نیروهای دولتی سوری در حمله‌های اخیر خود به شهر «ادلب» از مواد سمی شیمیایی استفاده کرده‌اند.

SYRIA-CONFLICT-WEAPONS-CHEMICAL-ALEPPO

به گزارش دیده‌بان حقوق بشر صدها نفر در شهر «ادلب »در سوریه به مواد سمی شیمیایی مبتلا شده اند و شرایط بدی دارند.

به گزارش این سازمان، دولت سوریه در ماه مارس در بمباران ادلب، از بمب‌های بشکه‌ای محتوی «مواد شیمیایی و سمی» استفاده کرده است.

بمب‌های بشکه‌ای، بمب‌هایی هستند با قدرت تخریب بالا که بدون سیستم هدایتی و هدف‌گیری، از هلیکوپتر به پایین پرتاب می‌شوند. این بمب‌های ارزان قیمت، بشکه‌، سیلندر گاز یا تانکرهای خالی آب هستند که با مواد منفجره، خرده‌های فلز و گلوله پر می‌شوند.

در گزارش این نهاد مدافع حقوق بشر اشاره شده که نیروهای دولتی سوریه دست‌کم در شش حمله خود از این مواد استفاده کرده‌اند و حداقل شش نفر نیز بر اثر ابتلا به مواد سمی کشته شده‌اند.

گمان می‌رود نیروهای سوری در حمله‌های خود از گاز سمی کلر  استفاده کرده‌ باشند.

از سه حمله از شش تهاجم یاد شده ارتش سوریه، شواهد فراوان و عکس‌ها و ویدئو‌های زیادی یافت می‌شود و درباره دیگر حمله‌ها هم شاهدان فراوانی به استشمام بوی کلر اشاره کرده‌اند.

ندیم هوری، معاون دیده‌بان حقوق بشر خاورمیانه در این‌باره گفته است: «مقام‌های سوری بار دیگر به درد و رنج انسان‌ها بی‌توجهی کردند و قانون ممنوعیت استفاده از سلاح‌های شیمیایی را نقض کرده‌اند.»

پزشکان می‌گویند تمام قربانیان این حمله‌ها علائمی مانند خفگی، سوزش چشم و سوزش شدید در گلو دارند.

در ششم ماه مارس امسال (۲۰۱۵) و به دنبال جنگ داخلی در سوریه، شورای امنیت قطعنامه‌ تازه‌ای را علیه استفاده از سلاح‌های شیمیایی به تصویب رساند. در این قطعنامه آمده است در صورت استفاده هر کشوری از سلاح‌های شیمیایی آن کشور باید تحت تحریم و پیگرد قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: بشار اسد کنترل دومین مرکز استان در سوریه را از دست داد

شهر ادلب هم اکنون در دست جبهه نصره، شاخه‌ سوریه القاعده است. آنها توانستند در ماه مارس با وجود بمباران‌های فراوان دولت، کنترل این شهر را در اختیار بگیرند.

با تصرف این شهر به دست جنگجویان جبهه النصره، در واقع این دومین مرکز استان در سوریه است که از دست نیروهای بشار اسد، رئیس‌جمهوری این کشور خارج شده است.

شهر ادلب در شرق شهر «رقه» قرار دارد. رقه از سال ۲۰۱۳ به دست شورشیان از جمله گروه جبهه النصره افتاد و سپس از سوی گروه داعش موسوم به دولت اسلامی، تصرف شد.