گرد و غبار در اهواز به بالاترین میزان خود در روزهای گذشته رسید و مردم را از خیابان‌ها فراری داد. پس از مدارس و مراکز آموزشی، ادارات ۱۱ شهر استان خوزستان نیز تعطیل شدند.

Ahwaz

روز یکشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۳ خیابان‌های اهواز به دلیل تراکم خاک و غبار از عابران و خودروها خالی شدند. خبرگزاری مهر می‌نویسد گرد و خاک به حدی بود که کسی جلوی خود را نمی‌دید و خودروها مجبور بودند چراغ‌های خود را روشن کنند: «پل‌های رودخانه کارون از فاصله ۱۰۰ متری هم دیده نمی‌شدند.»

در این روز تمامی ادارات اهواز، آبادان، ماهشهر، هندیجان، دشت آزادگان، کارون، باوی، امیدیه، حمیدیه، خرمشهر و رامشیر به دلیل تشدید پدیده ریزگردها تعطیل شدند. مدارس و مراکز آموزشی این شهرها پیش‌تر بسته شده بودند.

میزان ریزگردها در شهرهای یاد شده در روز یکشنبه، بیش از ۹ هزارمیکروگرم بر مترمکعب گزارش شد. خبرگزاری «مهر» به نقل از احمد لاهیجان‌زاده، مدیرکل محیط زیست خوزستان نوشت: «میزان غلظت گرد و غبار در هوای ماهشهر بیشتر از سایر شهرها بوده و به ۱۰ هزار میكروگرم بر مترمکعب یعنی ۶۶ برابر حد مجاز رسیده است.»

مدیرکل استانداری خوزستان، هاشم بالدی نسبت به احتمال طغیان رودخانه در مناطق استان هشدار داده و از صیادان، لنج‌داران و صاحبان قایق‌ها خواسته است احتمال توفانی شدن هوا را در نظر بگیرند. او از کشاورزان و دامداران نیز خواسته که مراقب وقوع صاعقه باشند و در هوای آزاد قرار نگیرند.

مسئولان محیط زیست ایران، کاهش باران، خشکی تالاب‌ها و عدم مالچ پاشی در عراق و عربستان را از دلایل افزایش ریزگردها عنوان کرده‌اند اما مدیرکل بحران استانداری خوزستان تاکید کرده که منشاء ریزگردها صرفا داخلی است.

سازمان محیط زیست به مردم خوزستان توصیه کرده برای کاهش میزان آلودگی هوا از گیاهان طبیعی در منازل خود استفاده کنند و در صورت علائم تنگی نفس و تهوع و سردرد فورا به مراکز درمانی مراجعه کنند. این توصیه در حالی صورت می‌گیرد که عبدالحسن مقتدایی، استاندار خوزستان گفته است: «مراجعه‌ مردم در این روزها به مراکز درمانی نزدیک به صفر بوده  چرا که همه‌جا از مدارس تا واحدهای صنعتی تعطیل است و مردم عملا همه در خانه مانده‌اند.»

استنشاق هوای آلوده به ذرات گرد و غبار، به نفوذ ذرات ریز به کیسه‌های هوایی ریه‌ها می‌انجامد و این، موجب اختلال در عملکرد اکسیژن رسانی ریه به بافت‌ها به خصوص قلب می‌شود.

ناصرسودانی، نماینده اهواز در مجلس روز یکشنبه ۱۹ بهمن اعلام کرد که مردم خوزستان به جای هوا خاک تنفس می‌کنند. هم‌زمان هاشم بالدی، مدیركل بحران استانداری خوزستان به «مهر» گفت که پدیده گرد و غبار تا آخر هفته «مهمان مردم استان» خواهد بود.