تونی آبوت، نخست وزير استراليا از رايزنی با مقامات ايرانی برای بازگرداندن پناهجويان غيرقانونی اين کشور خبر داد.

اردوگاه پاپوآ گینه‌نو توسط دولت استرالیا اداره می‌شود و ساکنان آن اغلب از کشور‌های خاورمیانه هستند.
اردوگاه پاپوآ گینه‌نو توسط دولت استرالیا اداره می‌شود و ساکنان آن اغلب از کشور‌های خاورمیانه هستند

جولی بيشاپ، وزير امور خارجه استراليا گفته در تدارک سفر به تهران برای رايزنی درباره بازگرداندن صدها ايرانی پناهنده به اين کشور است.

به گزارش گاردين، وزير خارجه استراليا گفته مقامات ايرانی برای بازگشتن شهروندان خود به اين کشور همکاری نمی‌کنند.

او در ادامه گفته: «برای ما اين مهم است که کسانی که موفق به اخذ پناهندگی قانونی نمی‌شوند به کشور خود باز گردند و دليل سفر من به ايران نيز همين است. شهروندان ايرانی به ايران تعلق دارند.»

استرالیا از اسکان پناهجویانی که با قایق تلاش به ورود به این کشور دارند اجتناب می‌کند، که این امر موجب خشم پناهجویان و عدم اطمینان آنان درباره آینده می‌شود.

بيشتر پناهجويان ايرانی اينک در اردوگاه پناهندگان درجزاير نائورو و مانوس در پاپوا گينه نو يکی از فقيرترين و نا امن‌ترين کشور‌های دنيا اقامت دارند. در بسياری گزارش‌ها اشاره شده که اين اردوگاه‌ها شرايط بسيار بدی دارند.

رضا براتی، يک جوان ۲۳ ساله ايرانی، در چهارم اسفند ماه سال ۱۳۹۲، بر اثر حمله مأموران امنيتی و اصابت باتوم به سرش در اردوگاه پناهجويان جزيره مانوس گينه پاپوا جان خود را از دست داد.

ايرانيان در حدود ۲۰ درصد از جمعيت کل پناهندگان اردوگاه‌های استراليا را تشکيل می‌دهند و بيش از چند هزار تن نيز در انتظار اخذ ويزا و کسب پناهندگی قانونی هستند. بسياری از پناهندگان استراليا خود را در شرايط دشوار با قايق به استراليا رسانده‌اند. برخی از استراليايی‌های افراطی از لفظ تحقيرآميز «قايقی» برای اين دسته از پناهجويان استفاده می‌کنند.

نهادهای مدافع حقوق بشر و فعالان حقوق پناهجویان بارها از دولت استرالیا و حزب لیبرال-ملی‌گرای حاکم بر این کشور به خاطر شیوه برخورد با مهاجران انتقاد کرده‌اند. کمیساریای عالی حمایت از پناهجویان سازمان ملل نیز بارها مخالفت خود را با قوانین سخت‌گیرانه دولت استرالیا نسبت به پناهجویان ابراز کرده است.

بيل شورتن، رهبر اپوزيسيون دولت استراليا گفته: «ما به دنبال جزئيات توافق احتمالی بيشاپ با نمايندگان ايرانی هستيم.» او اضافه کرده هر توافقی بايد با الزامات بين‌المللی سازگار باشد و روند دادرسی پناهجويان مهيا کند.

شمار زیادی از پناهجویان ایرانی و افغانستانی در سال‌های اخیر به صورت غیرقانونی با قایق خود را به استرالیا رسانده‌اند و صدها تن از آنها در اثر غرق شدن این قایق‌ها جان باخته‌اند.

خبرهای بیشتر را اینجا بشنوید: وضعیت نگران‌کننده پناهجویان تبعیدی در استرالیا