حميد چيتچيان، وزير نيرو میگوید ۱۴ سال خشکسالی متوالی، بارشها را در کشور کاهش داده و منابع تجديدشونده آب کشور کاهش پيدا کردهاند.
به گزارش خبرگزاری مهر، حميد چيتچيان روز شنبه ۱۳ تيرماه / ۴ ژوئيه با اشاره به بحران آب در ایران گفت: «رقابت شديدی بين مناطق مختلف بر سر توزيع و برداشت منابع آب ايجاد شده و همه اين شرايط، وزارت نيرو را به اين نتيجه رسانده که ميزان برداشت از چاهها را کنترل و در بحث سدها تجديدنظر و قوانين سختی را حاکم کند.»
در سالهای اخیر درگیریهایی بر سر کمبود آب در استانهای ایران، از جمله در اصفهان و همدان رخ داده است.
وزیر نیرو با درخواست از مردم برای همکاری در این راه افزود: «شرايط امروز منابع آب در کشور و همچنين چالشهای ناشی از شرايط جغرافيايی و طبيعی کشور همچون بروز خشکسالیهای متوالی و پديده تغيير اقليم موجب شده در تعادل منابع و مصارف آب مشکل جدی داشته باشيم.»
بهگفته چیتچیان زمانی متوسط بارشها در ایران ۲۵۰ ميلیمتر بود اما در شش سال گذشته متوسط بارشها به ۲۰۵ ميلیمتر رسيده است. همچنین مجموع آب تجديدپذير کل کشور از ۱۳۰ ميليارد مترمکعب به کمتر از ۱۱۵ ميليارد مترمکعب رسیده است. در سال آبی جاری نیز ميزان بارشها ۲۱ درصد کمتر از سال گذشته بوده است.
پیش از این مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی گزارش داده بود که از ابتدای سال آبی جاری در مهر ۱۳۹۳ تا پایان خرداد ۱۳۹۴ میزان بارندگی در کشور ۱۸ درصد کاهش داشته و وضعیت بارش در ۹ استان کشور هشداردهنده است.
خسرو ارتقایی، مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران نیز بهتازگی از پایین آمدن ذخائر آبی در سدهای استان تهران خبر داد و گفت: «میزان بارندگی پایتخت از ابتدای سال آبی یعنی از اول مهرماه ۱۳۹۳ تاکنون بالغ بر ۲۶۶ میلیمتر بوده که در مقایسه با آمار درازمدت ۴۶ ساله که نرمال آن ۳۳۰ میلیمتر است ۱۹ درصد کاهش را نشان میدهد.»
بیشتر بخوانید: وضعیت بحران آبی در تهران تشدید شد
سه روز پیش نیز پرویز گرشاسبی، معاون سازمان جنگلها و مراتع ایران گفت که سالانه ۵۰ هزار هکتار بر بیابانهای ایران افزوده میشود.
اینها در حالی است که سرانه مصرف روزانه آب در ایران ۳۰۰ لیتر است. این سطح مصرف، دو برابر میانگین مصرف آب در جهان است. سازمان جهانی بهداشت مقدار متوسط سرانه ۱۵۰ لیتر را برای برآوردن نیازهای بهداشتی روزانه هر نفر تعیین کرده است.
وزارت نیرو در نظر دارد بهشرط تصویب شورای اقتصاد تا پایان تیرماه اضافه مصرف آب را گران کند.
حرف بس است عمل کنید.
روزبه / 04 July 2015