سخنگوی جامعه روحانیت مبارز از پایان بدون نتیجه نشست همگرایی «بزرگان اصول‌گرا» خبر داد. مصباح یزدی تمایلی به ادامه گفت‌وگوهای سه جانبه با اصول‌گرایان ندارد و اصول‌گرایان هم به دنبال راهکاری تازه برای رسیدن به فهرست واحد برای انتخابات مجلس دهم هستند.

mesbah-movahedi-yazdi

غلامرضا مصباحی مقدم در گفت‌وگو با خبرآنلاین اعلام کرد: «جلسات سه جانبه آیات مصباح یزدی، موحدی کرمانی و محمد یزدی بدون نتیجه مشخصی به پایان رسید».

اصول‌گرایان تابستان امسال در نامه‌ای به این سه تن از آن‌ها خواستند که امکان همگرایی این جریان را برای حضور در انتخابات مجلس دهم فراهم کنند.

حال به گفته مصباحی مقدم، این سه تن در ماه‌های گذشته تلاش کرده‌اند تا نشست‌های مشترکی را به منظور رسیدن به یک فهرست واحد انتخاباتی برگزار کنند اما نتوانسته‌اند به نتیجه خاصی برسند.

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز دلیل عدم نتیجه‌گیری این سه نفر را نبودن یک عزم دانست و گفت: «نتیجه‌ای که آیت‌الله موحدی کرمانی از آن جلسات گرفتند این بود که عزمی برای اینکه این گروه سه نفره بخواهد رهبری کار را بر عهده بگیرد وجود ندارد.»

به گفته او، اصول‌گرایان روز شنبه جلسه‌ای را به منظور تشکیل شورای هماهنگی و تعیین اعضای آن تشکیل می‌دهند.

بیشتر بخوانید: سه جریان اصولگرایی همایش استانی برگزار می‌کنند

مصباحی مقدم عنوان کرده که ترکیب ائتلاف سه‌گانه اصول‌گرایان با حضور جبهه پایداری، حزب موتلفه و جمعیت ایثارگران هم به‌هم ریخته و اصول‌گرایان به دنبال راه‌کار تازه‌ای برای رسیدن به یک فهرست واحد در انتخابات مجلس دهم هستند.

خداحافظی با مصباح یزدی

مصباحی مقدم اگر چه جزئیات بیشتری در باره به نتیجه نرسیدن «بزرگان اصول‌گرا» ارائه نکرده، اما به صورت تلویحی از عدم پیگیری‌های یک‌جانبه موحدی کرمانی، امام جمعه موقت تهران، خبر داده تا مشخص شود که مصباح یزدی تمایلی به ادامه همکاری سه جانبه برای یک همگرایی نداشته است.

مصباح یزدی و حلقه نزدیک به او از حامیان اصلی احمدی‌نژاد هستند که در سال‌های گذشته جبهه پایداری را بنیان گذاشتند.

بخشی از محافظه‌کاران سنتی ایران پس از انتخابات سال ۹۲ تلاش کرده‌اند تا جبهه متحدی را با حامیان دولت تشکیل دهند. از سوی دیگر، حامیان محافظه‌کار دولت هم به همسویی و پیوند سیاسی با جریانی که از آن با عنوان اصول‌گرایان معتدل نام می‌برند تمایل بیشتری دارند

پیش از این غلامحسین کرباسچی، دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی از «ضرورت یارگیری از جریان رقیب» در انتخابات مجلس دهم سخن گفته بود.

ائتلاف روحانی و ناطق

بخشی از اصلاح‌طلبان و حامیان دولت در ماه‌های گذشته تلاش کرده‌اند تا ناطق نوری را به عنوان یکی از گزینه‌های اصلی این جریان برای انتخابات پیش‌رو معرفی کنند.

این جریان به دنبال سازماندهی یک جریان سیاسی با عنوان اعتدال است که به گفته دبیرکل حزب اعتدال و توسعه، باید فاصله خود را از افراطیان دو جبهه مشخص کند.

از سوی دیگر، همسویی علی لاریجانی با برنامه‌های دولت در چند ماه گذشته و حمایت‌های ویژه او در مقام رئیس مجلس از دولت، احتمال شکل‌گیری ائتلاف میان حامیان دولت و محافظه‌کاران سنتی را تقویت کرده است.

فاصله گرفتن اصول‌گرایان از جبهه مصباح یزدی و پایداری و اعلام برائت حامیان دولت از وقایع سال ۸۸ در ماه‌های گذشته را می‌توان گام‌های نخست این دو جریان برای رسیدن به همگرایی در آینده دانست.

بیشتر بخوانید: تائید صلاحیت اصلاح‌طلبان به شرط اعلام برائت از ۸۸