واژگونی یک دستگاه اتوبوس اسکانیا در جاده ملایر – بروجرد در استان همدان باعث مرگ ۱۱ عراقی از جمله ۱۰ زن شد.

رئیس پلیس راه استان همدان می‌گوید اتاق اتوبوس اسکانیا استقامت و مقاومت لازم را ندارد
رئیس پلیس راه استان همدان می‌گوید اتاق اتوبوس اسکانیا استقامت و مقاومت لازم را ندارد

مهدی شاکری، رئیس پلیس راه استان همدان به خبرگزاری صدا و سیما گفته که این حادثه ساعت ۱۹ شب گذشته به دلیل «تخطی از سرعت مطمئن و واژگونی بر اثر لغزندگی» رخ داده است.

۲۴ تن دیگر نیز در این حادثه رانندگی زخمی شده‌اند که حال شماری از آن‌ها وخیم گزارش شده است.

به گفته شاکری، ۳۵ کشته و مجروح برجای مانده در این حادثه با نوع تصادف «خیلی سنخیت ندارد، به طوری که تعداد حادثه‌دیدگان خیلی بیشتر از حد انتظار است، حتی اتوبوس در دره هم نیفتاده و سرعتش آن چنان غیرمجاز نبوده و اتوبوس اسکانیا مدل ۹۰ بوده و فرسوده به حساب نمی‌آید و نمی‌توان گفت استحکام لازم را نداشته است.»

او افزوده: «اتاق اتوبوس اسکانیا استقامت و مقاومت لازم را ندارد چراکه به محض وقوع حادثه‌ای سقف به صندلی‌ها چسبیده و میله‌ها توان نگهداری سقف را ندارند.»

پیش‌تر نیز حوادث رانندگی مربوط به اتوبوس اسکانیا منجر به آتش‌گرفتن آن در جاده‌های ایران شده بود. پلیس در آن زمان اعلام کرد که از شماره‌گذاری این اتوبوس‌ها خودداری خواهد کرد اما این گفته، عملی نشد.

در شهریور جاری دست‌کم ۳۷۰ تن بر اثر سوانح رانندگی در جاده‌های ایران جان خود را از دست داده‌اند. به گفته تقی مهری، ‌ رئیس پلیس راهور نیروی انتظامی اغلب این سوانح رانندگی به دلیل واژگونی خودرو‌ها بوده است.

به گفته مهری، در شهریور سال گذشته ۳۳ درصد تصادفات رانندگی به صورت واژگونی خودرو رخ داده که این میزان در ۱۴ روز نخست شهریور امسال با پنج درصد افزایش، به ۳۸ درصد رسید.

این مقام پلیس از «انحراف به چپ، تخطی از سرعت مطمئن، عدم توجه به جلو و عدم رعایت حق تقدم» به عنوان بیشترین عوامل شکل‌گیری حوادث رانندگی در شهریور امسال نام برده است.

تصادف جاده‌ای و شهری یکی از سه دلیل عمده مرگ‌ومیر در ایران است. ایران، یکی از کشورهایی است که بالا‌ترین شمار کشتگان جاده‌ای را دارد.