۵۳ نویسنده و شاعر ایرانی با انتشار بیانیهای با فاطمه اختصاری، مهدی موسوی و مصطفی عزیزی که به احکام شلاق و زندانهای طولانیمدت محکوم شدهاند اعلام همبستگی کردهاند. آنها همچنین به تخریب چهره ابراهیم گلستان و رضا براهنی، دو نویسنده نامآشنای ایرانی در برخی روزنامههای چاپ ایران اعتراض کردهاند.
در بیانیه «۵۳ امضاء» آمده است:
«نویسنده در جهان خیال گام میزند؛ در جهان بیمرز آفرینش؛ که پشت هیچ مرزی جز رعایت انسان نمیایستد. نویسنده میخواهد حصار بشکند؛ که آزادی را به هزار زبان شأن انسان مییابد. نویسنده میخواهد انسان را به جهان بیسرورِ چشمهای بینا و پنجرههای فراخ بخواند. نویسنده ایرانی اما همیشه در محاصره قدرت حاکم بوده است؛ در محاصره قدرتی که تنها نابینایی و اطاعت خواسته است.»
امضاءکنندگان این بیانیه در ادامه مینویسند:
«و اینک باز هم اتاق فکرِ قدرتمداران حاکم به تکرار تاریخ برخاستهاند؛ به تاراجِ آزادی و بینایی و خیال. آنها تلاش میکنند به ابزار گفتوگوها و دادگاهها از ابراهیم گلستان چهره دیگری بسازند؛ رضا براهنی را به رنگ خویش درآورند؛ فاطمه اختصاری، مهدی موسوی، مصطفی عزیزی را به زندان و تازیانه بیازارند.»
امضاءکنندگان این بیانیه به سرمقاله روزنامه کیهان در تخریب چهره ابراهیم گلستان و همچنین به انتشار مصاحبهای تحریفشده با رضا براهنی در روزنامه بهار اشاره میکنند.
نویسندهای به نام سعید مستغاثی در مقالهای که در آبان سال جاری در روزنامه کیهان منتشر شده بود، ابراهیم گلستان را به همدستی با کودتاگران در ۲۸ مرداد ۳۲ و «مجیزگویی» رضا شاه پهلوی و همکاری با بریتانیا در غارت نفت ایران متهم کرده بود.
روزنامه بهار هم در مصاحبه تحریف شده با رضا براهنی با عنوان «از جمهوری اسلامی دلخور نیستم» چنین وانمود کرده بود که براهنی معتقد است در ایران سانسور وجود ندارد. پسر براهنی اما در واکنش به این مصاحبه تحریف شده در روزنامه بهار ویدیویی منتشر کرد که پدرش در آن فیلم از سانسور، قتلهای زنجیرهای و دلایل تبعیدش از ایران سخن گفته است.
نویسندگان و شاعران بیانیه « ۵۳ امضاء» با فاطمه اختصاری، مهدی موسوی، دو شاعر ایرانی و همچنین با مصطفی عزیزی اعلام همبستگی کردهاند: «و اینک ما نویسندگان ایرانی با همه گوناگونیها، به حمایت از یارانمان، در کنار یکدیگر ایستادهایم؛ که همه ساکنان سرزمین بیمرز آزادی و بینایی و خیالایم؛ که تاراج ساکنان جهان آفرینش را برنمیتابیم؛ که هجوم قدرت سکوتساز را برنمیتابیم.»
شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه در مهر ماه سال جاری مهدی موسوی و فاطمه اختصاری را به تحمل در مجموع ۱۹۸ ضربه شلاق و ۲۰ سال زندان محکوم کرده. اتهام این دو شاعر ایرانی توهین به مقدسات، نشر تصاویر غیر اخلاقی در اینترنت و روبوسی و دست دادن با نامحرم بوده است. مصطفی عزیزی، نویسنده و تهیهکننده برنامههای تلویزیونی نیز به اتهام توهین به رهبری به زندان افتاده است.
اسماعیل خویی، ناصر زراعتی، قاضی ربیحاوی، علی عبداللهی، علی عظیمی، شهریار مندنیپور و پرتو نوری علا و جمعی دیگر از نویسندگان و شاعران شناختهشده ایران این بیانیه را امضاء کردهاند.