روز چهارشنبه ۲۷ خرداد، جلسه‌ای در اسلو برای مذاکره میان دولت افغانستان و گروه طالبان پشت درهای بسته برگزار شده است. هیاتی شش نفره‌‌ از افغانستان از دوشنبه ۲۵ خرداد در اسلو به سر می‌برد.

Screen shot 2015-06-17 at 19.49.34
عکس از خبرگزاری رویترز

سرپرستی هیات دولتی افغانستان را محمد محقق، معاون دوم رئیس اجرایی حکومت افغانستان بر عهده دارد. گفته می‌شود که حکمت کرزی، معاون سیاسی وزارت خارجه افغانستان نیز عضو این هیات است. سایت خبری خامه به نقل از سخن‌گوی گروه طالبان نوشته است: «سه تن از نمایندگان این گروه به خاطر اشتراک در نشست اسلو که در مورد صلح افغانستان برگزار می‌شود»، به نروژ رفته‌اند اما طالبان می‌گوید این سه نفر با نمایندگان دولت افغانستان در جلسه اسلو گفت‌وشنید نخواهند کرد.

وزارت خارجه نروژ گفته با توجه به برگزاری این جلسه پشت درهای بسته، لیست شرکت‌کنندگان را در دست‌رس عموم قرار نخواهد داد.

خبرگزاری رویترز به نقل از بورگه برنده، وزیر خارجه نروژ نوشته که برنامه‌ای برای مذاکرات رسمی صلح در افغانستان نیست اما اگر قرار به صلح در افغانستان باشد دو طرف باید با هم گفت‌وگو کنند.

اما انورالحق احدی، وزیر پیشین تجارت افغانستان که در این نشست شرکت داشته است، در گفت‌وگو با دویچه وله گفت که این نشست برنامه مشخصی داشته و بحث و گفت‌وگوی سه ساعت و نیمه میان نمایندگان طالبان و هیات حکومت افغانستان صورت گرفته است.

در باره نشست اسلو و رخدادهای منطقه، با خلیل وداد، تحلیلگر امور سیاسی و اجتماعی افغانستان مقیم هلند گفت‌وگو کرده‌ایم. آقای وداد که در ماه‌های اخیر در مناطق مختلف افغانستان مشغول تحقیق و تالیف بوده، می‌گوید با این که مردم افغانستان و به خصوص نسل جوان از مذاکرات با طالبان پشت‌بانی نمی‌کنند، مهم است که مذاکرات با طالبان در خاک افغانستان و با در نظر گرفتن نظر مردم این کشور برگزار گردد. او معتقد است که علاقه طالبان به انجام صلح روشن نیست. زیرا آنها با این که در جلسات قبلی مطالبات فعالان زن افغانستان را تا حدودی قبول کرده‌اند، قانون اساسی افغانستان را رد می‌کنند و این نکته‌ایست که این مذاکرات را می‌تواند به راحتی زیر سوال ببرد.

به سخنان خلیل وداد می‌توانید در لینک زیر گوش دهید: