مرضيه افخم، سخنگوی وزارت خارجه ايران در واکنش به گزارش تازه احمد شهيد، گزارشگر ويژه سازمان ملل متحد در وضعيت حقوق بشر در ايران گفت که عملکرد او «يک‌جانبه، غيرمنصفانه و به دور از واقعيات» است.

احمد شهيد در گزارش تازه خود ايران را به نقض گسترده حقوق بشر از جمله شمار بالای اعدام‌ها، نقض حقوق زندانيان و همجنسگريان متهم کرده است.
احمد شهيد در گزارش تازه خود ايران را به نقض گسترده حقوق بشر از جمله شمار بالای اعدام‌ها، نقض حقوق زندانيان و همجنسگريان متهم کرده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، افخم گفته است: «ايران به عملکرد غيرعلمی گزارشگر ويژه به لحاظ رعايت نکردن اصول و موازين بين‌المللی با ترديد جدی می‌نگرد.»

به گفته افخم، «اراده‌ای فراتر و خارج از ساز و کارهای حقوق بشری ملل متحد» در تهيه گزارش ايران «دخيل است.»

احمد شهيد در گزارش تازه خود ايران را به نقض گسترده حقوق بشر از جمله شمار بالای اعدام‌ها، نقض حقوق زندانيان و همجنسگريان متهم کرده است. احمد شهيد همچنين در گزارش خود خواهان لغو قوانين ناقض آزادی بيان و آزادی روزنامه‌نگاران زندانی در ايران شده است.

سخنگوی وزارت خارجه ايران می‌گويد احمد شهيد در تهيه گزارش مربوط به اين کشور، «روش‌های نادرست، غيرقانونی، جهت‌دار و پيش‌داوری» را پايه گذاشته است. افخم اين روش‌ها را «خارج از شرح وظايف مأموريت‌داران شورای حقوق بشر» دانسته است.

افخم می‌گويد که «ايران به خوبی به تعهدات ملی و بين‌المللی خود در زمينه حقوق بشر واقف و همواره همکاری‌های خوب و گسترده‌ای را با مکانيزم‌های بين‌المللی در اين زمينه انجام داده است.»

به‌گفته او، ايران در مورد ارتقای حقوق شهروندی، حقوق اقليت‌ها و حقوق زنان «اقدامات مهمی انجام داده است.»

سخنگوی وزارت خارجه در حالی می‌گويد جمهوری اسلامی ايران حقوق بشر را رعايت می‌کند که اوايل اسفند جاری، علی يونسی، دستيار ويژه رئيس‌جمهور ايران در امور اقوام و اقليت‌های دينی تأييد کرد که نفوذ «عناصر تندرو» در مراکز قدرت باعث شده تا در دادگاه‌ها و زندان‌ها نقض حقوق بشر صورت گيرد.

بيشتر بخوانيد: علی يونسی: در دادگاه‌ها و زندان‌ها نقض حقوق بشر ديده می‌شود

به‌گفته يونسی، «خيلی از سازمان‌ها» برای رعايت حقوق بشر در ايران با دولت همراهی نمی‌کنند.

احمد شهید در گزارش سالانه خود به شورای حقوق بشر ساز مان ملل، از «اصلاح قوانین و سیاست‌هایی که حقوق و استانداردهای شناخته شده بین‌المللی را تضعیف یا نقض می‌کنند»، به عنوان «اولویت‌های اصلی» برای بهبود وضعیت حقوق بشر در ایران نام برد.