ويتالی چورکين، نماينده روسيه در سازمان ملل متحد می‌گويد اگر مذاکرات هسته‌ای به توافق منجر شود، تحريم‌ها عليه ايران بايد مورد بازنگری قرار گيرد.

ویتالی چورکين: اجرای توافق‌های قابل انتظار با ايران همراه با بازنگری عميق در نظام تحريم‌های فعلی خواهد بود.
ویتالی چورکين: اجرای توافق‌های قابل انتظار با ايران همراه با بازنگری عميق در نظام تحريم‌های فعلی خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری روسی اسپوتنيک، چورکين گفت حصول توافق و اجرای توافق‌های قابل انتظار با ايران «همراه با بازنگری عميق در نظام تحريم‌های فعلی خواهد بود.»

آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی پيشتر گفته بود لغو تحريم‌ها بايد جزيی از توافق هسته‌ای باشد نه نتيجه آن. با اين حال آمريکا خواهان لغو تدريجی تحريم‌ها است و فرانسه نيز خواستار لغو نمادين تحريم‌ها.

شورای امنيت سازمان ملل متحد از سال ۲۰۰۶ در چندين مرحله تحريم‌هايی عليه ايران برقرار کرده است. هدف از اين تحريم‌ها وادار کردن ايران به توقف برنامه هسته‌ای بوده که گمان می‌رود مقاصد نظامی داشته باشد، هر چند که ايران می‌گويد در برنامه اتمی‌اش، مقاصد صلح‌آميز را دنبال می‌کند.

دور تازه مذاکرات هسته‌ای بين وزيران خارجه ايران و کشورهای گروه ۱+۵ (آمريکا، چين، فرانسه، بريتانيا، روسيه و آلمان) از امروز پنج‌شنبه ششم فروردين در لوزان سوئيس آغاز می‌شود. محمدجواد ظريف، وزير خارجه ايران اين دور از مذاکرات را «حساس» توصيف کرده است.

آمريکا در آستانه اين مذاکرات گفته که ايران بايد در توافق هسته‌ای «تعهدات روشنی» بدهد.

جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفيد گفته که آمريکا انتظار دارد که توافق شامل تعهدات روشنی از سوی ايران باشد.

همچنين به گزارش روزنامه نيويورک‌تايمز، ديپلمات‌های غربی شرکت‌کننده در مذاکرات می‌گويند ايران در هفته‌های گذشته در برابر امضای توافق بر سر چارچوب نهايی در مرحله کنونی «مقاومت» و اعلام کرده است که ترجيح می‌دهد در اين مرحله بيانيه‌ای کلی‌تر تحت عنوان «تفاهم» به دست آمده و توافق نهايی در ماه ژوئن امضا شود.

مجيد تخت روانچی، يک عضو ارشد در تيم مذاکره‌کننده هسته‌‌ای ايران با اينکه گفته در مذاکرات هسته‌ای «اختلافات خيلی کم شده و تنها يکی دو مورد اختلاف باقی مانده» اما افزوده است که دست‌يابی به توافق تا ۱۱ فروردين «سخت» است.

ايران و شش قدرت جهانی بر پايه توافق پيشين خود تا ۳۱ مارس / ۱۱ فروردين مهلت دارند تا به چارچوب سياسی يک توافق جامع هسته‌ای دست پيدا کنند و سپس تا پايان ماه ژوئن / ۹ تير ۱۳۹۴ به جزئيات توافق بپردازند.

طرفين در حال حاضر، در مورد «ميزان و نوع غنی‌سازی، لغو تحريم‌ها و مدت زمان توافق» اختلاف نظرهای جدی دارند و چشم‌انداز روشنی برای دست‌یابی به توافق هسته‌ای وجود ندارد.