشنبه ۲۱ دی در نطق میان‌دستور خود در مجلس، حمله به سفارت عربستان سعودی در تهران را «دامی» خواند که جمهوری اسلامی در آن گرفتار شد.

او گفت پس از اعدام شیخ النمر روشن بود که «عواطف مذهبی و انسانی هر مسلمانی جریحه‌دار شده و عده‌ای چه سازمان‌یافته و چه خودجوش به سوی سفارتخانه حرکت می‌کنند».

او گفت: «نیروی انتظامی به صرف این‌که این افراد منتسب به فلان نهاد هستند از انجام وظیفه خود سر باز می‌زنند.»

این نماینده اصولگرای مجلس در ادامه سخنان خود در مجلس گفت: «بدون شک مقصر اصلی در پرونده سفارت عربستان نیروی انتظامی بوده است. نیروی انتظامی درباره این اتفاق (حمله به سفارت عربستان سعودی) که به نفع عربستان تمام شد باید پاسخگو باشد.»

سردار حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی ایران در روز چهارشنبه ۱۶ دی حمله به سفارت عربستان سعودی را «مشکوک» خوانده و گفته بود که نیروی انتظامی «پیگیر جدی» این موضوع است. فرمانده نیروی انتظامی در همین حال افزوده بود: «هرچند باید با این وقایع برخورد شود اما مسأله اصلی جنایت آل سعود است.»

بیشتر بخوانید: اطلاعیه وزارت کشور و تغییر فرمانده یگان ویژه تهران

پیش از حسین اشتری، عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران از بازداشت ۴۰ نفر از حمله‌کنندگان به سفارت سعودی خبر داده بود. او گفت دستور قضایی برای شناسایی و دستگیری سایر افراد در این زمینه صادر شده است. تاکنون خبری از این بازداشت‌شدگان و دستگیری سایر افراد منتشر نشده است، تنها دادستان تهران امروز (دوشنبه) گفت: «شناسایی، دستگیری و تحقیق از متهمان ادامه دارد.»

صفرعلی براتلو، معاون امنیتی استاندار تهران نیز در ارتباط با حوادث سفارت عربستان در تهران از کار برکنار شد. محافظه‌کاران از این برکناری انتقاد کردند.

بیشتر بخوانید: انتقاد محافظه‌کاران از برکناری معاون امنیتی استاندار تهران

ساختمان سفارت عربستان سعودی در تهران شامگاه شنبه ۱۲ دی در واکنش به اعدام شیخ نمر باقر النمر، روحانی شیعه به دست عربستان، به آتش کشیده شد. در همین روز به کنسولگری عربستان در مشهد نیز حمله شد. پس از آن عربستان کلیه روابط خود با ایران را قطع کرد و بحرین، سودان، سومالی و جیبوتی نیز روابط دیپلماتیک خود با ایران را قطع کردند. کویت، اردن، امارت متحده عربی و قطر نیز روابط دیپلماتیک خود با ایران را کاهش دادند. سازمان ملل هم حمله به سفارت عربستان را محکوم کرد.

بیشتر بخوانید: وزیر کشور برای شناسایی عاملان تهاجم به سفارت عربستان مهلت تعیین کرد