دولت ایران محدوديت‌هايی را برای بی‌سوادان گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال تصويب کرده که از ابتدای سال ۹۵ اجرايی می‌شوند.

علی باقرزاده، رئيس نهضت سوادآموزی ایران: آمار افراد بی‌سواد کشور در رده سنی ۱۰ تا ۴۹ سال حدود ۱۰ ميليون نفر است.
علی باقرزاده، رئيس نهضت سوادآموزی ایران: آمار افراد بی‌سواد کشور در رده سنی ۱۰ تا ۴۹ سال حدود ۱۰ ميليون نفر است.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی باقرزاده، رئيس نهضت سوادآموزی ایران ضمن اعلام این خبر آمار افراد بی‌سواد کشور در رده سنی ۱۰ تا ۴۹ سال را حدود ۱۰ ميليون نفر اعلام کرد.

رئيس نهضت سوادآموزی از مهم‌ترین محدودیت‌های اجتماعی برای بی‌سوادان به «عدم صدور و تمديد گواهينامه رانندگی، منع تمديد و صدور پروانه کسب و لغو پرداخت مستمری به افراد بی‌سواد تحت پوشش کميته امداد و بهزيستی» اشاره کرد و افزود: «علاوه بر اين موارد افراد بی‌سواد فقط تا پايان امسال امکان سوادآموزی به‌صورت رايگان را خواهند داشت و از ابتدای سال ۹۵ برای سواددار شدن بايد هزينه‌های آن را بپردازند.»

در کنار این محدودیت‌ها تنها سیاست تشویقی که برای افراد بی‌سواد در حال آموزش در نظر گرفته شده، «رايگان بودن لوازم‌التحرير و کتاب و پرداخت ۱۰ درصد هزينه اياب و ذهاب»، آن‌ هم فقط برای سال جاری می‌باشد.

همچنین به هر فردی که به يک بی‌سواد، سواد بياموزد ۷۰۰ هزار تومان پاداش داده می‌شود.

بر پایه نتایج سرشماری سال ۱۳۹۰ سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی، کردستان، لرستان، کرمان و خراسان شمالی به ترتیب بالاترین درصد بی‌سوادی را دارند. میزان بی‌سوادی در سیستان و بلوچستان ۲۲/۷ درصد است.

طبق آمار رسمی، ۹ ميليون و ۵۰۰ هزار نفر از جمعيت بالای شش سال کشور بی‌سواد مطلق هستند. در آمارگيری‌ها، کسانی به‌عنوان باسواد لحاظ می‌شوند که قادر به خواندن و نوشتن باشند؛ در حالی‌که مطابق استانداردهای نوين به کسی باسواد می‌گويند که علاوه بر خواندن و نوشتن و حساب کردن، مهارت‌های لازم برای زندگی در جامعه کنونی را نيز داشته باشد.