خبرگزاری رویترز مینویسد: « چین ایران رابه سوی توافق هستهای تشویق میکند.» وانگیی وزیر خارجه چین که به تهران رفته است، پس از گفتوگو با محمد جواد ظریف، در بیانیهای از ایران خواست فرصت تاریخی توافق هستهای را از دست ندهد.
باراک اوباما رییس جمهور و جان کری وزیر خارجه آمریکا، هر یک جداگانه اعلام کردهاند: «در صورتی که چارچوب توافق تا مهلت ماه مارس نهایی نشود، با تمدید مذاکرات تا ماه ژوئن موافقت نخواهند کرد.»
در این حال سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، خبر روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال مبنی بر پاسخ رهبر ایران به رئیس جمهور آمریکا را تکذیب کرد و آن را « یک بازی رسانهای غیر حرفهای» خواند.
وال استریت ژورنال به نقل از یک دیپلمات ایرانی که نامش برده نشده نوشته بود: «رهبر جمهوری اسلامی به نامه باراک اوباما در اکتبر گذشته پاسخ داده و در آن پیشنهاد رییس جمهوری آمریکا برای همکاری دو کشور علیه گروه « دولت اسلامی» را رد کرده است. برخی رسانههای غربی نیز با توجه به اهمیت ماه مارس برای توافق هستهای نتیجه گرفتهاند که این نامه برای اثرگذاری بر دیدگاه آمریکا در باره موضوع هستهای نوشته شده است.
رادیو زمانه در بررسی این مسائل، در گفتوگو با امیر طاهری، روزنامه نگار و کارشناس سیاسی در لندن و رسول نفیسی کارشناس سیاسی در آمریکا این پرسشها را مطرح میکند:
* – اصل ماجرای پاسخ خامنهای به اوباما چیست؟
* – آیا روابط ایران و آمریکا رو به بهبود میرود؟ و در صورتی که در مورد پرونده اتمی ایران توافقی نسبی حاصل شود، دیگر مانعی بر سر عادی شدن روابط ایران و آمریکا وجود نخواهد داشت؟
* – آیا دشمن مشترکی به نام « داعش » عامل اصلی گرایش دو طرف برای ارتباط گیری شده است؟ به این معنا که دولت شیعه ایران در برابر سنیهای افراطی، پذیرای همکاری با آمریکا شود؟