جایزه «شجاعت و آزادی بیان» بنیاد آمریکایی «پن» شامگاه سه‌شنبه در نیویورک به مجله طنز فرانسوی «شارلی ابدو» که چهار ماه پیش هدف حمله تروریست‌ها قرار گرفت، اهدا شد.

ژرار بیار، سردبیر نشریه طنز شارلی ابدو در مراسم اهدای جایزه «شجاعت و آزادی بیان» به این نشریه
ژرار بیار، سردبیر نشریه طنز شارلی ابدو در مراسم اهدای جایزه «شجاعت و آزادی بیان» به این نشریه

به‌گزارش رویترز، مراسم اهدای جایزه این نهاد معتبر نویسندگان آمریکا، دو روز پس از حمله به مسابقه کاریکاتور پیامبر اسلام در تگزاس برگزار شد. گفته می‌شود دو نفر مهاجم از اسلامگرایان بوده‌اند.

سازمان‌دهندگان مراسم اهدای جایزه «شجاعت و آزادی بیان» اعلام کردند که به همین دلیل تدابیر امنیتی برای برگزاری مراسم تقویت شد. در اطراف موزه تاریخ طبیعی آمریکا، محل برگزاری مراسم، نیروهای پلیس و ضدترور با لباس‌های رسمی و سگ‌هایشان دیده می‌شدند.

انتشار کاریکاتور پیامبر اسلام همچنین عامل حمله تروریستی دو برادر اسلامگرا، سعید و شریف کوشی، به دفتر نشریه شارلی ابدو در هفتم ژانویه گذشته بود که در جریان آن ۱۲ نفر از مسئولان این نشریه کشته شدند. مسئولیت این حمله تروریستی را شاخه القاعده در یمن بر عهده گرفت.

در مراسم سه‌شنبه شب که با حضور بسیاری از نویسندگان جهان برگزار شد، اندریو سالمن، مدیر «پن» آمریکا گفت: «اعضای فعلی شارلی ابدو همچنان به راهشان ادامه می‌دهند. پاداش امشب بازتابی از مخالفت آن‌ها با محدودیت آزادی بیان از طریق خشونت است.»

اندریو سالمن، مدیر «پن» آمریکا در مراسم اهدای جایزه «شجاعت و آزادی بیان» به نشریه شارلی ابدو
اندریو سالمن، مدیر «پن» آمریکا در مراسم اهدای جایزه «شجاعت و آزادی بیان» به نشریه شارلی ابدو

ژرار بیار، سردبیر شارلی ابدو نیز قوی‌ترین سلاح افراطیون مذهبی را ایجاد ترس عنوان کرد و گفت: «ما باید آن‌ها را خلع سلاح کنیم.»

او افزود: «آن‌ها نمی‌خواهند که ما بنویسیم و طرح بکشیم؛ پس ما باید بنویسیم و بکشیم. آن‌ها نمی‌خواهند که ما فکر کنیم و بخندیم؛ پس ما باید فکر کنیم و بخندیم. آن‌ها نمی‌خواهند که ما بحث کنیم؛ پس ما باید بحث کنیم. ما با بودنمان، امشب در این جا، به خلع سلاح آن‌ها کمک می‌کنیم.»

اهدای جایزه «شجاعت و آزادی بیان» به نشریه شارلی ابدو در آمریکا مخالفت‌هایی را برانگیخت. شش نویسنده برجسته آمریکایی از مشارکت در این مراسم چشم‌پوشی کردند و حدود ۱۰۰ تن دیگر با انتشار نامه‌ای سرگشاده، «عدم تحمل فرهنگی» شارلی ابدو را محکوم کردند.