حسين اشتری، جانشين فرمانده نيروی انتظامی ايران خبر داده که حضور افغان‌ها در ۱۵ شهرستان از مجموع ۲۱ شهرستان استان کرمان ممنوع شده است.

پيش‌تر نيز حضور افغان‌ها در شمار ديگری از شهرهای ايران ممنوع شده بود.
پيش‌تر نيز حضور افغان‌ها در شمار ديگری از شهرهای ايران ممنوع شده بود.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ايرنا)، اشتری امروز در جمع خبرنگاران گفت که استان کرمان به دليل همجواری با استان مرزی سيستان و بلوچستان «بيشترين تردد» افغان‌ها را دارد.

به‌گفته اين مقام پليس، «حدود ۷۰ درصد تردد اشرار و قاچاقچيان از محورهای استان کرمان انجام می‌شود و حضور اتباع بيگانه موجب می‌شود که مشکلات اين استان افزايش يابد.»

پيش‌تر نيز حضور افغان‌ها در شمار ديگری از شهرهای ايران ممنوع شده بود.

بيشتر بخوانيد:  ممنوعيت حضور اتباع غير مجاز افغان در استان مازندران

سال گذشته ديده‌بان‏ حقوق بشر گزارش داد که ايران هزاران افغان را شتابزده از کشور اخراج می‏‌کند، بدون اینکه به آن‌ها فرصت دهد حق خود برای حضور در ايران را اثبات کنند يا درخواست پناهجويی دهند.

گفته می‌شود ايران دومين کشور دنياست که بيشترين تعداد پناهندگان را در خود جای داده است. بيشترين پناهندگان در ايران، افغان‌ها و عراقی‌ها هستند.

مقامات ايرانی می‌گويند در ايران بيش از سه ميليون مهاجر افغان زندگی می‌کنند. تاکنون سازمان ملل ۹۰۰ هزار مهاجر افغان را از ايران به افغانستان بازگردانده است. پيش‌بينی می‌شود که در سال جاری فقط ۲۰ هزار مهاجر افغان مايل باشند از ايران به افغانستان بازگردند.

در حالی که کارشناسان، مهاجرت و پناهندگی را پديده‌هايی ناشی از جهانی شدن و گسترش ارتباطات تعريف می‌کنند، وضعيت مهاجران افغان در ايران، با استانداردهای بين‌المللی تطابق ندارد.

سال گذشته، سازمان ديدبان‏ حقوق بشر گزارشی منتشر کرد که بر اساس آن سياست‌های ‏‏‏دولت ايران نسبت به پناهندگان و مهاجران افغان، تعهدات قانونی اين کشور در محافظت از اين گروه آسيب‌پذير را در مقابل آزار و اذيت، نقض می‏‌کند.

در قوانين ايران، افغان‌هايی که دارای اجازه کار به‌عنوان پناهنده هستند، بدون توجه به ميزان تحصيلات و مهارت‌شان‏، تنها می‌توانند به مشاغل معدودی بپردازند که شامل کارهای «دشوار، خطرناک و با دستمزد کم» است. همچنين افغان‌ها ‏‏‏از بسياری حقوق شهروندی محرومند و ازدواج با آن‌ها نیز ممنوع است.