صادق زیباکلام، در نامه سرگشاده خود به حسن روحانی از «توپخانه سنگین آمریکاستیزان» در محافل حکومتی ایران نوشته و به روحانی گفته است به هيچ طريقی نمی‌تواند موافقت آن‌ها را نسبت به رسيدن به توافق هسته‌ای با آمريکا جلب نمايد، از این رو رفراندوم در این‌باره را پیشنهاد داده است.

صادق زیباکلام در نامه خود به حسن روحانی گفته است مشکل «آمریکاستیزان» توافق هسته‌ای نیست.
صادق زیباکلام در نامه خود به حسن روحانی گفته است مشکل «آمریکاستیزان» توافق هسته‌ای نیست.

به‌گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، صادق زیباکلام، عضو هيأت علمی دانشکده حقوق و علوم سياسی دانشگاه تهران و از چهره‌های سیاسی ایران در این نامه از مخالفت‌های «آمریکاستیزان» با توافق هسته‌ای بلافاصله پس از مذاکرات لوزان نوشته و گفته است هر روز به بهانه‌ای توافق اوليه را مورد حمله قرار داده‌اند.

مذاکرات هسته‌ای ایران و کشورهای گروه ۱+۵ در لوزان سوئیس، روز پنج‌شنبه ۱۳ فروردین‌ماه با صدور بیانیه مشترکی پایان یافت و اعلام شد که ایران و گروه ۱+۵ بر سر چارچوب کلی تفاهم‌نامه‌ای توافق کرده‌اند.

بر اساس تفاهم‌نامه لوزان ایران متعهد شده ۹۵ درصد از توان هسته‌ایش را کاهش بدهد و فعالیت سایت فردو را متوقف کند. طرف غربی گفته است ایران تعداد ۱۰۰۰ سانتریفوژ IR-2 خود را نیز برخواهد چید و نباید از سانتریفیوژهای پیشرفته خود استفاده کند. همچنین تحقیق و توسعه ایران روی سانتریفیوژهای پیشرفته باید طبق پارامترها و برنامه مورد توافق با ۱+۵ باشد. بازرسی از تأسیسات هسته‌ای و مشکوک ایران نیز بر اساس پروتکل الحاقی که ایران وعده داده آن را اجرا خواهد کرد، انجام خواهد شد.

نیروهای مخالف مذاکرات در درون حکومت، با استناد به موارد فوق این توافق اولیه را عقب‌نشینی از مواضع هسته‌ای ایران می‌دانند.

صادق زیباکلام در نامه خود به حسن روحانی گفته است مشکل این مخالفان توافق هسته‌ای نیست. او این عده را خطاب قرار داده و نوشته است: «اگر غربی‌ها در يکی از محضرهای لوزان سند منگوله‌دار شش‌دانگ مملکت سوئيس را هم به نام ما می‌زدند، شما باز يک ايراد و نقص ديگری پيدا می‌کرديد؛ چرا که برای شما نه حل مناقشه هسته‌ای که ۱۲ سال است مملکت را فلج کرده خيلی اهميتی دارد و نه چندان به دنبال پاسخ اين پرسش هستيد که هسته‌ای علی‌رغم هزينه‌های کمرشکن مستقيم و غيرمستقيم آن برای کشور، چه گلی بر سر پيشرفت و ترقی مملکت زده است؟ دغدغه شما به خطر افتادن تجارت آمريکاستيزی‌تان است که لاجرم توافق هسته‌ای در پی خواهد داشت.»

زیباکلام «آمریکاستیزان» را خطاب قرار داده و نوشته است: «دغدغه شما به خطر افتادن تجارت آمريکاستيزی‌تان است که لاجرم توافق هسته‌ای در پی خواهد داشت.»
زیباکلام «آمریکاستیزان» را خطاب قرار داده و نوشته است: «دغدغه شما به خطر افتادن تجارت آمريکاستيزی‌تان است که لاجرم توافق هسته‌ای در پی خواهد داشت.»

او در فروردین‌ماه سال جاری نیز در نامه‌ای خطاب به حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه کیهان و از نیروهای مخالف مذاکرات هسته‌ای، نوشته بود: «ﻫﻤﻪ ﺩﻟﺨﻮﺭﯼ ﺷﻤﺎ ﺍﺯ ﺗﻮﺍﻓﻖ ﻫﺴﺘﻪ‌ﺍی ﺁن است ﮐﻪ ﺑﺨﺸﯽ ﺍﺯ ﻓﺮﺵ ﻏﺮﺏ‌ﺳﺘﯿﺰﯼ ﺭﺍ ﺩﺍﺭﺩ ﺍﺯ ﺯﯾﺮ ﭘﺎﻫﺎﯾﺘﺎﻥ ﺑﯿﺮﻭﻥ ﻣﯽ‌ﮐﺸﺪ.»

زیباکلام در نامه به روحانی چنین نیروهایی را کسانی می‌داند که «ظرف نزديک به شش سالی که سکان مذاکرات هسته‌ای را در دست داشتند نه توانسته بودند نيم ميلی‌متر مذاکرات را به جلو ببرند، نه حتی يک بار وظيفه خود دانسته بودند که مردم را در جريان مذاکرات بگذارند و بالاتر از همه به بهانه امنيتی‌بودن موضوع اجازه کمترين اظهارنظر در خصوص هسته‌ای را نداده بودند.»

او در پایان با خطاب قراردادن رئیس‌جمهور ایران ضمن بیان این‌که «دولت فخيمه شما هرگز موفق نخواهد شد به هيچ طريقی موافقت آمريکاستيزان را نسبت به رسيدن به توافق هسته‌ای با آمريکا جلب نمايد»، به روحانی گفته است چاره پيشبرد توافق هسته‌ای، «نه در ادامه تلاش‌های بی‌حاصل به‌منظور همراه‌ساختن آمريکا‌ستيزان است» بلکه «راه‌حل در مراجعه به مردم و افکار عمومی يا همان رفراندوم است».

به‌گفته او رجوع به همه‌پرسی بر اساس اصل ۵۹ قانون اساسی ايران عملی است.

در اصل ۵۹ قانون اساسی آمده است: «در مسائل بسيار مهم اقتصادی، سياسی، اجتماعی و فرهنگی ممکن است اعمال قوه مقننه از راه همه‏پرسی و مراجعه مستقيم به آراء مردم صورت گيرد. درخواست مراجعه به آراء عمومی بايد به تصويب دو سوم مجموع نمايندگان مجلس برسد.»

صادق زیباکلام پیش از این نیز در فروردین‌ماه نامه‌ای به حسن روحانی نوشته بود و گفته بود که ۱۲ سال است برنامه هسته‌ای ایران را در هاله‌ای از قداست پوشانده و حقایق آن را از مردم دریغ کرده‌اند.

او در آذرماه سال گذشته در يک همايش بی سابقه در ۱۰ سال گذشته درباره برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی که مخالفان برنامه هسته‌ای در آن شرکت داشتند گفته بود موضوع هسته‌ای بيشتر از جنگ هشت ساله ايران با عراق به کشور ضربه زده است.

او همچنین گفته بود: «من بار‌ها از اصولگرايان پرسيدم حداقل يکی از اين ۲۵۰ صنعتی که هسته‌ای به‌وجود می‌آورد بگوييد. هيچ پيشرفت و نوآوری علمی در رابطه با مسئله هسته‌ای نه تنها در ايران بلکه در هيچ کشوری وجود ندارد.»

ایران و کشورهای گروه ۵+۱ شامل آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین به همراه آلمان بر پایه ضرب‌الاجل از پیش تعیین شده تا ۱۰ تیر ۱۳۹۴ فرصت دارند که به توافق دست پیدا کنند.