صدها نفر در کابل در اعتراض به قتل و سوزانده شدن فرخنده برای چهارمین روز پیاپی تجمع اعتراضی برگزار کردند.

در این تجمع و راهپیمایی که امروز، سه‌شنبه چهارم فروردین/ ۲۴ مارس برگزار شد، مردم عادی، فعالان مدنی و برخی نمایندگان مجلس افغانستان حاضر بودند. آن‌ها خواستار دستگیری و مجازات عاملان قتل فرخنده شدند.

Farhkondeh 1

تظاهر‌کنندگان شعار‌های «عدالت عدالت»، «ما همه فرخنده‌ایم» و «جهالت جهالت/ دشمن انسانیت» را روبه‌روی دادگاه عالی افغانستان فریاد زدند و خواستار اجرای تام و تمام عدالت در مورد این پرونده شدند.

بیشتر بخوانید: معترضان در کابل: «ما زنده هستیم، فرخنده هستیم»

خبرنگاران از محل برگزاری این راهپیمایی گزارش داده‌اند که حتی باران شدید هم مانع تجمع معترضان نشده است.

در این تجمع که به وسیله شبکه‌های اجتماعی هماهنگ شده بود، دو تا سه هزار نفر شرکت کردند.

به گزارش خبرگزاری خامه پرس افغانستان، «راهپیمایان از حکومت افغانستان خواستند تا تمام کسانی را که در کشتن و آتش‌ زدن جسد فرخنده دست داشته‌اند بازداشت کند و به سزای عمل‌شان برساند.»

پلیس کابل تاکنون ۱۹ نفر را در ارتباط با پرونده قتل فرخنده بازداشت کرده‌ است. مقام‌های امنیتی افغانستان گفته‌اند که ۱۳ مأمور پلیس هم به دلیل سهل‌انگاری در جلوگیری از این قتل، از کار معلق شده‌اند.

مجلس نمایندگان افغانستان روز گذشته مقام‌های امنیتی را فرا‌خواند تا در مورد حادثه قتل فرخنده به سوال‌های نمایندگان پاسخ دهند.

نورالحق علومی، وزیر کشور افغانستان به نمایندگان گفت که تحقیقات نشان ‌می‌دهد اتهام قرآن‌سوزی نادرست است.

ثابت شده است که فرخنده دست به چنین عملی نزده و این اتهام را یکی از ملاهای تعویذنویس در زیارت شاه دوشمشیره به او زده است.

مردان خشمگین روز ۲۸ اسفند ۹۳، فرخنده را در نزدیکی مسجد شاه دوشمشیره در مرکز کابل کشتند و جسدش را سوزاندند. او به آتش زدن قرآن متهم شده بود.

بیشتر بخوانید: بازداشت ۶ نفر به اتهام دست داشتن در قتل و سوزاندن یک زن در کابل

روز گذشته (دوشنبه، سوم فروردین) هم صدها نفر از مردم کابل در مقابل مسجد شاه دو شمشیره این شهر، جایی که فرخنده کشته و به آتش کشیده شده بود، دست به راهپیمایی زدند و خواستار مجازات عاملان این قتل شدند.

در دو روز گذشته، در برخی دیگر از شهرها و ولایت‌های افغانستان از جمله هرات و مزار شریف نیز تجمعات اعتراضی نسبت به آن‌چه که در کابل رخ داد، شکل گرفت.

قتل و سوزانده شدن فرخنده توسط شهروندان در کابل، یکی از تلخ‌ترین رویدادها در افغانستان در سال ۱۳۹۳ بود که عده‌ای آن را هم‌طراز با عملکرد گروه دولت اسلامی (داعش) دانسته‌اند.

در همین زمینه:

افغانستان بعد از «فرخنده»

تشییع پیکر فرخنده که به اتهام آتش زدنِ قرآن کشته شد