اعتراض مدنی استادی که به خاطر صدایش از دانشگاه اخراج شده، با دخالت نیروهای امنیتی روبهرو شده است. این استاد دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران تهدید شده است که در صورت ادامه دادن به اعتراضهایش بازداشت خواهد شد اما او میخواهد به اعتراضش ادامه دهد.
قاسم اکسیرىفرد، استاد برجسته فیزیک دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، که به دلیل آنچه «آهنگ صداى زنانه» عنوان شده، توسط مسئولان حراست این دانشگاه رد صلاحیت شده است، در مقابل دفتر مرکزى این دانشگاه، تحصن مسالمتآمیز برپا میکند.
در تحصن دیروز (دوشنبه، ۳۱ فروردین ماه) او، برخی از فعالان مدنی و سیاسی از جمله محمد ملکی و نسرین ستوده نیز با او همراه شدهاند.
خبرگزارى هرانا، ارگان خبرى مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران گزارش کرده است که در جریان این تحصن عدهای لباس شخصى مانع ایستادن او روبهروى دفتر دانشگاه خواجه نصیر شدهاند و او را به برخورد و بازداشت تهدید کردهاند.
این استاد فیزیک اما قصد دارد به اعتراض خود ادامه دهد و امروز (سهشنبه، اول اردیبهشت) از چهار بعدازظهر، روبهروى دفتر مرکزى دانشگاه خواجه نصیر در تقاطع خیابان ولیعصر – میرداماد ایستاده است.
قاسم اکسیرىفرد با وجود صلاحیت علمى به شهادت جمعى از دانشجویان و استادان، توسط کمیته احراز صلاحیتهاى عمومى دانشگاه خواجه نصیر، به دلیل آنچه «آهنگ صداى زنانه و بیم تمسخر از سوى دانشجویان» و «نداشتن کمال انسانی به خاطر داشتن صدای زنانه» عنوان شده، از ادامه تدریس در این دانشگاه منع شده است.
بیشتر بخوانید: اخراج استاد دانشگاه به خاطر صدای زنانهاش
اکسیریفرد که در دانشگاههای اروپا و آمریکای شمالی پژوهش و تدریس کرده است، متخصص ذرات بنیادی، گرانش و کیهانشناسی است. او در سال ۱۳۷۴، برای ایران «افتخارآفرین» بوده و رتبه اول المپیاد فیزیک را از آن خود کرده است.
او در آستانه ۴٠ سالگی، با انتخاب خود به ایران بازگشت تا در دانشگاههای کشور تدریس کند.
این دکتراى فیزیک و استاد دانشگاه، از روز دوشنبه ٣١ فروردین، در اعتراض به حکم اخراجش تحصن اعتراضآمیزى را با شعار «حق کار براى تمام شهروندان» آغاز کرده است.
اکسیریفرد، ۱۱ اسفندماه سال گذشته به روزنامه شرق گفته بود که خلاف نظر مسئولان گزینش دانشگاه خواجهنصیر، دانشجویان او هرگز با لحن کلام او مشکلی نداشتهاند و صدای نازک او مانع از انتقال دانشش نشده است. او گفته بود: «شرمنده دانشجویان هستم، چون دانشجویانی که به آنها درس دادم، هیچوقت مرا مسخره نکردند. شما تصور کنید یک استاد کچل باشد یا خیلی چاق باشد. شاید یک استاد چشمهایش انحراف شدید داشته باشد. آیا باید از تدریس محروم شود؟»
عمار ملکی، فرزند محمد ملکی که در هلند به سر میبرد، درباره تحصن دیروز قاسم اکسیریفرد و دیگر فعالان مدنی در مقابل دانشگاه خواجه نصیر، در صفحه فیسبوک خود نوشته است: «صبح با پدر تماس گرفتم که حال و احوالی بپرسم. در مقابل ساختمان اداری دانشگاه خواجه نصیر در میرداماد بود. آن ساختمان برای من آشناست چرا که من فوق لیسانس مهندسی را از همین دانشگاه گرفته بودم و برای کارهای اداری زیاد آنجا میرفتم. پدر گفت که از صبح در تلاش بوده تا با مقامات و ریاست دانشگاه صحبت کند تا شاید مشکل استاد جوان فیزیک دانشگاه که از کار بیکار شده است، حل شود.»
او در ادامه نوشته است که این جمع کوچک دارد کاری بزرگ میکند و سنت اعتراض مدنی را در ایران امروز جا میاندازد.
واقعآ باید افسوس خورد که چرا یک فرد دانشمند که میتوانسته با بهترین امکانات در خارج از کشور زندگی کند به میهن برگشته و هدفی جز اعطلای نام ایران نداشته و چرا باید اینگونه با او برخورد کرد ؟
بهنام / 21 April 2015
ما با چه زبان بگوییم که اسلام استاد فیزیک تحصیل کرده با دکترای غیر تقلبی نمی خواهد؟
شما صدایت را هم درست کنی اصلا ریخت و قیافه ات ایراد دارد وشبیه آدمیزاد است. اسلام مداح و روضه خوان و منبری و کلاش و دزد و دلال و رمال نیاز دارد که شما نیستی؛ استعدادش را هم نداری. غلط کردی رفتی ایران.
فرهاد / 22 April 2015
چرا جوسازی میکنین
اصلا رد صلاحیت عمومی به حراست ربطی نداره!!!!
مربوط به کمیته صلاحیت های عمومی وهیات جذب هر دانشگاه میشه
جالبه اون اوائل رئیس حراست حتی پیگیر کارش شده بود ولی چون بحص آموزشی وعمومی داشت همه مسئولین دانشگاه مصر به پایان کارش شدند
ضمنا حراست اصلا به بیرون دانشگاه ارتباطی نداره
مامور کلانتری گاندی کتکش زده اون هم جوسازی راه انداخته .آخه وقتی نمیدونین چرا شر درست می کنین؟ خواهشن اصلاحش کنین
ahmad / 25 April 2015