مجلس پاکستان روز جمعه ۱۰ آوریل/ ۲۱ فروردین، در قطعنامه‌ای از دولت این کشور خواست تا در بحران یمن بی‌طرف بماند و برای دستیابی به راه‌‌حل مسالمت‌آمیز تلاش کند.

پارلمان پاکستان ـ نمای بیرونی
مجلس پاکستان ـ نمای بیرونی

به‌گزارش خبرگزاری فرانسه، نمایندگان مجلس پاکستان در نشست ویژه خود درگیری‌های یمن را موجب شکننده‌تر شدن بیشتر اوضاع در منطقه دانسته‌‌اند.

دولت پاکستان به عربستان اعلام کرده بود حاضر است برای دفاع از تمامیت ارضی عربستان در عملیات نظامی علیه حوثی‌های یمن به ائتلاف منطقه‌ای کمک کند. عربستان نیز از پاکستان خواسته بود تا با ارسال نیرو، ناو جنگی و هواپیما در نبردها سهیم شود.

پاکستان هنوز از بحران یمن مورد تهدید قرار نگرفته است.

نمایندگان پارلمان پاکستان همچنین تأکید کرده‌اند که این کشور در قبال رویدادهای یمن باید نقش میانجی را ایفا کند و در نبردها شرکت نکند.

موقعیت دشوار پاکستان

بحران یمن پاکستان را در موقعیت دشواری قرار داده است. این کشور در میان عربستان، هم‌پیمان نزدیک‌اش که به‌طور منظم با این کشور در امور نظامی همکاری می‌کند و همسایه قدرتمندش ایران، که به‌شدت با عملیات نظامی عربستان در یمن مخالف است، قرار گرفته است.

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران به‌ تازگی از پاکستان دیدار کرد و راه‌حل بحران یمن را گفت‌وگوی دو طرف یمنی درگیری‌ها دانست. در یمن از یک سو نیروهای حوثی و طرفداران علی عبدالله صالح، رئیس‌جمهوری پیشین این کشور قرار دارند که از حمایت ایران برخوردارند و از سوی دیگر طرفداران عبد ربه منصور هادی، رئیس‌جمهوری کنونی که عربستان و ائتلاف منطقه‌ای و آمریکا از او دفاع می‌کنند.

بر اساس آخرین خبرها جنگنده‌های ائتلاف تمام صبح جمعه اهداف نظامی در صنعا، پایتخت یمن را بمباران کردند. شاهدان عینی گفته‌اند در این حمله‌ها انبار مهمات نیروهای طرفدار علی عبدالله صالح مورد هدف قرار گرفتند.

شیعیان حوثی که از پایان سال ۲۰۱۴ صنعا را در کنترل خود دارند در هفته‌های اخیر پیشروی‌هایی به سوی عدن، محل اقامت عبد ربه منصور هادی، داشتند. منصور هادی اکنون به عربستان گریخته است.

پیشروی‌های شیعیان حوثی موجب شد تا عربستان و نیروهای متحدش حمله‌های هوایی خود به خاک یمن را از ۲۶ مارس آغاز کنند.

با وجود حمله‌های شدید عربستان، روز پنج‌شنبه ۹ آوريل/ ۲۰ فروردين، جنگجویان حوثی توانستند شهر «عتق» را که از شهرهای مهم تجاری یمن است به تصرف خود در آورند.

بیشتر بخوانید: به‌رغم حملات عربستان؛ حوثی‌ها یک شهر مهم تجاری را تصرف کردند

نخستین هواپیمای صلیب سرخ جهانی نیز با ۱۶ تن کمک دارویی روز جمعه در صنعا فرود آمد.