يوسف طباطبايی‌نژاد، امام جمعه اصفهان و نماینده رهبر جمهوری اسلامی در این شهر می‌گوید مختلط بودن دانشگاه‌ها در آغاز انقلاب به‌دلیل نبود امکانات بود اما در حال حاضر که امکانات وجود دارد اختلال دختر و پسر در دانشگاه‌ها اشتباه است. او همچنین خواهان محرومیت معتادان از برخی حقوق‌شان در جامعه شد.

يوسف طباطبايی‌نژاد: يک زن معتاد می‌تواند حداکثر ۱۴ نفر را معتاد کند، يک مرد معتاد حداکثر شش نفر را به اعتياد می‌کشاند.
يوسف طباطبايی‌نژاد: يک زن معتاد می‌تواند حداکثر ۱۴ نفر را معتاد کند، يک مرد معتاد حداکثر شش نفر را به اعتياد می‌کشاند.

يوسف طباطبايی‌نژاد روز چهارشنبه، هفتم اسفندماه در مجمع کميسيون‌های فرهنگی – اجتماعی کلان‌شهرها و مراکز استان‌ها از بازسازی ریشه‌ای فرهنگ و «آرمان‌های انقلاب» سخن گفت و افزود: «در حال حاضر اختلاط دختر و پسر در دانشگاه اشتباه است، زيرا ما در اوايل انقلاب دانشگاه‌ها و امکانات زيادی نداشتيم و مجبور بوديم که دخترها و پسرها را مخلوط کنيم.»

او گفت: «اما درحال حاضر دانشگاه‌های زيادی در شهرها وجود دارد و می‌توان دانشگاه‌ها را سه روز زنانه و سه روز مردانه کرد.»

تفکیک جنسیتی دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی از بدو تشکیل دولت نهم مطرح شد اما همواره با مخالفت شماری از دانشجویان و فعالان اجتماعی و حقوقی زنان همراه بود. با این حال در دولت دهم این طرح در چندین دانشگاه‌ و مرکز آموزشی و حتی مهدهای کودک به اجرا گذاشته شد. در این دوره برخی رشته‌های دانشگاهی نیز سهمیه‌بندی جنسیتی شد و دانشجویان دختر از ادامه تحصیل در چنین رشته‌هایی محروم شدند.

نماینده رهبر جمهوری اسلامی در اصفهان در ادامه سخنان خود به مشکل اعتیاد به مواد مخدر در جامعه ایران اشاره کرد و با اشتباه دانستن کشتن قاچاقچیان از «مبارزه فرهنگی» با موادمخدر دفاع کرد.

او در توضیح این «مبارزه فرهنگی» گفت: «من با دولت در رابطه با معضل بزرگ مواد مخدر صحبت کرده‌ام و به رئيس‌جمهور پيشنهاد دادم که در مراکز دولتی اگر شخصی از کارکنان به مواد مخدر اعتياد پيدا کرده است او را تعليق کنند و اگر بعد از دو الی سه ماه بازهم ترک نکرد او را اخراج کنند.»

طباطبايی‌نژاد افزود: «اگر ما در حوزه موادمخدر به مصرف‌کنندگان سخت بگيريم خودشان مواد را ترک می‌کنند، اگر دولت زمينی در اختيار ما بگذارد من خيران را جمع می‌کنم تا در اين مکان کارخانه‌ای احداث کنند و معتادان را برای کار کردن و ترک اعتياد بکار گيرد و حقوق اداره کار را به خانواده‌هايشان بپردازند و زمانی که بهبود پيدا کردند به جامعه بازگردند.»

امام جمعه اصفهان در توضیح پیشنهاد خود مثالی زد و گفت: «کسی سربازی نرفته باشد به او گواهينامه، همسر، شغل نمی‌دهند و نمی‌تواند به خارج از کشور برود، به همين علت ديگر ما با معضل سربازی نرفتن رو‌به‌رو نيستيم؛ بايد همين کار را در مورد اعتياد هم انجام دهيم و بايد طرحی داشته باشيم که به معتادان سخت‌گيری شود.»

در بهمن‌ماه سال جاری نیز پرویز افشار، معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با موادمخدر، گفته بود مجازات اعدام برای مجرمان مواد مخدر «باید محدود و از مجازات‌های جایگزین برای آن‌ها استفاده شود.»

وی «مجازات‌های سختگیرانه‌ای» را مانند حبس‌های طولانی‌مدت که منجر به «ایجاد خدمات اجتماعی» شود، به‌عنوان جایگزین مجازات اعدام مجرمان قاچاق مواد مخدر پیشنهاد داد.

نماینده رهبر جمهوری اسلامی در اصفهان زنان را بیشتر از مردان عامل رواج اعتیاد دانست و گفت: «يک زن معتاد می‌تواند حداکثر ۱۴ نفر را معتاد کند و يک مرد که دچار اعتياد شده است تنها می‌تواند حداکثر شش نفر را به اعتياد بکشاند.»

شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، شهریورماه سال جاری نرخ رشد اعتیاد در زنان را بیشتر از مردان و حتی دو برابر آنان اعلام کرد.

او گفت ۱۰ درصد معتادان ایران را زنان تشکیل می‌دهند. این رقم در سال ۸۵، پنج درصد بود و طی هفت سال، به بیش از دو برابر رسیده است.