به گفته مدیرکل آسیب‌های اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با مبنا قرار دادن آمارهای رسمی از سال ۱۳۸۵ به این سو روزانه ۷۰ تا ۱۰۰ نفر به جمعیت معتادان کشور افزوده شده است.

اعتیادaddiction


به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، روزبه کردونی، مدیرکل آسیب‌های اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: «ستاد مبارزه با مواد مخدر، شمار معتادان دائمی را یک میلیون و ۲۰۰ هزار و معتادان تفننی را ۸۰۰ هزار نفر اعلام کرده است.»

کردونی افزود برخی فعالان مدنی یا مسئولان ستاد مبارزه مواد مخدر معتقدند این آمار بیشتر است، در حالی که حساسیت جامعه نسبت به آسیب‌های اجتماعی کمتر شده است.

او  همچنین یکی از محوری‌ترین موضوع‌ها را این دانستکه چرا قبح آسیب‌های اجتماعی مانند اعتیاد در جامعه از بین رفته است

طبق نظرسنجی سال ۱۳۹۲ که با همکاری جهاد دانشگاهی صورت گرفته بود، یک میلیون و ۳۲۵ هزار نفر معتاد شناسایی شده‌ بودند که تریاک ماده اول مصرفی آن‌ها بود و مواد مخدر صنعتی از جمله شیشه در رتبه دوم قرار داشت.

در مرداد ماه سال جاری علی‌رضا جزینی، قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز اعلام کرده بود که آمار مرگ‌ومیر معتادان در چهار ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل پنج درصد افزایش یافته است.

نه تنها روز به روز بر تعداد معتادان به مواد مخدر در ایران افزوده می‌شود، بلکه سن اعتیاد نیز پایین آمده است.

افزایش اعتیاد بر افزایش آسیب‌های اجتماعی دیگر نیز تأثیر گذاشته است. به گفته انوشیروان محسنی‌بندپی، رییس سازمان بهزیستی کشور، بیش از نیمی از طلاق‌ها، ۲۵ درصد آمارهای همسرآزاری و کودک‌آزاری و ۳۵ درصد از جرایم به اعتیاد مربوط است.

در همین زمینه بخوانید:

آمار مرگ معتادان در ایران «پنج درصد» افزایش یافت

«۲۱ درصد از معتادان در ایران تحصیلات لیسانس به بالا دارند»

«۵۳ درصد معتادان در سازمان‌های دولتی کار می‌کنند»

ابهام در شمار معتادان ایرانی