قدرت‌های جهانی مذاکراتی را آغاز کرده‌اند تا در صورتی که گفت‌وگوهای هسته‌ای گروه ۱+۵ با ایران به توافق منجر شود، شورای امنيت سازمان ملل متحد با صدور قطعنامه‌ای تحريم‌ها عليه ايران را لغو کند.

UN-Security

به گزارش خبرگزاری رويترز، چنين اقدامی هرگونه تصميم احتمالی کنگره آمريکا در مخالفت با توافق ۱+۵ با ايران را بی‌اثر خواهد کرد.

پيشتر ۴۷ سناتور جمهوری‌خواه آمريکايی در نامه‌ای به رهبران ايران گفته بودند که هرگونه توافق هسته‌ای آمريکا و ايران در صورتی که کنگره با آن موافق نباشد، پس از رياست جمهوری باراک اوباما لغو خواهد شد. اين نامه سناتورها انتقادهای زيادی را به دنبال داشت.

جان کری، وزير خارجه آمريکا گفت نامه ۴۷ سناتور کنگره به ايران، نمی‌تواند تغييری در توافق احتمالی در مذاکرات هسته‌ای ايجاد کند.

بر پايه اين گزارش، گروه ۱+۵ شامل کشورهای آمريکا، بريتانيا، فرانسه، روسيه و چين به عنوان اعضای دائمی شورای امنيت به همراه آلمان هفته آينده مذاکرات دشواری را با ايران برای دستيابی به توافق خواهند داشت.

يک منبع رسمی نزديک به مذاکره‌کنندگان غربی در اين باره به رويترز گفته است: «اگر توافق حاصل شود، ما مايل هستيم موضوع لغو تحريم‌ها را به سرعت در شورای امنيت سازمان ملل مطرح کنيم.»

شورای امنيت از سال ۲۰۰۶ و به دليل اصرار ايران به ادامه‌دادن برنامه هسته‌ای در چندين مرحله با صدور قطعنامه‌هايی ايران را مورد تحريم قرار داد.

ايران و قدرت‌های جهانی از پاييز سال گذشته دور تازه مذاکرات هسته‌ای را آغاز کرده‌اند اما با وجود خوش‌بينی طرفين به آينده گفت‌وگوها، هنوز توافقی به دست نيامده است.

گروه ۱+۵ ضرب‌الاجل دستيابی به توافق در مذاکرات هسته‌ای را تا ۳۰ ژوئن ۲۰۱۵ تمديد کرده است.

قرار است توافق کلی تا پايان ماه مارس به دست آيد و سپس به جزئيات پرداخته شود.

محورهای مذاکرات طرفين در حال حاضر، ميزان و نوع غنی‌سازی، لغو تحريم‌ها و مدت زمان توافق است.

دوره تازه  مذاکرات هسته‌ای ايران و قدرت‌های جهانی از يکشنبه هفته آينده ۲۴ اسفند / ۱۵ مارس با ديدار جان کری و محمدجواد ظريف، وزیران خارجه آمريکا و ايران در لوزان سوئيس‌ آغاز می‌شود.

روز دوشنبه نيز نشست تهران با وزيران خارجه کشورهای اروپايی عضو گروه ۱+۵ (شامل آلمان، انگليس و فرانسه) با حضور فدريکا موگرينی، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا در بروکسل برگزار می‌شود.