مدیرکل دفتر اطلاعات، آمار و مهاجرت سازمان ثبت احوال کشور، گفته است که در شش ماهه گذشته ۱۳٫۳ درصد طلاقها در میان زوجهایی اتفاق افتاده است که سال اول زندگی مشترک خود را پشت سر میگذاشتهاند. ۴۷.۲ درصد طلاقها هم مربوط به مواردی بوده که زوجها در پنج سال اول زندگی مشترکشان بودهاند.
بر اساس آماری که علی اکبر محزون ارائه داده است، بیشترین آمار طلاق در شش ماه گذشته در میان مردان و زنان ۲۵ تا ۲۹ ساله ثبت شده است: در گروه مردان، ۲۰ هزار و ۱۴۸ مورد و در گروه زنان ۱۹ هزار و ۳۸۲ مورد.
علی اکبر محزون همچنین به خبرگزاری مهر گفته است که بر اساس آخرین آمارها از هر ۲٫۸ ازدواج در تهران یکی منجر به طلاق میشود.
بر اساس آمارهایی که تا روز چهارشنبه ششم آبان ماه در پایگاه اطلاعات جمعیت سازمان ثبت احوال ثبت شده است، در شش ماهه گذشته ۸۳ هزار و ۲۷۷ مورد طلاق در ایران به ثبت رسیده که ۷۴ هزار و ۹۴۲ مورد در مناطق شهری و هشت هزار و ۳۳۵ مورد نیز در مناطق روستایی به ثبت شده است.
این آمار نشاندهنده رشد جدایی زوجها در شهرهای کوچکتر است که تا پیش از این آمار طلاق در آنها پایینتر بوده است. بر همین اساس علی رجبی، مدیرکل ثبت احوال مازندران نیز پیشتر از افزایش ۱۳درصدی طلاق در این استان خبر داده بود.
همچنین ۲۹ شهریور ماه، محمد ابراهیم طریقت، سخنگوی سازمان ثبتاحوال گفته بود که آمار کل طلاق در ایران ۸٫۷ درصد افزایش یافته است: «به طور متوسط هر ساعت ۱۸ زوج در ایران از هم جدا میشوند و طلاق میگیرند.»
آذرماه سال گذشته نیز روزنامه شهروند در گزارشی که آن را «نگرانکننده» خوانده بود، آورده بود که «آمارها نشان میدهند شمار طلاقها در پنج سال نخست زندگی مشترک در شهرهای ایران، ۱۳۸ درصد افزایش یافته است.
به نظر میرسد افزایش آمار جداییها و طلاق آن هم در همان سال اول ازدواج در تضاد با برنامههای حکومت ایران برای رشد جمعیت است.
این در حالی است که سایت تابناک روز یکم آبان ماه در گزارشی خبر از مشوقهای احتمالی دولت برای تشویق خانوادههای ایرانی به بچهدار شدن داده بود.
مدیرکل دفتر اطلاعات، آمار و مهاجرت سازمان ثبتاحوال اما گفتوگو با خبرگزاری مهر به آمار ازدواج هم پرداخته است. علی اکبر محزون گفته است که بیشترین آمار ازدواج در گروههای سنی مردان ۲۵ تا ۲۹ سال با فراوانی ۱۳۶هزار و ۶۸۹ مورد و زنان ۲۰ تا ۲۴ سال با فراوانی ۱۱۱ هزار و ۷۵۴ مورد به ثبت رسیده است.