غلامرضا خوش خلق، معاون توانير اعلام کرد که توليد برق در اکثر نيروگاه‌های برق آبی ایران یا کاهش یافته و يا متوقف شده است.

nirugah-e-bargh

به گزارش خبرگزاری مهر، غلامرضا خوش خلق گفت: «هم اکنون به دليل خشکسالی از مجموع ۱۴ تا ۱۵ درصد ظرفيت توليد برق در سدها کمتر از پنج درصد برق توليد و عرضه می‌شود.»

او پیش‌بینی کرد که با توجه به وضعيت کم‌آبی در ایران صنعت برق شرايط سختی پیش روی داشته باشد.

چندی پیش مرکز پژوهش‌های مجلس ایران اعلام کرد که با گسترش خشکسالی، دو سوم این کشور به مناطق بیابانی تبدیل شده است.

بر پایه تازه‌ترین گزارش مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی، از ابتدای سال آبی جاری در مهر ۱۳۹۳ تا پایان خرداد ۱۳۹۴ میزان بارندگی در کشور ۱۸ درصد کاهش داشته و وضعیت بارش در ۹ استان کشور هشداردهنده است.

در روزهای گذشته خبرهایی مبنی بر قطعی برق در شهرهای ایران از جمله در استان‌های تهران، خوزستان، کهگیلویه‌ و بویراحمد و سیستان و بلوچستان منتشر شد. این در حالی است که تابستان امسال دمای هوا در بیشتر شهرهای ایران بسیار بالا بود.

معاون توانير افزود: «تأمين برق ۳۵ ميليون مشترک در سراسر کشور کار آسانی نيست از سوی ديگر مقايسه قيمت برق با ديگر کالاها، ارزان‌تر بودن انرژی برق را نشان می‌دهد و اين موضوع باعث شده دخل و خرج صنعت برق با هم هم‌خوانی نداشته باشد.»

به‌گفته غلامرضا خوش خلق، هزينه برق مصرفی در ايران بسيار پائين است و قيمت پائين فروش برق به مشترکان سبب آسيب‌های جدی بر اقتصاد صنعت برق شده است.

در ایران برق به‌طور متوسط با کيلو واتی ۵۷ تومان به مشترکان فروخته می‌شود، در صورتی که انرژی برق از نيروگاه‌ها دست‌کم با ۹۰ تومان خريداری می‌شود. معاون توانیر می‌گوید بابت اين تفاوت قيمت نيز از جای ديگر، چيزی عايد صنعت برق نمی‌شود.

دولت یازدهم در اواخر سال گذشته تصویب کرد که از اول اسفندماه قیمت برق خانگی و کشاورزی ۱۰ درصد و قیمت برق در سایر بخش‌ها ۲۰ درصد افزایش یابد.