کسری نوری، زندانی سیاسی و از فعالان حقوق دراویش گنابادی، روز سه‌شنبه پنجم آبان از زندان آزاد شد.

کسری نوری آخرین بار در تاریخ ۲۴ اسفند ۱۳۹۰ بازداشت شد.
کسری نوری آخرین بار در تاریخ ۲۴ اسفند ۱۳۹۰ بازداشت شد.

سایت کلمه شامگاه سه‌شنبه ۵ آبان گزارش داد که این زندانی دو هفته پیش از زندان نظام شیراز به زندان اوین در تهران منتقل شده بود.

او روز گذشته از بند هشت زندان اوین آزاد شده است.

این  فعال حقوق دراویش گنابادی و همکار سایت مجذوبان نور (سایت متعلق به دراویش ایران) برای اولین بار در تاریخ ۲۱ دی ماه ۱۳۹۰ به اتهام «فعالیت شبانه‌روزی و اقدام علیه نظام و عضویت در گروهک انحرافی» بازداشت و پس از ۴۶ روز با وثیقه ۵۰ میلیون تومانی آزاد شد.

نوری در تاریخ ۲۴ اسفند همان سال بازداشت شد.

او در شعبه سوم دادگاه انقلاب شیراز به اتهام «تبلیغ علیه نظام، اقدام علیه امنیت ملی، توهین به رهبری، عضویت در سایت مجذوبان نور و مصاحبه با رسانه‌های بیگانه» به چهار سال و چهار ماه حبس محکوم شد.

این زندانی سال گذشته در تاریخ ۲۷ دی‌ماه به همراه صالح مرادی درویش زندانی، دست به اعتصاب غذا زد که در نهایت پس از ۹۰ روز و با رسیدگی به وضعیت دراویش زندانی و انتقال آن‌ها از سلول‌های انفرادی بند ۲۰۹ به بند عمومی ۳۵۰ به اعتصاب غذای خود پایان داد.

چند سالی است که دراویش گنابادی از سوی جمهوری اسلامی «تحت فشار و محدودیت» قرار دارند و تعداد زیادی از آن‌ها نیز به حبس محکوم شده‌اند.

نور علی تابنده، قطب دراویش نعمت‌اللهی گنابادی است که طرفدارانش از او به نام «مجذوب‌علی شاه» یاد می‌کنند. او در سال‌های ۱۳۵۷ تا ۱۳۵۹ در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان حج و زیارت و دادگستری مشغول به کار بوده است.

رسانه‌های ایران چند سالی است که بنا به دستور شورای عالی امنیت ملی این کشور از پوشش دادن اخبار دراویش گنابادی منع شده‌اند.

پیشینه دراویش گنابادی به شاه نعمت‌الله ولی، عارف قرن نهم هجری قمری برمی‌گردد که آرامگاهش در شهر ماهان در نزدیکی کرمان است.