مأموران امنیتی حکومت ایران با حکم قضایی نرگس محمدی، نائب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر را بازداشت و به زندان اوین منتقل کردند.
بهگزارش هرانا، تارنمای مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مأموران امنیتی برای بازداشت نرگس محمدی صبح روز سهشنبه ١۵ ارديبهشتماه به منزل شخصی او مراجعه کردند.
یک منبع آگاه به هرانا گفته است که نرگس محمدی از رفتن با مأموران امتناع کرده و در خانه را به روی آنها باز نکرده بود اما مأموران به زور وارد خانه شدند و او را بازداشت کردند.
هنوز دلایل بازداشت و اتهامات نرگس محمدی روشن نیست.
وکلای نرگس محمدی بهمنظور برگزاری دادگاه او قرار بود روز سهشنبه جهت مطالعه پرونده به شعبه ١۵ دادگاه انقلاب مراجعه کنند.
نرگس محمدی به اتهامات تبليغ عليه نظام، اجتماع و تبانی به قصد اقدام عليه امنيت ملی و تشکيل و عضويت در گروه غيرقانونی، از سوی قاضی صلواتی محاکمه میشد. او پيش از اين درخواست دادگاه علنی کرده بود.
نرگس محمدی از جمله زنانی بود که در ۱۷ اسفندماه سال ۱۳۹۲ با کاترین اشتون، رئیس وقت سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سفارت اتریش در تهران ملاقات کرد. خبر این ملاقات با عکسی از او به همراه گوهر عشقی (مادر ستار بهشتی، وبلاگنویسی که در بازداشت پلیس ایران جان خود را از دست داد) و همچنین کاترین اشتون، در رسانهها و شبکههای مجازی به شکل گستردهای منتشر شد. مقامهای ایرانی پس از این دیدار نرگس محمدی و سایر زنانی که در این دیدار شرکت کرده بودند را مورد انتقاد قرار دادند.
او در پی این دیدار به دادسرای زندان اوین، احضار شد و مورد بازجویی قرار گرفت و سپس به قید کفالت ۶۰۰ میلیون تومانی آزاد شد.
نرگس محمدی با تشکیل این پرونده، با دو قرار ممنوع الخروجی مواجه شد. او همچنین در این مدت، ۱۰ اخطار و احضاریه و دو بار بازداشت موقت چندین ساعته داشته است.
نرگس محمدی پیش از این در تاریخ ۲۰ خرداد ماه ۱۳۸۹، یک سال پس از انتخابات بحثبرانگیز دهمین دوره ریاست جمهوری ایران، بازداشت شد و در مهر ماه ۱۳۹۰ به سه اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر و تبلیغ علیه نظام» به ۱۱ سال حبس تعزیری محکوم شد که این رأی در شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر به شش سال حبس کاهش یافت.
او سوم اردبیهشت ماه ۱۳۹۱برای اجرای حکمش به زندان اوین فراخوانده شد اما به جای آنکه برای اجرای حکمش به بند عمومی زندان منتقل شود، به سلول انفرادی بند ۲۰۹ اوین برده شد و پس از آن در تاریخ ۲۲ خرداد ماه به دلایل نامشخصی به زندان زنجان منتقل شد. او در این زندان در کنار زندانیان جرم مواد مخدر و قتل نگهداری میشد.
بیماری این فعال حقوق بشر که در دوران بازجوییهای سال ۸۹ دچار بیماری اعصاب و فلج عضلانی شده بود، در زندان زنجان تشدید شد و در نهایت در تیر ماه از زندان به بیمارستان ولیعصر زنجان منتقل شد و پس از آن، بر اساس تشخیص پزشکان حکم تحمل عدم کیفر گرفت.
نرگس محمدی در پی اسیدپاشیها به زنان در اصفهان، روز ۳۰ مهر ماه سال گذشته همراه با دیگر فعالان مدنی در گردهمایی اعتراضی مقابل مجلس شرکت کرد.
در حال حاضر پرونده جدیدی برای او گشوده شده است.
نرگس محمدی از فعالان حقوق بشر در ایران بهشمار میرود و عضو کارزار لغو گام به گام اعدام است.
خداوند نگهدار این خانوم باشه که بدون حزب بازی و تبلیغ برای گروه خاصی مبارزه میکنه
جالبه که سازمانهای بین المللی به این خانوم توجه خاصی ندارن. ولی به کسانی که به طور
یواشکی و حزبی و در خارج زندگی می کنند تند تند جایزه می دهند و عکسشان را بر روی
مجلات و فیس بوک تبلیغ می کنند
شاهین امینی / 05 May 2015
رژیمی که مشتی اوباش عمامهای بر آن تسلط دارند و با قوانین گندیده هزاره قبل اداره میشود، زنان را خانه نشین میخواهند.دست از سر این خانم بردارید مسلمانان محمدی.
Bahram / 05 May 2015