بنیاد جهانی طبیعت (WWF)، بزرگترین نهاد حفاظت از محیط زیست در جهان، اعلام کرد که یک سوم از مناطق طبیعی جهان که میلیونها سال قدمت دارند و از سوی یونسکو بهعنوان میراث طبیعی شناخته شدهاند در معرض آلودگی ناشی از فعالیتهای صنعتی قرار دارند.
بهگزارش بنیاد جهانی طبیعت، ۲۲۹ منطقه طبیعی در جهان بهعنوان میراث طبیعی بشر بهرسمیت شناخته شدهاند و ۳۱ درصد از این مناطق بهطور مستقیم بهدلیل فعالیتهای صنعتی، نشت نفت یا گاز و یا آلودگیهای معدنی تهدید میشوند.
این میزان از مناطق طبیعی که در معرض خطر آلودگیهای شیمیایی قرار دارند، در آفریقا به ۶۱ درصد میرسد.
بنیاد جهانی طبیعت با سرمایهگذاران همکاری میکند تا آنها را نسبت به حفاظت از این مناطق آگاه کرده و از قدرت آنها در این راه بهره گیرد.
پیر کانه، مسئول برنامه آب و هوا و انرژی بنیاد جهانی طبیعت در فرانسه میگوید: «در حالی که کارشناسان میگویند برای کنترل تغییرات اقلیمی ۲/۳ درصد ذخایر سوخت فسیلی باید ثابت باقی بماند، فعالیت شرکتهای استخراجی لطمات سخت زیستمحیطی و اقتصادی بر میراث طبیعی جهان وارد میکنند و بدین ترتیب بشریت و قلب آن را مورد هدف قرار دادهاند.»
در این میان صنعت نفت تأثیرات منفیای در این زمینه میگذارد و فعالان محیط زیست تلاشهای مثبتی را برای جلوگیری از حفاری شرکتهای استخراج نفت در مناطق میراث طبیعی انجام دادهاند. بهعنوان نمونه روزنامه لوموند فرانسه در سال ۲۰۱۴ نوشت که پس از جنبش اعتراضی سازمانهای محیط زیستی، شرکت نفتی بریتانیایی SOCO بینالمللی، از حفاری در پارک ملی «ویرونگا» در جمهوری دموکراتیک کنگو صرف نظر کرد.
گزارش بنیاد جهانی طبیعت در آستانه کنفرانس جهانی تغییرات اقلیمی سازمان ملل که قرار است در ماه دسامبر ۲۰۱۵ در پاریس برگزار شود، منتشر شده است.
سلام . ممنون از این مطلب . امکانش هست که لینک مطلب اصلی را برای مطالعه بیشتر در اینجا قرار دهید. سوای بر این اهمیت رادیو زمانه به محیط زیست درخشان است. پایدار باشید.
میثم / 08 October 2015