بازپرس شعبه سوم دادسرای نظامی به سپاه پاسداران يک روز فرصت داده که ساخت‌وساز «غيرقانونی» در حريم عمارت تاريخی عشرت‌آباد را متوقف کند.

عشرت‌آباد تهران
عشرت‌آباد تهران

به گزارش خبرگزاری دانشجويان ایران (ايسنا)، وجيهه قاسمی، مدير روابط عمومی اداره‌کل ميراث فرهنگی استان تهران گفته که پس از دستوری که شعبه سوم بازپرسی دادسرای نظامی تهران در مورد توقف کار ساخت مجتمع کنارعمارت عشرت‌آباد صادر کرده بود و حتی اين حکم به دژبان سپاه نيز اعلام شده بود تا کار متوقف شود، اما گزارش‌های پراکنده حاکی از اين بود که در طول دو هفته گذشته، فعاليت روی اين مجتمع به‌طور کاملاً ملموس در حال انجام است و هيچ توقفی صورت نگرفته است.

او افزوده به همين دليل بازپرس شعبه سوم دادسرای نظامی در حکمی تازه که روز چهارشنبه صادر کرد و قرار است امروز به مسئولان اين ساخت‌وساز ابلاغ شود، تأکيد کرده که «بايد اکيپی از عوامل دژبان برای اجرای توقف ساخت‌وساز در حريم اثر فرهنگی عشرت‌آباد، ساعت هشت صبح روز دوشنبه ۱۴ تير به اين بازپرسی معرفی شوند ‌تا از آن‌جا برای توقف کار به عشرت‌آباد بروند.»

به گفته قاسمی، در صورتی که دژبانی سپاه پاسداران برای توقف اين ساخت‌وساز همکاری نکند، دادسرای نظامی از يگان ويژه نيروی انتظامی برای اجرای دستور توقف استفاده می‌کند.

شعبه سوم دادسرای نظامی تهران خرداد امسال با ابلاغ حکم قضايی خواهان توقف ساخت‌وسازهای سپاه پاسداران در حريم بنای تاريخی عمارت عشرت‌آباد شده اما سپاه ساخت‌وساز را متوقف نکرد.

پيشتر در فروردين‌ماه سال جاری نيز شورای‌عالی شهرسازی و معماری ايران اعلام کرده بود که عمليات ساختمانی در محدوده عمارت کلاه فرنگی بايد متوقف شود و نقشه‌ها با توجه به ضوابط پهنه و ضوابط ميراث فرهنگی بازنگری و اصلاح شود.

همچنین چند روز پيش محمدجعفر منتظری، رئيس ديوان عدالت اداری از ساخت‌وسازهای سپاه در اين محدوده انتقاد کرده و گفته بود: «برادر عزيز سپاهی، می‌خواهی بسازی اول پروانه بگير، اگر اين در نقطه‌ای است که نبايد تغيير کاربری داده شود، هر کسی می‌خواهد باشد؛ نبايد حقوق شهروندان را زير پا بگذارد. چطور به خودت اجازه می‌دهی در کلانشهری مثل تهران بدون پروانه چنين ساختمانی بسازی؟»

عمارت کلاه فرنگی عشرت‌آباد يا کاخ عشرت‌آباد پيشين، ساختمانی از دوره قاجار است که در ميدان عشرت‌آباد (ميدان سپاه تهران) قرار دارد.

اين اثر در تاريخ ۲۳ فروردين ۱۳۴۶ با شماره ثبت ۶۴۸ به‌عنوان يکی از آثار ملی ايران به ثبت رسيده است.

عمارت کلاه فرنگی به دستور مظفرالدين شاه قاجار در چهار طبقه ساخته شده است. اين عمارت در ميان باغ عشرت‌آباد قرار دارد.

پس از سقوط سلسله قاجار و روی کار آمدن سلسله پهلوی، اين عمارت به شهربانی واگذار شد و به همين دليل به پادگان عشرت‌آباد مشهور شد.

پس از انقلاب اسلامی ايران، اين پادگان توسط سپاه پاسداران مصادره شد و به «پادگان وليعصر» تغيير نام پيدا کرد.