واتیکان سه ماه است که در پذیرش سفیر معرفی شده توسط وزارت امور خارجه فرانسه تأخیر کرده است؛ عدم همکاری این کشور با رم و پاریس، مرتبط با گرایش جنسی لوران استفانینی معرفی شده که دیپلماتی همجنسگرا اما کاتولیک است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، لوران استفانینی، دیپلمات ۵۵ ساله فرانسوی، از تاریخ ۵ ژانویه ۲۰۱۵ به عنوان سفیر جدید فرانسه به واتیکان معرفی شده است اما واتیکان در مورد پذیرش این سفیر سیاست سکوت پشه کرده و نه او را قبول کرده و نه رد کرده است.
منابع رسانهای اروپا از جمله گاردین، بیبیسی و فرانس ۲۴ میگویند دلیل سکوت واتیکان این است که استفانینی هم همجنسگراست و هم کاتولیک است.
فرانسه همچنان منتظر دیدن چراغ سبز از واتیکان است اما سه ما انتظار برای پذیرش سفیر در عرف دیپلماتیک تأخیری جدی محسوب میشود. به گزارش گاردین، واتیکان معمولاً در عرض یک ماه نظر خود را در مورد سفیرهای کشورهای مختلف اعلام کرده، آنها را میپذیرد یا درخواست سفیر دیگری میکند.
پاپ فرانسیس که اولین مقام مذهبی کلیسای کاتولیک است که نظریه پذیرش گناهکار و نه گناه را در مورد همجنسگرایی مطرح کرده است، اکنون سومین سال را به عنوان رهبر کاتولیکهای جهان میگذراند. یک مقام مذهبی در واتیکان به خبرگزاری فرانسه گفته است که پذیرفتن سفیری با چنین شرایط خاص به عهده خود پاپ خواهد بود.
واتیکان هیچ بیانیه عمومیای در مورد استفانینی صادر نکرده و سکوت واتیکان در پذیرش دیپلماتی همجنسگرا اکنون یک آزمون برای سنجش اصلاحاتی است که کلیسای کاتولیک نشان داده به دنبال آن است. از جمله پذیرفتن حضور همجنسگرایان در کلیساهای کاتولیک.
سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه در مورد استفانینی به خبرگزاری فرانس گفته است: «او یکی از بهترین دیپلماتهای ماست؛ به همین دلیل او را منصوب کردیم و ما منتظر پاسخ به درخواستمان خواهیم ماند.»
استفانینی در فاصله سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۵ به عنوان معاون سفیر فرانسه در واتیکان خدمت کرده است.
یک منبع نزدیک به فرانسوا اولاند، رئیس جمهور، فرانسه گفت است که انتخاب استفانینی «درخواست رئیسجمهور» و کابینه وزیران بود.
در صورتی که واتیکان همچنان برای پاسخ دادن، امتناع بورزد و توضیحی هم ارائه ندهد، فرانسه ناچار است که عدم پاسخ را به عنوان عدم پذیرش این سفیر تفسیر کند.
این اولین بار نیست که واتیکان در مورد پذیرش سفیری همجنسگرا، سکوت اختیار میکند. در سال ۲۰۰۷، فرانسه دیپلماتی آشکارا همجنسگرا را به عنوان سفیر خود در واتیکان معرفی کرد. این سفیر به همراه همسرش به واتیکان رفتند اما در مقابل سکوت طولانی کلیسای کاتولیک، که در کشور کوچک واتیکان حکومت محلی محسوب میشود، پاریس در نهایت ناچار شد کاندیدای دیگر را معرفی کند.
در سال ۲۰۱۳، پاپ فرانسیس در پاسخ به سئوالی در مورد همجنسگرایان و کلیسای کاتولیک گفت: «اگر فردی همجنسگرا با نیتی خوب به دنبال خداست، من که هستم که قضاوت کنم؟»
چنین پاسخی از بالاترین مقام کلیسای کاتولیک بیسابقه بود.
تائید سفیر چه ربطی به گرایش جنسی دارد؟! مگر کلیسا در حال گزینش کشیش است که انتخاب سفیر یک دولت را رد میکند؟! یا تنها دگرجنسگرا بودن برای واتیکان مهم است؟! باز خوب شد سفیر بیچاره اعلام کرده است که کاتولیک میباشد وگرنه دگرجنسگراها و همجنسگراهای بیخدا با چه حکمی از پاپ میگرفتند!
امید / 12 April 2015