موسی‌الرضا ثروتی، عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس ايران می‌گويد دولت برای پرداخت يارانه نقدی به مردم، سالانه ۱۲ هزار ميليارد تومان کسری بودجه دارد.

yaraneh

پس از اجرای قانون هدفمندی يارانه‌ها در سال ۱۳۸۹ هر ماه به هر ايرانی ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان يارانه نقدی پرداخت می‌شود.  بر اساس اين قانون، يارانه‌های پرداختی دولت به بخش انرژی حذف شده است.

به‌گفته ثروتی، ميزان درآمد دولت از هدفمندی يارانه‌ها و گرانی فرآورده‌های سوختی حدود ۳۰ هزار ميليارد تومان است اما دولت برای پرداخت يارانه نقدی سالانه ۴۲ هزار ميليارد ريال نياز دارد که کسری ۱۲ هزار ميليارد تومانی را از منابع ديگر تأمين می‌کند.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) وی گفته که نظر مجلس برای جبران کسری بودجه پرداخت يارانه نقدی اين است که يارانه «پُردرآمدها» حذف شود اما «تاکنون دولت‌ها زير بار نرفته‌اند.»

ثروتی علت اجرا نشدن حذف پُردرآمدها از يارانه نقدی را ناشی از «نبود اطلاعات جامع درآمدی خانوارها» دانست.

وی گفت: «استدلال دولت يازدهم اين است که نمی‌خواهد به حساب افراد سرک بکشد و اين، کار را برای حذف پُردرآمدها مشکل می‌کند.»

شناسايی کم‌درآمدها به جای پُردرآمدها

اين نماينده مجلس می‌گويد که دولت براساس نظر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بايد شناسايی خانوارهای کم‌درآمد را در دستور کار قرار دهد تا يارانه صرفاً به آن‌ها پرداخت شود.

وی همچنين خبر داده که پرداخت يارانه‌ها از سازمان هدفمندی يارانه‌ها گرفته خواهد شد و به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی واگذار می‌شود تا اين وزارتخانه با شناسايی خانوارهای کم درآمد، «کار حذف پردرآمدها را رقم بزند.»

هم‌اکنون بيش از ۷۵ ميليون ايرانی در ماه يارانه نقدی دريافت می‌کنند. دولت ايران ماهانه در مجموع حدود ۳۵۰۰ ميليارد تومان يارانه نقدی به مردم پرداخت می‌کند.

درخواست دولت نيز برای انصراف مردم از دريافت يارانه نقدی تاکنون با اقبال عمومی مواجه نشده و تنها دو ميليون و ۴۰۰ هزار نفر انصراف خود را اعلام کرده‌اند.

بيشتر بخوانيد: اصرار مردم ايران برای دريافت يارانه نقدی از دولت