یک مقام سازمان محیط زیست خبر داده که ۷۶ گونه شامل پستانداران، پرندگان، خزندگان، دوزیستان و ماهیان در معرض تهدید هستند.
مجید خرازیانمقدم، مدیرکل دفتر تنوع زیستی و حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست ایران، یکشنبه اول شهریور به خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، گفته که از مجموع ۷۶ گونه در معرض تهدید کشور، ۳۰ گونه که دارای «اولویت بیشتری» هستند، انتخاب و «برنامه عمل آنها تدوین شده یا در دست تهیه است.»
به گفته خرازیانمقدم، بر پایه فهرست جهانی سرخ «اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت» ۷۶ گونه در معرض تهدید شامل ۲۱ گونه پستاندار، ۲۵ گونه پرنده، ۱۶ گونه خزنده، چهار گونه دوزیست و ۱۰ گونه ماهی آبهای داخلی هستند.
وضعیت این ۷۶ گونه یا «به شدت بحرانی» است یا «در شرایط غیر قابل قبول قرار گرفتهاند.»
در کمتر از ۱۰۰ سال گذشته، برخی از گونههای جانوری در ایران مانند شیر ایرانی و ببر مازندران به کلی منقرض شدهاند.
طبق جدول منتشر شده توسط سازمان حفاظت محیط زیست ایران، اکنون وضعیت یوزپلنگ ایرانی در حالت بحرانی قرار دارد و چند پستاندار دیگر از جمله گوزن زرد ایرانی، گورخر آسیایی، فک دریای خزر، نهنگ آبی و نهنگ بالهای نیز در معرض خطر انقراض هستند.
این مقام سازمان محیط زیست گفته که برنامه نجات ۳۰ گونه در معرض تهدید و ۱۵ گونه در معرض انقراض از سال ۱۳۹۵ یا ۱۳۹۶ آغاز میشود.
مجید خرازیانمقدم آغاز این برنامه را مشروط به اختصاص بودجه از سوی سازمان مدیریت و برنامهریزی دانسته و افزوده: «در حال حاضر که پنج ماه از سال گذشته، هنوز در ارتباط با طرحهای تملک دارایی هیچگونه اعتباری دریافت نکردهایم.»