کانون مدافعان حقوق بشر کردستان اعلام کرد که بهروز آلخانی، زندانی سیاسی کُرد که به اتهام ارتباط با حزب حیات آزاد کردستان (پژاک) دستگیر شده بود، در ساعات اولیه روز چهارشنبه ۴ شهریور / ۲۶ اوت به همراه پنج زندانی دیگر که حکمشان خرید و فروش مواد مخدر بود، در زندان مرکزی اورمیه اعدام شد.

بهروز آلخانی ۳۰ ساله، ۷ بهمن‌ماه ۱۳۸۸، به همراه ۱۵ تن دیگر توسط نیروهای امنیتی وزارت اطلاعات شهر سلماس بازداشت شد.
بهروز آلخانی ۳۰ ساله، ۷ بهمن‌ماه ۱۳۸۸، به همراه ۱۵ تن دیگر توسط نیروهای امنیتی وزارت اطلاعات شهر سلماس بازداشت شد.

بهروز آلخانی صبح دیروز سه‌شنبه ۳ شهریور / ۲۵ اوت جهت اجرای حکم اعدام به سلول‌های انفرادی زندان مرکزی ارومیه منتقل شد و حکم اعدام او در ساعت یک و ۱۰ دقیقه بامداد چهارشنبه اجرا شد.

یک منبع آگاه در ارومیه به کانون مدافعان حقوق بشر کردستان گفته است که جنازه پنج زندانی دیگر را به خانواده‌هایشان تحویل داده‌اند.

یک عضو خانواده بهروز آلخانی نیز گفته است که مسئولان زندان به آن‌ها گفتند فردا برای تحویل جنازه «بهروز» به زندان مراجعه کنند. همچنین خانواده آلخانی برای تحویل گرفتن جنازه فرزندشان باید از دادگاه نامه بگیرند.

به‌گزارش کانون مدافعان حقوق بشر کردستان، خانواده بهروز آلخانی روز سه‌شنبه را در مقابل زندان ارومیه تجمع کرده بودند. آن‌ها اصرار داشتند تا روشن شدن نتیجه درخواست تجدیدنظر و پاسخ نهایی دیوان عالی کشور، اجرای حکم اعدام فرزندشان متوقف شود اما مسئولان قضائی به آن‌ها پاسخی نداده‌اند و تجمع آن‌ها با خشونت روبه‌رو شد.

سازمان عفو بین‌الملل روز گذشته، سه‌شنبه ۳ شهریور / ۲۵ اوت در بیانیه‌ای از مقام‌های ایران خواست تا از اعدام آلخانی خودداری کنند.

سازمان عفو بین‌الملل در بخشی از بیانیه خود نوشت: «اجرای حکم اعدام یک زندانی در حالی که در انتظار نتیجه درخواست تجدیدنظر خود است، نقض جدی قوانین ایران و قوانین بین‌المللی است و همچنین دهن‌کجی به عدالت بین‌المللی است.»

آلخانی که در بند ۱۲ زندان مرکزی ارومیه زندانی بود، ساعت ۹ صبح روز گذشته، در تماسی تلفنی از زندان به خانواده‌اش گفته بود که برای آخرین ملاقات به دیدار او بروند.

بهروز آلخانی ۳۰ ساله، ساکن سلماس، در تاریخ ۷ بهمن‌ماه ۱۳۸۸، به همراه ۱۵ تن دیگر توسط نیروهای امنیتی وزارت اطلاعات این شهر به اتهام «رابطه با پژاک» بازداشت شد. او نزدیک به ۱۹ ماه را در بازداشتگاه‌های امنیتی شهرهای سلماس، خوی و ارومیه به‌سر برده و مورد شکنجه‌‌های جسمی و روانی قرار گرفته بود.

آلخانی پس از چند ماه با اتهام جدید «مشارکت در قتل دادستان خوی» روبه‌رو و به اتهام «همکاری مؤثر با پژاک» و «قتل دادستان شهرستان خوی» به اعدام محکوم شد.

سپس با اعتراض او پرونده‌اش به دیوان عالی کشور فرستاده شد و دیوان حکم صادره از سوی شعبه یک دادگاه انقلاب ارومیه را نقض کرده و پرونده را به شعبه ۱۰ دادگاه تجدید نظر استان فرستاد و حکم اعدام وی بار دیگر در این دادگاه تأیید شد. با اعتراض مجدد آلخانی پرونده دوباره به دیوان عالی کشور ارسال شد و تا چندی پیش گفته می‌شد دیوان هنوز حکم نهایی را صادر نکرده است. این زندانی همچنین در پرونده‌‌ای جداگانه به اتهام نگهداری اسلحه‌ به ۱۰ سال زندان محکوم شد.

خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز گذشته دادنامه بهروز آلخانی را منتشر کرد که در آن او به‌رغم پذیرش برخی اتهامات، ترور دادستان خوی را انکار کرده بود. آلخانی همچنین در این دادنامه از شکنجه‌های شدید دوران بازجویی نوشته بود.

به‌گفته کانون مدافعان حقوق بشر کردستان اعضای خانواده بهروز آلخانی در مقابل زندان مرکزی ارومیه در انتظار تحویل پیکر فرزند اعدام‌شده‌شان هستند.