با وجود گذشت بیش از دو ماه از بازداشت موقت سعید پورحیدر، روزنامه‌نگار و از معترضان به نتیجه انتخابات جنجال‌بر‌انگیز ریاست جمهوری سال ۸۸، او همچنان در انتظار دادرسى به سر مى‌برد.

saeed_poorheydar

خبرگزارى هرانا، ارگان خبرى مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران گزارش کرده که کلیه سعید پور‌حیدر در دوره بازجویی و در انفرادى خونریزى کرده است و معالجه و رسیدگى درمانى مناسبی در مورد او انجام نشده است.

هرانا این خبر را روز شنبه ۲۹ فروردین ماه به نقل از یکی از نزدیکان پور‌حیدر منتشر کرده است.

او که در حال حاضر در بند هشت زندان اوین نگهداری می‌شود، در شرایط مناسبى به سر نمی‌برد.

در بند هشت زندان اوین، بعضى از زندانیان سیاسى در کنار زندانیان عادى و قاچاقچیان کشورهاى خارجى نگهدارى مى‌شوند.

سعید پورحیدر در جریان اعتراض‌های پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ٨٨ نیز بازداشت شده بود. او پس از آزادى با خروج از کشور مدتى در کشورهاى ترکیه و آمریکا ساکن بود اما اواسط بهمن ماه سال گذشته به ایران بازگشت.

بازگشت او منجر به بازداشت موقت و انتقالش به زندان اوین شد.

اتهام پورحیدر، تبلیغ علیه نظام، توهین به رهبرى و نشر اکاذیب در فضاى مجازى عنوان شده است. او حالا در بند هشت زندان اوین، منتظر تعیین تاریخ دادگاه برای رسیدگى به این اتهام‌هاست.

هرانا در گزارش خود آورده است که بند هشت زندان اوین یکى از بد‌ترین بندهاى این زندان است که به تازگی و خلاف اصل تفکیک جرائم، تعدادی  از زندانیان سیاسى و عقیدتى را در کنار سایر زندانیان جرائم غیر سیاسى، در خود جاى داده است.

تأیید مجازات تعیین شده برای فعالان فضای مجازی

احکام قطعی شش زندانی سیاسی، یک روز پس از انتقال آن‌ها از بند ۳۵۰ زندان اوین، به طور رسمی اعلام شده است.

Social-network-Media

این شش نفر در تابستان و پاییز سال ۹۲ و در جریان عملیات‌ گسترده مرکز سایبری اطلاعات سپاه پاسداران در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی بازداشت شده بودند و در بند دو -‌ الف زندان اوین که زیر نظر سپاه اداره می‌شود، تحت فشارهای مختلف روانی و فیزیکی مجبور به اعتراف علیه خود شده بودند.

وبسایت کلمه روز شنبه ۲۹ فروردین ماه گزارش کرده است که بر اساس رأی قطعی صادر شده و  با اعمال سخت‌ترین شرایط ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی در باب تجمیع مجازات‌ها، پنج نفر از متهمان این پرونده به نام‌های مسعود سیدطالبی، فرید اکرمی‌پور، فریبرز کاردار فرد، مسعود قاسمخانی و امیر گلستانی به هفت سال حبس قابل اجرا و مهدی ری‌شهری به پنج سال حبس قابل اجرا محکوم شده‌اند. اتهام این شش تن اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور بوده است.

این افراد بر اساس اتهام‌هایی چون توهین به رهبری، مقامات و مقدسات، به مجازات‌های دیگری هم محکوم شده‌اند که این مجازات‌ها تعلیقی (غیر اجرایی) هستند.

گفته شده که رؤیا صابری نوبخت، تبعه ایرانی – بریتانیایی و دیگر متهم این پرونده نیز حکم مشابهی دریافت کرده است.

بر اساس این گزارش، شعبه ۵۴ دادگاه تجدید‌نظر استان تهران، شش ماه پیش و در اقدامی کم سابقه، اقدام به برگزاری جلسه دادرسی چندین ساعته‌ای برای متهمان پرونده فعالان فیس‌بوکی کرد. این افراد در دادگاه بدوی مجموعاً به بیش از ۱۲۰ سال حبس محکوم شده بودند.

«کلمه» نوشته است: «سرانجام پس از رفت و برگشت‌های متعدد و اظهارنظرهای متناقض قاضی پورعرب، از جمله این‌که در مورد نقض احکام صادره با مخالفت دادستان تهران و اطلاعات سپاه مواجه شده است، بالاترین احکام حبس صادر شده، تأیید و از سوی دادسرای اجرای احکام مستقر در اوین، به مورد اجرا گذاشته شده است.»

در همین زمینه:

حکم ۱۳۳ سال زندان ۸ فعال فیس‌بوکی تایید شد