رهبران فرانسه و آلمان پس از پنج ساعت مذاکره با ولاديمير پوتين، رئيسجمهوری روسيه، مسکو را با وعده ادامه مذاکرات ترک کردند.
ولاديمير پوتين، فرانسوا اولاند و آنگلا مرکل، جمعه برای بررسی اوضاع شرق اوکراين، در کرملين با هم گفتوگو کردند.
به گزارش رويترز رهبران روسيه، فرانسه و آلمان در مسکو بر روی پيشنويس طرحی که قرار است آن را يکشنبه به پترو پروشنکو، رئيسجمهوری اوکراين بدهند به توافق رسيدهاند.
رهبران آلمان، فرانسه و روسیه اعلام کردهاند هیچ تضمینی وجود ندارد که این دیدار و طرحها منجر به صلح شود. تاکنون جزئیاتی از این طرح منتشر نشده است.
اين مذاکرات تلاش دوبارهای است برای احيای معاهده صلحی که سپتامبر گذشته در پایتخت به امضا رسيد. مذاکرات اوکراين شنبه و یکشنبه هم در کنفراس امنيتی مونيخ ادامه خواهد داشت.
آتشبس شکسته شد
یک روز پس از مذاکرات صلح میان رهبران آلمان و فرانسه و روسیه، سخنگوی ارتش اوکراين اعلام کرد آتش بس شهر دبالستوه شکسته شده است. طی ۲۴ ساعت گذشته، پنج سرباز اوکراينی کشته و ۲۶ نفر ديگر زخمی شده اند.
بیشتر بخوانید: آتشبس موقت در برخی شهرهای اوکراین
پیش تر، آتشبس موقتی در حوالی شهر دبالستوه در شرق اوکراین اعلام شده بود. این آتشبس توافقی بود برای اینکه غیرنظامیان بتوانند شهر را ترک کنند. این شهر که اهمیت استراتژیک دارد زیر حملات شدید جداییطلبان استان دونتسک قرار دارد.
مخالفت اروپا با ارسال اسلحه به اوکراين
در طی اين هفته واشنگتن آشکارا اعلام کرد که میتواند بازوی نظامی اوکراين باشد. موضع واشنگتن دارای اختلافی اساسی با متحدان اروپايی خود است که میگويند اين حرکت واشنگتن به نتيجه معکوس میانجامد و به افزايش درگيریها در اوکراين دامن میزند.
فيليپ بريدلاو، سرفرماندهی ناتو، ضمن اعلام تمایل برای فرستادن تسليحات به اوکراين در نشست امنيتی مونيخ اضافه کرد: «غرب بايد از تمام ابزار و امکانات خود استفاده کند.»
ارسولا فون درلاين، وزیر دفاع آلمان در این کنفرانس امنیتی گفت که اوکراین به اندازه کافی اسلحه در اختیار دارد. او همچنین به اظهار نظر فيليپ بريدلاو واکنش نشان داد و او را به دامن زدن به درگيریها متهم کرد.
به گفته سازمان ملل درگيریهای شرق اوکراين از آوريل گذشته تاکنون حدود ۵۴۰۰ کشته بر جای گذاشته است.
روسيه متهم به دادن سلاح و مهمات جنگی به جدايیطلبها شده است، اما روسيه اين اتهام را رد میکند.