نمايندگان مجلس ايران سه‌شنبه ۳۰ تير، به تشکيل کميسيون ويژه بررسی توافق هسته‌ای رأی مثبت دادند.

majles

اين طرح با ۱۳۶ رأی موافق در برابر ۲۹ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع به تصويب رسيد.

احمد اميرآبادی يکی از متقاضيان تشکيل اين کميسيون درباره لزوم تشکيل اين کميسيون گفت: «ما در بحث موافقتنامه مواردی را داريم که به نظر می‌آيد بايد مورد توجه قرار گيرد، در همين راستا ما و جمعی از نمايندگان پيشنهاد تشکيل کميسيون ويژه را داديم.»

درخواست تشکيل کميسيون ويژه با امضای ۲۱ نفر از نمايندگان به هیأت رئیسه مجلس ارائه شده بود.

غلامعلی حدادعادل، مسعود پزشکیان، احمد امیرآبادی، احمد توکلی، الیاس نادران، احمد سالک، اسماعیل کوثری و محمدرضا تابش از جمله پیشنهاد دهندگان این طرح بودند.

بررسی متن توافقنامه و ضمائم آن از اهداف تشکیل این کمیسیون است.

این طرح یک روز پس آن تصویب شد که شورای امنیت سازمان ملل در جلسه دوشنبه ۲۰ژوئیه/۲۹تیر، به اتفاق آرا بر مبنای توافق هسته‌ای با ایران در وین، قطعنامه برداشتن تحریم‌های مصوب این شورا در مورد ایران را تصویب کرد. اگرچه تصمیم شورای امنیت، به معنای لغو اتوماتیک همه مجازات‌های مصوب این شورا نیست و همه چیز موکول و مشروط به راستی‌آزمایی توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است.

حضور ظریف در مجلس

پيش از تصويب اين طرح در مجلس، محمد جواد ظريف، وزير خارجه ايران به منظور ارائه گزارش توافق بدست آمده در صحن علنی مجلس حاضر شده بود.

ظريف دردفاع خود از متن توافقنامه اعلام کرد: «در هيچ کجای متن توافق کلمه «تعليق» نيامده است. با تصويب قطعنامه شورای امنيت تمام تحريم‌ها لغو شد.»

وزير خارجه ايران،بزرگ‌ترين دستاورد ايران را در اين مذاکرات تأیید شورای امنيت بر غنی سازی اين کشور دانست.

ظريف تأکید کرد که ممنوعيت فعاليت‌های موشکی تنها يک درخواست غير الزام آور است. به گفته وزیر خارجه ایران شليک يک موشک بالستيک نقض توافق نيست.

بیشتر بخوانید: شورای امنیت راه را برای برداشتن تحریم‌ها علیه ایران باز کرد