ناصر امانی، معاون برنامه‌ريزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران می‌گويد که شهرداری نمی‌تواند جلوی ساخت‌وساز سپاه پاسداران را در عشرت‌آباد بگيرد. به گفته او چون شهرداری با يک نهاد نظامی «طرف حساب» است، نمی‌تواند کاری انجام دهد.

eshratabad

امانی به روزنامه اعتماد گفته شهردار تهران «بارها» در مورد تخلف صورت گرفته در اين پروژه تذکر داده است.

به گفته او، سپاه بايد از شهرداری در مورد «بر، کف و تراکم» مجوز می‌گرفته که نگرفته و حالا بايد منتظر حکم دادگاه ماند.

این مقام شهرداری افزوده در پروژه‌های نظامی اجازه نمی‌دهند که شهرداری «ورود پیدا کند.»

مدتی است ساخت‌وسازهای سپاه پاسداران در حريم بنای تاريخی عمارت کلاه‌ فرنگی بحث‌برانگيز شده است. سازمان ميراث فرهنگی، صنايع دستی و گردشگری خواهان توقف اين ساخت‌وسازاست و دادسرای نظامی هم حکم به توقف ساخت‌وساز داده اما ظاهراً سپاه همچنان به ادامه ساخت‌وسازمشغول است.

معاون برنامه‌ريزی شهرداری تهران می‌گويد شهردار تهران معتقد است که در مورد اين پروژه «تخلف آشکاری» صورت گرفته و نبايد ارتفاع اين سازه تا اين حد باشد چرا که «منظر و ديد بنای زيبا و ارزشمند عمارت فرنگی را می‌گيرد.»

چند روز پيش محمدرضا يزدی، معاون حقوقی و امور مجلس سپاه پاسداران گفت که سازمان ميراث فرهنگی تاکنون ميزان فاصله‌ای را که بايد تا عمارت کلاه فرنگی رعايت شود، اعلام نکرده است.

اما رجب‌علی خسروآبادی، مديرکل سازمان ميراث فرهنگی تهران در پاسخ به اين مقام سپاه گفته که حريم عمارت کلاه فرنگی در سال ۱۳۶۴ تصويب و ابلاغ شده است.

عمارت کلاه فرنگی به دستور مظفرالدين شاه قاجار در چهار طبقه ساخته شده است. اين عمارت در ميان باغ عشرت‌آباد قرار دارد.

پس از سقوط سلسله قاجار و روی کار آمدن سلسله پهلوی، اين عمارت به شهربانی واگذار شد و به همين دليل به پادگان عشرت‌آباد مشهور شد.

پس از انقلاب اسلامی ايران، اين پادگان توسط سپاه پاسداران مصادره شد و به «پادگان وليعصر» تغيير نام پيدا کرد.