به گفته نماینده خاش در مجلس ایران، بیش از ۷۰ درصد از مردم سیستان و بلوچستان زیر خط مطلق فقر زندگی می‌کنند.

Hamoun2
استان سیستان و بلوچستان از نظر میزان توسعه نیافتگی میان استان‌های ایران در رتبه ۳۱ قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حمیدرضا پشنگ، نماینده خاش، امروز سه‌شنبه دوم تیرماه در مجلس درباره وضعیت توسعه‌نیافته استان سیستان و بلوچستان سخن گفت.

او اعلام کرد که استان سیستان و بلوچستان در سال‌های ۶۵، ۷۵ و ۸۵ خورشیدی از نظر میزان توسعه‌نیافتگی میان استان‌های ایران در رتبه ۳۱ قرار داشت.

به گفته پشنگ بر اساس سرشماری سال‌های ۸۵ و ۹۰ خورشیدی شواهد نشان می‌دهند که شکاف توسعه‌ای استان سیستان و بلوچستان با سایر مناطق کشور بیشتر شده است.

او گفت بر پایه آمار سال ۹۰ بیکاری در این استان بسیار بالا بوده و با این‌که ۵۱ درصد ساکنان این استان را روستائیان تشکیل می‌دهند اما درآمد این استان کمتر از یک درصد تولید ناخالص ملی است. همچنین دو سوم مردم سیستان و بلوچستان از داشتن آب آشامیدنی محروم‌اند؛ تنها۵۰ درصد از محصلان به تحصیل ادامه می‌دهند؛ و حدود ۲۰۰ هزار نفر از تحصیل بازمانده‌اند.

نماینده خاش در مجلس از سهم پایین استان سیستان و بلوچستان در اداره امور سیاسی و اقتصادی کشور حرف زد و گفت از این نظر این استان جزء ۱۲ استان عقب‌مانده ایران است.

حمیدرضا پشنگ گفت: «عقب‌ماندگی‌های استان سیستان و بلوچستان حاصل تبعیض، فراموشکاری و در حاشیه قرار گرفتن مردم استان است و توسعه زمانی پایدار می‌شود که حدود تبعیض‌های منطقه‌ای، قومی، نژادی، جنسیتی و… تمامی جوانب زندگی فردی و اجتماعی را در برگیرد.»

فقر، بیکاری، بحران آب و بحران‌های زیست محیطی دیگر، درگیری و ناامنی بخشی از معضلات این استان را تشکیل می‌دهند که بسیاری از اهالی این استان را مجبور به ترک این منطقه کرده است.

در بهمن‌ماه سال گذشته، حسن خدری، امام جمعه شهرستان زهک گفته بود ۹۰ درصد مردم در سیستان و بلوچستان زیر خط فقر هستند.

سیستان و بلوچستان افزون بر فقر شدید یکی از ناامن‌ترین استان‌های ایران است و در طول سال بارها خبرهایی از درگیری نیروهای دولتی ایران و گروه‌های مسلح از این استان می‌رسد.

بیشتر بخوانید:

«طوفان ریزگرد بحران زیست محیطی سیستان را وخیم‌تر کرده است»

چند هزار تن از مردم سیستان و بلوچستان سرشماری نشده‌اند

درگیری نظامی در سیستان و بلوچستان چند کشته به جای گذاشت

کمترین مشارکت اقتصادی ایران در سیستان و بلوچستان

در اثر ناامنی در سیستان و بلوچستان احداث خط لوله نفت متوقف شد