سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان دزفول از زیر آب رفتن بیش از ۲۰۰ اثر تاریخی با احداث سد بختیاری در حد فاصل استانهای لرستان و خوزستان خبر داد.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان دزفول از زیر آب رفتن بیش از ۲۰۰ اثر تاریخی با احداث سد بختیاری در حد فاصل استانهای لرستان و خوزستان خبر داد.
به گزارش تارنمای تابناک یعقوب زلقی، سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان دزفول از وجود ۱۰۰ تا ۱۵۰ غار، هشت قبرستان تاریخی، آسیاب، کوره آجرپزی، پل و نقوش حکاکی شده برجسته در محدوده آبگیری این سد خبر داده است.
بنا بر این خبر برخی از این آثار مربوط به دوره فراپارینه سنگی و متعلق به ۱۸ هزار سال پیش هستند.
سد بختیاری یکی از طرحهای در دست اجرای شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران است که بر روی رودخانه بختیاری از سرشاخههای رود دز احداث خواهد شد.
برابر قوانین موجود همه پروژههای عمرانی از این دست، میبایست قبل از اجرایی شدن، مجوزهای قانونی لازم را از سازمان میراث فرهنگی دریافت کنند. از وجود این مجوزها در مورد سد بختیاری اطلاعی در دست نیست.
کار مطالعه سد بختیاری از سال ۱۳۷۱ آغاز شده و تا سال ۱۳۸۸ زیر نظر مشاوران و کارشناسان مورد مطالعه و ارزیابی قرار گرفته است. تا ابتدای سال ۱۳۹۲ حدود ۱۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار جهت احداث پروژههای زیرساختی شامل راه دسترسی اصلی، راههای دسترسی داخلی، سامانه انحراف و مطالعه این طرح هزینه شده است.
پروژه ساخت و بهرهبرداری سدهای دیگری همچون گتوند و کارون ۳ نیز تاکنون معضلات زیستمحیطی، اجتماعی و اقتصادی بسیاری را برای استان خوزستان به همراه داشته است.
در همین زمینه:
معصومه ابتکار: سد گتوند بدون مجوز سازمان محیط زیست ساخته شده است
خدا ظالمان حاکم را برای خیانتها که میکنند نبخشد! امید که ملت ایران وجدانش بیدار شود! کشورمان را دارند نابود میکند! شاد باشید. حمید
hamid / 29 June 2015