يک مقام بلندپايه نظامی در ايران می‌گويد سپاه پاسداران ايران به دنبال کودتا نيست.

حسن رستگارپناه، جانشين مرکز مطالعات و امنيت پايدار ملی ستاد کل نيروهای مسلح
حسن رستگارپناه، جانشين مرکز مطالعات و امنيت پايدار ملی ستاد کل نيروهای مسلح

سرتيپ حسن رستگارپناه، جانشين مرکز مطالعات و امنيت پايدار ملی ستاد کل نيروهای مسلح که امروز چهارشنبه دوم اردیبهشت به مناسبت سی‌وششمين سال تأسيس سپاه پاسداران با روزنامه «قانون» مصاحبه کرده، گفته است: «برخی می‌گويند سپاه می‌خواهد کودتا کند و اين درست نيست زيرا سپاه جايگاه خود را در حکومت دارد و نياز به اين مباحث ندارد.»

مخالفان حکومت ايران، سپاه پاسداران را به «کودتای انتخاباتی» در انتخابات رياست‌جمهوری سال ۱۳۸۸ و سرکوب معترضان متهم می‌کنند.

رستگارپناه افزوده است: «سپاه در هيچ جريان سياسی و اقتصادی سهم‌خواهی نمی‌کند، البته شايد تخلفات فردی باشد ولی در همه انقلاب‌ها اين اتفاق‌ها وجود دارد.»

به‌گفته اين مقام نظامی، «سپاه نگفته است که من اسلحه به دست گرفته‌ام که اين سهم سياسی را داشته باشم، تعداد نماينده و وزير خاص را داشته باشم و اين در حالی است که متوليان انقلاب‌ها در جهان سهم خاص خود را می‌گيرند.»

اين مقام ستاد کل نيروهای مسلح در حالی «سهم‌خواهی سياسی» سپاه را رد کرده که از سال‌ها پيش تاکنون، شماری از اعضای اين نهاد نظامی در پست‌های سياسی فعاليت داشته و دارند.

سپاهيان از جمله به عنوان وزير، استاندار، فرماندار و نماينده مجلس در ايران فعاليت می‌کنند. هم‌اکنون شماری از نمايندگان مجلس از اعضای پيشين سپاه پاسداران هستند.

افزون بر اين سپاه پاسداران از ده‌ها سال پیش اجرای پروژه‌های بزرگ راه‌سازی، پروژه‌های نفتی و گازی، مخابرات و اينترنت و اخيراً درمانی را بر عهده گرفته و به يکی از بزرگ‌ترين کارتل‌های اقتصادی در ايران تبديل شده است.

بيشتر بخوانيد:‌ ورود سپاه پاسداران به پروژه‌های درمانی ايران

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ايران دوم ارديبهشت ۱۳۵۸ تأسيس شد.

اين نهاد نظامی با راه‌اندازی مراکز استانی و شهرستانی سپاه و همچنين واحدهای بسيج در شهرهای کوچک و روستاها دامنه نفوذ و فعاليت خود را در سرتاسر ايران گسترش داده و يکی از قدرتمندترين نهادهای حکومتی در ايران است که بيشترين بودجه نظامی کشور را دريافت می‌کند.