برگهای درختان چنار در خيابانهای تهران در آغاز فصل تابستان، زرد شدهاند و به کف خيابانها ريختهاند. يک مقام شهرداری تهران، گرمای بالای ۴۰ درجه را علت اين اتفاق اعلام کرده است.
به گزارش روزنامه شهروند، علیمحمد مختاری، مديرعامل سازمان پارکها و فضای سبز تهران گفته که وقتی دمای هوا بالا میرود، زمان آبياری، «به گياه شوک وارد شده و باعث میشود خزان زودرس ايجاد شود.»
او از اين اتفاق به عنوان «تنش» نام برده و افزوده بهدليل شوکی که به گياه وارد میشود «بايد فواصل آبياری را کم کرد و زمان آبياری هم بايد تنظيم شود تا مشکل اينچنينی بروز نکند.»
«آلودگی هوا، احتراق ناقص و سوختن برگ درختان بر اثر آلودگی هوايی که جلوی تنفس درختان را گرفته» از جمله دلايل ديگر بروز پديده پاييز زودرس درختان اعلام میشود.
به گفته کارشناسان، آلايندهها از طريق برگ، جذب و وارد بافتهای گياه شده و فعاليت آن را مختل میکنند و موجب بسته و مسدود شدن روزنههای درختان میشوند، به گونهای که تنفس گياه با مشکل مواجه شده و به سختی صورت میگيرد و برگ درختان که مواد مورد نياز درخت را فراهم میکند، زرد میشود.
مطالعات نشان میدهد که بين ۶۰ تا ۷۰درصد عامل اصلی آلايندگی هوای شهرها، وسايل نقليه هستند و مطالعات دقيقتر ثابت کرده که موتور سيکلتها شش تا هشت برابر خودروها در آلودگی هوا نقش دارند.
واقعا جای تامل که کلا موجودی میتونه در شرایط زیست محیطی تهران زنده بمونه. مرگ تدریجی درختان و افزایش بی رویه بیماریها یی نظیر سرطان و قلب و عروق وتنفسی ووو بین انسانها نشانه بهم خوردن این تعادل. این روند مدت طولانی دوام نخواهد داشت و ما با یک فاجعه خزنده بدتر از زلزله روبرو هستیم.
روزبه / 28 June 2015