حسین نوش‌آبادی، سخنگوی وزارت ارشاد در واکنش به اظهارات آيت‌الله احمد علم الهدی، عضو مجلس خبرگان و امام جمعه مشهد و مخالفان برگزاری کنسرت‌های موسيقی گفت این اظهارات واقع‌بينانه نيست.

حسین نوش‌آبادی، سخنگوی وزارت ارشاد
حسین نوش‌آبادی، سخنگوی وزارت ارشاد

به‌گزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا) سخنگوی وزارت ارشاد با بيان اينکه «بزرگان ما با ملايمت و ملاطفت رفتار کنند»؛ گفت: «اظهارات بزرگان در مخالفت با موسيقی همواره ناشی از نگرانی آن‌ها بوده و ما به آن احترام می‌گذاريم.»

نوش‌آبادی افزود: «کسانی که به سالن‌های موسيقی می‌آيند؛ خانواده‌های محترمی هستند که تصميم گرفتند اوقات خود را با تفريحات فرهنگی هنری سپری کنند.»

این مسئول وزارت ارشاد فضايی که مخالفان برگزاری کنسرت‌ها ترسيم می‌کنند را واقع بينانه نخواند و گفت: «ما بايد به تمام سليقه‌ها احترام بگذاريم تا کشور به سمت فضای فرهنگی پيش برود.»

احمد علم‌الهدی گفته بود موسيقی را بی‌بندوباری می‌داند. او گفته بود در مشهد که حرم امام هشتم شيعيان قرار دارد، نبايد کنسرت برگزار شود چون به گفته او «مطرب‌بازی در حرم آن حضرت» است.

امام جمعه مشهد در جایی دیگر گفته بود: «انس گرفتن و محشور شدن با جريان آهنگ و موزيک يک حشر و انسی است که انسان را از محوطه عبوديت و بندگی خدا جدا می‌کند.»

او جوانانی را که با گوشی و هندزفری به موسيقی گوش می‌کنند کسانی دانسته بود که «عنصر جدی» در جامعه نیستند و از آیت‌الله خمینی، رهبر انقلاب ایران نقل قول کرده بود که «مغزی که تحت تأثير موسيقی قرار گرفته است به صورت جدی فکر نمی‌کند.»

سخنگوی وزارت ارشاد در این‌باره افزود: «ما هم با موسيقی مبتذل مخالفيم اما معتقديم که موسيقی می‌تواند سازنده باشد و همواره به اين مسئله دقت کرديم که عده‌ای از فضاهای هنری سو استفاده نکنند.»

موانع موجود بر سر راه موسیقی در ایران در دو سال اخیر بیشتر شده است و شمار لغو کنسرت‌ها تاکنون به این حد نبوده است.

سال گذشته کنسرت‌های موسیقی لیان در بوشهر و شیراز، سیروان خسروی در بوشهر، عماد طالب‌زاده در اراک، شهرام ناظری در نیشابور، گروه آرون در مشهد، گروه عرفان در اصفهان و کنسرت محسن یگانه در ارومیه و چندین کنسرت دیگر به دلیل مخالفت نیروی انتظامی لغو شدند.

در خردادماه سال جاری نیز کنسرت کیهان کلهر و گروه بروکلین رایدر در برج میلاد لغو شد.

این موانع موجب شد تا پیروز ارجمند، مدیر کل دفتر موسیقی وزارت ارشاد مجبور به استعفا شود. ارجمند درباره دلایل استعفایش گفت: «سیاست وزارت ارشاد گویا در حال حاضر این است که دفاترش مانند گذشته فعالیتی نداشته باشند و بیشتر سیستم نظارتی داشته باشد. ضمن این‌که فکر کردم حضور من در این پست در این شرایط نمی‌تواند کمکی به بهبود شرایط کلی موسیقی کند.»

بیشتر بخوانید: مدیر کل دفتر موسیقی وزارت ارشاد را وادار به استعفا کردند

حسین نوش‌آبادی استعفای پرویز ارجمند را امری «طبیعی» دانست و گفت: «دفتر موسيقی همراه با چالش‌های فراوانش، نياز به مديری فارغ‌البال و وقف شده برای فعاليت دارد.»

او افزود: «با استعفای پيروز ارجمند، وزير (علی جنتی) هم به نتيجه رسيده بود که دفتر موسيقی بايد با مديريت قوی‌تری اداره شود چراکه چالش‌های اين روزهای موسيقی بسيار است.»