محمدباقر نوبخت، رئيس سازمان مديريت و برنامهريزی میگوید با شناسایی افراد ثروتمند کار حذف یارانه آنها توسط وزارت تعاون و رفاه اجتماعی صورت میگیرد.
بهگزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا)، محمدباقر نوبخت روز سهشنبه ۲۸ بهمن اعلام کرد که حذف يارانه ايرانيان خارج از کشور و خانوارهای پر درآمد از ماهها پيش آغاز شده است.
رئيس سازمان مديريت و برنامهريزی با بیان اینکه کار حذف يارانه افراد با درآمدهای بالا با شناسايی وزارت تعاون و رفاه اجتماعی انجام میشود، افزود این اقدام «در راستای تبصره ۲۱ قانون بودجه ۹۳ آغاز شده اما ضرورتی برای رسانهای کردن آن و ارائه گزارش به رسانهها وجود نداشت».
پیش از این دولت بارها از خانوارهای پردرآمد خواسته بود که خود داوطلبانه از ثبتنام برای دریافت یارانه نقدی صرفنظر کنند و حتی از کمپینی به نام «نه به یارانه» حمایت کرده بود اما تنها دو میلیون و ۴۰۰ هزار نفر انصراف خود را اعلام کردند. وقتی این طرح عملی نشد دولت شروع به شناسایی افراد ثروتمند کرد.
علی طیبنیا، وزیر امور اقتصاد و دارایی ایران، مردادماه سال جاری گفته بود ۱۰ میلیون نفر بهعنوان افراد پر درآمد جامعه شناسایی شدهاند و به تدریج این افراد از فهرست دریافتکنندگان یارانه حذف میشوند.
بیشتر بخوانید: حذف تدریجی ۱۰ میلیون نفر از لیست دریافت یارانه نقدی
محمدباقر نوبخت در ادامه سخنان خود تأکید کرد که هدفمندی يارانهها تنها معطوف به پرداخت يارانه نيست و گفت: «۵۰ درصد منابع هدفمندی بايد بين خانوارها تقسيم و بقيه آن بايد صرف افزايش توليد و بهبود وضعيت بهداشت و درمان شود.»
بهگفته وی ۴ هزار و ۸۰۰ ميليارد تومان برای ارزان کردن بخش بهداشت از منابع اجرای هدفمندی بهرهگيری شده است.
رئيس سازمان مديريت و برنامهريزی همچنین گفت که سال آينده قرار است ۱۳۰۰ ميليارد تومان برای تسهيلات ارزانقيمت و هزار ميليارد تومان برای برنامههای اشتغال از محل هدفمندی يارانهها صرف شود.
قانون هدفمندسازی یارانهها از زمستان سال ۱۳۸۹و در دولت محمود احمدینژاد شروع شد و دولت با افزایش قیمت فرآوردههای سوختی، شروع به پرداخت یارانه نقدی کرد.
موسیالرضا ثروتی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ایران دیماه سال جاری گفت دولت برای پرداخت یارانه نقدی به مردم، سالانه ۱۲ هزار میلیارد تومان کسری بودجه دارد.