بيش از پنج هزار تن در اعتراض به سياستهای مهاجرتی اتحاديه اروپا، به مراسم خاکسپاری نمادين پناهجویان در مقابل پارلمان اروپا رفتند.
اعتراض يکشنبه ۳۱ ژوئن قرار بود تشييع جنازه چند تن از «پناهجويان ناشناسی» باشد که سوگواران معترض تصميم داشتند آنان را مقابل دفتر آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان به خاک بسپارند. اين «پناهجويان ناشناس»، در شمار چند صد سرنشين قايق مهاجران غيرقانونیای بودند که در مسير آفريقا به اروپا، در آبهای مديترانه جان باختند.
به گزارش رادیو زمانه، به سبب مخالفت پليس با برگزاری مراسم تشييع جسد پناهجويان، تظاهراتکنندگان تصميم گرفتند تا با کندن قبرهای نمادين و حمل تابوتهای خالی، در فضای سبز مقابل پارلمان آلمان تجمع کنند. طی اين مراسم بيش از ۱۰۰ قبر در محوطه مجاور پارلمان آلمان کنده شد.
همزمان پليس آلمان تلاش کرد تا از ورود معترضان به محوطه چمن روبروی پارلمان جلوگيری کند، اما در نهايت تظاهرکنندگان توانستند وارد شوند.
تخمين زده میشود که از ميان پنج هزار معترض سوگوار، تنها ۱۰۰۰ تن از آنان با گذشتن از سد پليس وارد محوطهای شدند تا در آنجا قبرها را حفر کنند.
علاوه بر اين ماموران پليس با پوتين از روی قبرهای نمادینی که معترضان ساخته بودند عبور می کردند که همين امر تظاهرات را به خشونت کشيد. در مقابل تجمعکنندگان نيز شعار میدادند که «دستهای شما به خون آغشته است.»
بيش از ۵۰ تن از تظاهراتکنندگان در جريان برگزاری اين مراسم دستگير شدند.
حميد نوذری مسئول کانون پناهندگان سياسی در برلين از جمله حاضران در اين تظاهرات بود. او به راديو زمانه گفت: «تظاهرات امروز بيش از آنکه حرکت احزاب و اتحاديهها باشد، مدنی و خودجوش بود. »
به گفته حمید نوذری «تلنگری که این حرکت به افکار عمومی آلمان زد بسیار موفقیتآمیز بود. آنها میخواستند اروپا و آلمان را به مسئولیت سیاسی خود آگاه کنند. درست است که تشییع جنازهای که قرار بود در جلوی دفتر آنگلا مرکل انجام شود، نشد. اما حرکت نمادین و نافرمانی مدنی یکشنبه، یعنی این چند صد قبری که در محوطه مقابل پارلمان آلمان کنده شده، اینجا را به گورستان پر گل نمادینی تبدیل کرده که همه پناهجویانی که جان خودشان را از دست دادند، اینجا جمع شدند.»
در اين مراسم که به دعوت «مرکز زيبايی سياسی» آلمان برگزار شده بود، معترضان سوگوار با شاخههای گل و شمع روشن حضور يافته بودند.
مرکز زيبايی سياسی که بر فُرم هنری اعتراض تکيه دارد، مدتی است که بر مسئله مبارزه با سياستهای اتحاديه اروپا در قبال پناهندگان تمرکز دارد. هفته گذشته نيز فعالان اين مرکز، جنازه زن سوری ۳۴ سالهای را که در سوانح زنجيرهای غرق شدن قايق مهاجران جان باخته بود، بدون مجوز گورستان و با آيين مذهبی به خاک سپردند.
سياستهای مهاجرتی اتحاديه اروپا با محدود کردن پذيرش مهاجران و بستن راههای هموار برای ورود آنها، پناهجويان را وادار ساخته تا با وسايل نقليه نامطمئن و از مسيرهای خطرناک وارد خاک اروپا شوند. اين موضوع محور اصلی اعتراضهای عصر يکشنبه بود.
عکسهای این مراسم:
من نه آلمانی هستم نه ساکن آلمان و نه هیچگاه به آن کشور سفر کرده ام.
ولی از وقتی مشکل پناهجویان اخیر داغ شده ; سوالی همواره در ذهنم می اید.
و آن اینست که این معترضان آیا راه حلی هم دارند؟آیا کشور۳۵۰ میلیون کیلومتر مربعی
آلمان خواهد توانست کل ۱/۱ میلیارد جمعیت آفریقا را در خود جا دهد؟ چون اگر بنا را
بر عدالت بگذاریم;این شانس نباید فقط از آن عده ای محدود شود بلکه دیگران هم
باید بتوانند آزادانه به آلمان بروند.و اگر دولت آن طور که مدافعان حقوق پناهندگان
انتضار دارند , مرز را باز بگذارد , بعید میدانم کسی در آفریقا نخواهد که مهاجرت کند.
Sam / 22 June 2015
اروپائیان آزاده وبشردوست بدرستی به این نکته
آگاهی دارند تازمانیکه دیکتاتورهای ریز ودرشت
مردم را از حق تعیین سرنوشت خود بازداشته اند
و مردم در مناطق جنگی خانه وکاشانه وحتی جان
خود را درمعرض نابودی میبنند ؛ سوریه؛ لیبی؛
عراق؛و… یا درایران وقتی مردم با خطراعدام و
شکنجه وبیکاری واعتیاد وفساد دولتی دست بگریبانند ؛
بجای فروختن اسلحه و مهمات از جنبش های مردمی
وقانون احزاب حمایت کنند؛ نمی توان ونباید وقتی
شعله های آتش نا امنی واستبداد از هرسو زبانه
میکشد مانع فرار قربانیان آتش هستی سوز شد
هیچکس مگر درشرایط جانکاه؛ حاضرنیست
ترک وطن کند…
بجای انداختن تکه ای ماهی جلوی خلق های بجان
آمده کمک کنید راه ماهیگیری را هموار کنیم…
reza / 23 June 2015
نظر سام درست است ،همین الان هم آلمان پر شده است از مهاجران و جنگ زده های سوری و کلا عرب ، همین طور آفریقایی، کسانی که به دلیل جنگ آواره شدند و حتی قصد مهاجرت هم چه بسا نداشتند،آنها اکثرا انگیزه و علاقه ای به جذب در جامعه میزبان ندارند. اکثرا هنوز اسلام را رمز رهایی و رستگاری می دانند و در آرزوی مدینه فاضله اسلامی هستند.در بازار کار ناتوان و نا موفق هستند و اگر هم بتوانند اصلا کار نمی کنند و با کمک های اجتماعی زندگی خوب
و راحتی دارند.
با تشکر . مهاجر در آلمان
افرا / 23 June 2015
ضمنا مساحت آلمان حدود ۳۵۷۰۰۰ هزار کیلومتر مربع می باشد ونه ملیون کیلومتر مربع
افرا / 23 June 2015
خطاب به دوست ارجمند جناب افرا
اینکه اسلام ومسلمانی جزفقروخشونت برای بشر
ارمغانی ببارنیاورده بحثی جداگانه ست؛ مشکل
را باید ازدیدگاه حقوقی بررسی کرد بخصوص
کنوانسیون ژنو ومحترم شمردن حق پناهندگی
واین مسئله ربطی به نژاد؛ عقیده؛ مذهب؛ وقوم
خاصی ندارد؛
گرحکم شود که مست گیرند
درشهرهرآنچه هست گیرند…
اگروقت مطالعه ندارید!!! زحمتی بکشید و منتی بما
بگذارید وعهد شکنی کنید و فقط خبر زیر را بخوانید:
احتمال بازگرداندن 13 هزار پناهجوی ایرانی از پشت دروازه های استرالیا
“مایکل دانبی” نماینده پارلمان از حزب کارگر در سخنانی ضمن ابراز مخالفت با توافق های احتمالی صورت گرفته استرالیا با ایران در زمینه مهاجران گفت احتمال بازگشایی کنسولگری ایران در سیدنی و ملبورن خطرناک خواهد بود.
reza / 23 June 2015