بر اساس اعلام مدیریت بحران سیستان و بلوچستان توفان شن طی چهار روز گذشته ۴۰۰ نفر را به سبب بیماریهای تنفسی و چشمی راهی بیمارستان و مراکز درمانی کرده است.
با گذشت ۴ روز از توفان شدید شن در استان سیستان و بلوچستان اگر چه میزان ذرات معلق در هوا از صبح امروز سهشنبه ۲۰ مرداد / ۱۱ اوت کاهش داشته اما غلظت گرد و خاک سه برابر حد مجاز است.
به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس استانداردها، حد مجاز ذرات معلق در هوا ۱۵۰ میکروگرم بر مترمکعب است. این درحالی است که اکنون سطح غلظت ذرات معلق در هوای منطقه سیستان بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی سیستان و بلوچستان با وجود کاهش شدت توفان ۴۱۰ میکروگرم یعنی حدود سه برابر حد مجاز است که مردم را درمعرض خطر بیماریهای تنفسی و چشمی قرار داده است.
به گزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، حسین درویشی، سرپرست معاونت عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر این استان روز سهشنبه گفت: «شهرستان زابل، هیرمند و زهک تحت تأثیر توفان شن استان سیستان و بلوچستان قرار دارند.»
توفان شن چنان شدید بوده که زندگی روزمره مردم را در بسیاری از روستاها و تعدادی از شهرهای این استان مختل کرده است. تا جایی که به گفته حسین درویشی هماکنون هشت تیم عملیاتی، امدادرسانیها را در سه شهرستان و ۴۸ روستای تحت تأثیر توفان شن در استان سیستان و بلوچستان انجام میدهند.
به گفته سرپرست معاونت عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر تاکنون ۹۸ هزار ماسک در شهر زابل و ۴۸ روستای استان سیستان و بلوچستان توزیع شده است.
همچنین، رضا آزادمنش، کارشناس هواشناسی سیستان و بلوچستان از تأثیر توفان شن بر دیگر نقاط استان خبر داد و گفت که این توفان بر شهرستانهای زاهدان، خاش و ایرانشهر تأثیر گذاشته و ضمن غبارآلود کردن هوا، شعاع دید را تا هشت هزار متر کاهش داده است.
استان سیستان و بلوچستان به دلیل بروز خشکسالی ۱۷ ساله و وزش بادهای موسمی ۱۲۰ روزه که در چند سال اخیر به ۱۸۰ روز افزایش یافته، همواره با بادها و توفانهای شدید و گرد و غبار بالایی روبهرو است.
بیشتر بخوانید:
توفانی به سرعت ۱۱۵ کیلومتر در سیستان و بلوچستان مردم را در خانه حبس کرد