مدیرعامل شرکت پایانه‌های نفتی از ثبت صدور هفت میلیون بشکه نفت در یک روز و در سقف سهمیه اوپک خبر داد. رکورد پیشین صادرات ۶ میلیون بشکه در پایانه‌های خلیج فارس بود.

Oil

خبرگزاری مهر به نقل از پیروز موسوی، مدیرعامل شرکت پایانه‌های نفتی، از افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای حجم صادرات نفت در طول یک ماه گذشته و ثبت رکورد هفت میلیون بشکه صادرات نفت ایران خبر داد. مهر از آغاز مذاکرات فروش نفت ایران به آفریقای جنوبی، چند پالایشگاه نفت از هند، پاکستان، سریلانکا، چین و برخی کشورهای اروپایی یاد می‌کند.

پیروز موسوی مدیرعامل شرکت پایانه‌های نفتی اعلام کرده که در طول چند هفته گذشته، هشت پهلوگاه در پایانه نفتی خارگ به طور همزمان فعالیت کردند و پس از ١٠ سال امکان صادرات هفت میلیون بشکه در یک روز فراهم شد.

موسوی افزوده که این میزان صادرات نفت در سقف سهمیه اوپک صورت گرفته است: «پیش از این، در پایانه‌های ایران در خلیج فارس رکورد ۶ میلیون بشکه صادرات نفت در روز به جا گذاشته شده بود که این رقم اکنون ارتقاء داده شد.»

محسن قمصری، مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران نیز با اشاره به آغاز مذاکرات نفتی ایران و آفریقای جنوبی از فروش فرآورده نفتی، گاز، نفت خام، محصولات پتروشیمی به عنوان محور مذاکرات دو جانبه یاد کرده و به “مهر” گفته است: «آفریقای جنوبی خواستار دریافت نفت برای پالایشگاه اینجین است اما بندر این کشور در اختیار شل بوده و آنها نمی توانند نفت را به آنجا ببرند.»

حجم صادرات روزانه نفت ایران در ماه آوریل سال جاری میلادی با ۵۰۰ هزار بشکه افزایش به یک میلیون و ۱۸۰ هزار بشکه در روز رسیده که ناشی از افزایش واردات هند است که یک ماه قبل از آوریل از ایران نفت نخریده بود.

افزایش صادرات ایران به ژاپن و هند باعث افزایش صادرات نفت ایران در ماه آوریل شده؛ اگرچه واردات چین از تهران در این ماه قدری کاهش یافته است.

بیژن زنگنه وزیر نفت ایران از افزایش دو برابری حجم صادرات نفت ایران در طول چند ماه و در صورت لغو کامل تحریم‌ها خبر داد و گفت: اقدامات بازرگانی، عملیاتی و مدیریتی برای افزایش ضربتی تولید و صادرات نفت در سطح وزارت نفت و شرکت‌های تابع شرکت ملی نفت ایران انجام شده است.

سلامت اقتصادی و قدرت عمل دولت ایران، شدیدا به درآمدهای نفتی وابسته است. دیوید کوهن، معاون وزارت خزانه‌داری آمریکا ژانویه ۲۰۱۵ در کمیته روابط خارجی سنا گفته بود تا ماه ژوئن ۲۰۱۵، ضرر مالی ناشی از تحریم‌‌ و کاهش بهای نفت ایران، بالغ بر ۱۵ میلیارد دلار می‌شود.

سال گذشته به دلیل کاهش بهای نفت، ضرری ۴۰ میلیارد دلاری نصیب ایران شد. ضرر مربوط به محدودیت صادرات نفتی از سال ۲۰۱۲ تا کنون، بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار بوده است.