به گفته معاون پژوهشی و آموزشی پژوهشکده سرطان پستان، سن ابتلا به سرطان پستان بین زنان ایرانی پنج تا ۱۰ سال زودتر از سایر کشورهاست.
دکتر شهپر حقیقت، معاون پژوهشی و آموزشی پژوهشکده سرطان پستان، در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سن بروز این بیماری در کشور را بین ۴۵ تا ۵۰ سال دانست. این در حالی است که در سایر کشورها سن ابتلا ۵۰ سال به بالاست و بر اساس آمارهای جهانی تقریباً ۶٠ درصد از موارد ابتلا به بیماری سرطان پستان در سنین بالای ۶٠ سال اتفاق میافتد.
معاون پژوهشی و آموزشی پژوهشکده سرطان پستان در پاسخ به اینکه مبتلا شدن زودتر زنان ایرانی چه دلایلی دارد گفت ان موضوع نیاز به مطالعات بیشتر دارد. به گفته او در مطالعات انجام شده مهمترین پیشفرضهایی که تأیید شدهاند، تفاوت «توزیع جمعیتی» ایران با سایر کشورهاست.
شهپر حقیقت آخرین آمار وزارت بهداشت درباره مبتلاشدگان به سرطان پستان را سالانه حدود هفت هزار و ۶۰۰ مورد اعلام کرد. او افزود که با در نظر گرفتن کمشماری که معمولاً در سیستم ثبت وجود دارد، میتوان برآورد کرد که سالانه حدود ۱۰ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان پستان در ایران ثبت میشود.
سرطان پستان در ایران زمانی گریبانگیر زنان میشود که در سنین باروری و فعالیتهای اجتماعی هستند.
بیماری سرطان پستان معمولاً در مراحل ابتدایی هیچگونه نشانه یا علامت خاصی ندارد. تشخیص زودرس این بیماری نیز نقش بسیار مهم و مثبتی در روند درمان بیماری دارد. به همین دلیل انجام تستهای غربالگری برای تشخیص زودرس آن از اهمیت بسیاری برخوردار است.
سرطان پستان شایعترین سرطان در میان زنان است؛ چنانچه علت اصلی مرگ ۳۲ درصد زنانی که در سنین ۴۰ تا ۷۰ سالگی هستند، ابتلا به سرطان پستان است.
در این زمینه بخوانید:
برای مبارزه با سرطان پستان برقصید
سرطان پستان؛ عوامل خطرساز و روشهای غربالگری